Kopi Pembunuh


Apabila membaca artikel tersebut dalam myMetro bertarikh 4 September 2014 (semalam), saya teringat semula entry saya pada April 2014 berkenaan Kopi Beracun.

Di dalam artikel myMetro itu menyebut 

"Kejadian serangan sakit jantung mendadak terhadap beberapa mangsa lelaki akhirnya membongkar kegiatan penjualan pelbagai produk kopi beracun yang dikesan mengandungi kimia berbahaya.

Kewujudan pelbagai produk kopi campuran dihasilkan syarikat ‘hantu’ ini dikesan kian berleluasa apabila ia mudah dibeli dengan harga RM5 sebungkus. 
Ketika operasi dilakukan, pegawai CPF mendapati rata-rata kedai yang diserbu menjual peket kopi jenama Kopi Panggung dan Kopi Jantan kepada orang ramai.
Paket kopi diharamkan itu digantung di hadapan premis dengan kebanyakannya mendakwa dicampur herba Tongkat Ali dan pelbagai herba lain. "
RM5 untuk sepaket kopi?
Agak mahal kot tetapi disebabkan 'khasiat' yang dibesar-besarkan seperti 'menambah tenaga', 'tongkat ali' dan lain-lain khasiat 'kekuatan', nilainya tidak dipedulikan.
Namun akhirnya, berapakah kos perubatan yang diperlukan untuk terus sihat selepas terkena serangan jantung dan lain-lain penyakit disebabkan oleh kopi pembunuh itu?
Jika sempat, hanya terkena serangan jantung, alhamdulilah. Masih bernyawa dan ada keluarga yang menguruskan. Tetapi bagaimana dengan tanggungan?
Lebih menyedihkan sekiranya terus meninggal.
So, rakan-rakan, apa-apa pun, eloknya bertanya pada doktor anda dahulu sebelum mengambil sebarang preskripsi.
Untuk kepastian yang meyakinkan, terus bertanya kepada Kementerian Kesihatan pun boleh.

Jangan dek kerana nak KUAT dan PERKASA, nyawa yang melayang.
Baik anda ambil #MineralCoffee yang bukan sahaja diperakui HALAL dan tidak mengandungi bahan beracun, malah terkandung kebaikan #GaramBuluh di dalamnya.
Testimoni sugar level menurun
Testimoni masalah sembelit
Testimoni kencing manis
Ok. Yang nie pun ada testimoni 'keras' tapi you better try for yourself
Another testimoni on bertambah power!
Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam


Post a Comment

0 Comments