#OhhSOME Time @ Avenue K

Have you ever had a day so bad that you feel like everything is going against you?
Minggu lepas memang merupakan minggu yang sangat menyeksakan jiwa, raga dan juga kesihatan.

Kenapa?
Tension sebab banyak kerja, lepas tu ada satu kejadian yang kurang mesra terjadi di pejabat and last but not least, dapat tahu yang BP naik sehingga 140/85 dan mata kanan kena ketumbit!

So, apa tindakan yang perlu diambil untuk meneutralkan perasaan yang menyesakkan jiwa ni?

Terus saya meluru ke Avenue K di Jalan Ampang.
Katne Avenue K tu?
Senang sangat nak Avenue K.
Sebelah KLCC je.
Klik Avenue K untuk mendapatkan kedudukan yang tepat.
Avenue K - GPS Direction here

By the way, kenapa saya nak pergi ke Avenue K?
Sebab ada #OhhSOME Fest di Avenue K!
Bestnye Connecting KL with 25 days of Christmas 
Bagi yang nak pergi, ada banyak event lagi
Sampai je saya di Concourse Area, saya ternampak Santa Claus sedang memandu Pink Mini Cooper!
Dengan perasaan teruja saya mendekatinya dan sempat la berselfie dengan Pink Mini Cooper.
Sempat juga saya menikmati persembahan tarian oleh sekumpulan gadis berpakaian ala Santarina.
Santa on Pink Mini Cooper 
Selesai bersiar di situ, saya menuju ke aras LG kerana ada persembahan oleh sebuah kumpulan indie. Ala-ala busking di situ. Tak tersangka saya terpegun mendengarkan nyanyian mereka sehingga hampir 30 minit lamanya. Yang bestnya, pelancong daripada Timur Tengah turut terpegun mendengarkan nyanyian.
This girl really can sing, especially Ella's songs! Sedap wei!
Rupa-rupanya dah banyak kedai dah kat Avenue K nie. Kedai makan je dah lebih dari 60 buah. Stores yang lain memang tak terkira la banyaknya.

Lagi convenient adalah di Level 2, parents yang nak berbelanja dengan tenang boleh meninggalkan anak mereka di Primrose Hill Active Learning.
Memang sesuai dengan tagline Avenue K - Make friends, create trends. AK connects KL city to a new shopping experience

Sambil-sambil mencuci mata, saya bergerak terus ke aras 3 dan di situ saya terpegun kerana terdapat banyak mini stalls yang didirikan oleh young entrepreneurs mempamerkan produk hasil kreativiti mereka. Sesuai dengan namanya #OhhSOME Bazaar, produk yang dipamerkan memang awesome. Bilangan usahawan muda yang ramai juga membangkitkan rasa kagum dan bangga dengan anak Malaysia yang berdikari.

Good for you Avenue K for setting up a platform for the youngsters to move up in the world.

Selesai bersiar melihat produk yang dipamerkan, saya naik ke Rooftop dan mendapati terdapat ratusan manusia sedang berkumpul di situ.

Rupa-rupanya ada #OhhSOME Stage yang membariskan ramai artis tempatan seperti Elizabeth Tan dan Altimet. No wonder la masing-masing ceria.
Jumping with joy!
#OhhSOME Stage 
Imma happy person!
Great crowd!
+Maha Mahu macam nak ajak +Mira Cikcit gaduh je nie
Peace y'all!
Hotlink bekerjasama dengan Avenue K untuk mendatangkan pelbagai jenis permainan dan hiburan untuk anak-anak muda termasuklah reverse bungy jumping. Of course saya tidak membuang masa untuk mencuba reverse bungy jumping.

Walaupun kecut perut apabila menyaksikan orang terpelanting ke udara, and also knowing that I have  Acrophobia (fear of height), saya tetap cekalkan hati dan kuatkan semangat untuk mencuba reverse bungy jumping.

Can you imagine being thrown up into the air on the rooftop of a 4 storeys building and then to come down in such a fast speed?

Yeah, I tried that and I enjoyed it.
Hehehe.

Another tick in my bucket list!
Yeah! That is me, up in the air!
All in all, I really had a great fun time there.

And yes, my BP went down after the event and I feel a whole lot happier after the session.

So, no matter what you are looking for this festive season, just head over to Avenue K and I am sure you will find whatever you are looking for.

Make friends, create trends. AK connects KL city to a new shopping experience

Wanna know more?
Just visit Avenue K (Facebook) and (Website) to find out what is waiting for you.

Haiqal Rawlins
012.280.1977
Facebook RSS Twitter Email

Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day - The Review

Panjangnya tajuk movie nie kan.

Thanks +ChurpChurp sebab jemput saya menonton #Churpremiere wayang nie.
Nice poster, Alexander
Sesuai untuk rakan-rakan kita yang selalu mengadu bernasib malang.
Percayalah, you are not the only one and at times, yours might not be as bad as what the others are having.
Hehehe.

SINOPSIS
Alexander membesar dikelilingi ahli keluarga yang sentiasa bernasib baik.
Anthony, abangnya merupakan seorang pelajar lelaki yang popular dan bakal ditabalkan sebagai Prom King.
Kakaknya, Emily pula akan menjadi watak utama di dalam pementasan Peter Pan manakala adiknya Trevor pula merupakan bayi yang baik.
Rambut Alexander terlekat chewing gum
Apabila rakan-rakannya menolak untuk hadir ke majlis harijadinya yang ke-11 kerana ingin hadir ke majlis hari jadi Philip Parker yang lebih mewah, kekecewaan Alexander bertambah. Apabila dia tanpa sengaja membakar buku sains Becky Gibson (gadis pujaan hati Alexander), dia merasakan hidupnya memang akan sentiasa dirundung malang.
Alexander terbakar buku sains Becky
Pada malam hari jadinya, Alexander membuat hasrat agar ahli keluarganya akan dapat merasakan kekecewaan yang dihadapinya agar mereka dapat memahaminya.

Pada paginya, Alexander mendapati hasratnya telah ditunaikan.

Anthony mendapat tahu yang teman wanitanya ingin memutuskan hubungan mereka dan dia terpaksa dihantar ke detention room kerana memecahkan almari kaca hadiah sekolah tanpa sengaja. Beliau juga telah gagal dalam ujian memandunya.
Anthony gagal dalam ujian memandu
Emily pula mengalami selsema kerana telah berlatih di dalam kereta ibunya yang berhawa dingin sepanjang malam dan berkemungkinan tidak akan dapat berlakon.

Ibunya terpaksa menggunakan basikal untuk ke tempat kerja kerana keretanya tidak berfungsi selepas Emily membiarkannya terpasang sepanjang malam. Apabila sampai di tempat kerja, didapati terdapat kesilapan pada cetakan di dalam buku terbitannya dan pembaca selebriti yang dilantik akan membaca buku tersebut di khalayak ramai.

Ayahnya pula yang bakal menghadapi temuduga terpaksa membawa Trevor ke temuduga beliau. Ketika temuduga, Trevor telah memakan highlighter yang menyebabkan sesi temuduga itu terpaksa dipendekkan.
The terrible day
Anthony juga menjadi gembira kerana parti harijadi Philip bakal dibatalkan kerana terkena penyakit  yang teruk.

All in all, Anthony menjadi sangat gembira kerana keluarganya telah merasai kekecewaan yang dihadapinya.

Adakah kekecewaan dan nasib malang ini akan kekal menimpa keluarga Alexander?

PENILAIAN
Plot : 4.8/ 5.0. Jalan cerita yang kemas dan mudah. Penekanan kepada aspek kekeluargaan dan pemahaman berkenaan masalah remaja digarap dengan mudah dan bersahaja. Banyak aksi lucu yang menyebabkan saya tidak kering gusi di sepanjang wayang ini. 

Penghayatan : 4.8/5.0. Good performance by everyone.

Will I watch it again : Yes, I will and will buy the DVD too.

Haiqal Rawlins
012.280.1977
Facebook RSS Twitter Email

Jemputan Menghadiri GLAM Pretty Women : Beautiful is Young

Apa khabar semua?

Nak share berita gembira dengan kawan-kawan semua.

GLAM nak menjemput rakan-rakan yang berminat untuk mengetahui lebih dekat berkenaan GLAM adalah dijemput menghadirkan diri ke acara GLAM Pretty Women : Beautiful is Young.

Yuran sebanyak RM50 adalah termasuk bahan edaran dan juga jamuan makan tengah hari.

Dan ada tetamu khas yang akan hadir untuk membicarakan kecantikan wanita iaitu Saudari Raisyyah Rania (Felixia Yeap).

Mark your calendar on 14 December 2014 @ TTDI.

Jom hadir secara beramai-ramai memeriahkan majlis ilmu ini.

Hubungi saya ye.

Haiqal Rawlins
012.280.1977
Facebook RSS Twitter Email

No Bully, Please

No bullying please
Haiqal Rawlins
012.280.1977
Facebook RSS Twitter Email

Seludup di Astro

SELUDUP di Astro?
Takkan la Astro SELUDUP kan?
Ingat tak Entry Nie berkenaan drama SELUDUP arahan Jehan Miskin?

Last week, saya dan beberapa rakan blogger dijemput untuk menyaksikan media preview untuk drama aksi dan cinta ni.

Bertempat di TGV 1 Utama, sempat la juga aku bergambar dengan Tiz Zaqyah dan Raya Ilya.
Tak dilupa juga  aku sempat bergambar dengan Aizat yang memyumbang lagu untuk runut lagu drama ini.
Aizat
Raja Ilya
Tiz Zaqyah
Tayangan perdana tersebut dihadiri para pelakon yang kesemuanya diriaskan di dalam persalinan Sacoor Brothers, krew produksi, wakil-wakil daripada Astro, penaja, media dan pihak-pihak yang telah terlibat sama ada secara langsung atau tidak di dalam pembikinan drama tersebut. ‘SELUDUP’ dilancarkan oleh Astro Malaysia dan Mastermind Group Sdn. Bhd. 
Barisan crew SELUDUP
Ditunjangi pelakon-pelakon hebat seperti Pekin Ibrahim, Tiz Zaqyah, Nam Ron, Raja Ilya dan Syafie Naswip, drama ‘SELUDUP’ yang dinanti-nantikan oleh peminat drama televisyen tempatan dijadualkan untuk menemui penonton pada setiap hari Khamis, jam 9.30 malam di Astro Prima bermula 4 Disember dan di saluran Maya HD pada setiap Sabtu jam 6.00 petang bermula 6 Disember 2014.
Namron (Tam)
Tiz Zaqyah (Yasmin)
Raja Ilya (Rina)
Pekin Ibrahim (Amran)
Syafie Naswip (Jai)
Dengan formula baru dan mesej berat tentang gejala penyeludupan haram di Malaysia, Jehan Miskin sebagai produser, pengarah dan pelakon telah berjaya menghasilkan satu naskhah yang segar dan tidak pernah ditonton sebelum ini di kaca televisyen. Drama 13 episod ini juga pasti tambah menarik dengan garapan kisah cinta antara watak dua pelakon utamanya, Pekin dan Tiz. 
Jehan Miskin (Din)

Menurut Jehan, “SELUDUP berniat bukan sahaja untuk menghiburkan tetapi juga memberikan kesedaran kepada masyarakat tentang gejala penyeludupan khususnya rokok seludup serta kesan negatifnya terhadap individu, keluarga dan masyarakat. Banyak sungguh cabaran yang saya hadapi untuk menghasilkan drama ini namun berkat kesungguhan kesemua pelakon dan krew produksi, kami berjaya melakukannya. Saya percaya drama ini akan membuka lembaran baru dalam industri drama televisyen negara. Saya berharap rakyat Malaysia akan menonton drama SELUDUP ini dan terus menyokong karya-karya tempatan yang bermutu tinggi”.

SINOPSIS
SELUDUP berkisar tentang watak bernama Amran (Pekin) yang merupakan seorang nelayan dan usahawan muda yang berjaya di Teluk Permata, sebuah perkampungan nelayan di Pantai Barat Malaysia. Amran mendapat tahu bahawa sekumpulan penyeludup diketuai oleh Tam (Nam Ron) dan dibantu oleh adik perempuannya, Rina (Raja Ilya) sedang mengupah nelayan kampung untuk menyeludup minuman keras, rokok, dan manusia ke dalam negara. Walau berdepan pelbagai jenis bahaya dan mengancam bukan sahaja dirinya malah keluarga dan Yasmin (Tiz Zaqyah), teman wanitanya, dia bertekad untuk menghalang gejala ini, dan menyelamatkan kampungnya sebelum lebih ramai rakan-rakannya dan penduduk kampung menjadi mangsa.

Kami ditayangkan 2 episod SELUDUP.
One thing for sure, saya jade sakit hati para watak Abe dalam drama ini.
And sudah semestinya drama ini akan saya rakam dan tonton selepas ini.

Untuk maklumat lanjut mengenai ‘SELUDUP’, boleh lawati dua media sosial nie
FB SELUDUP
Instagram SELUDUP
Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Contact Rawlins GLAM

Interested in earning #ExtraIncome or simply want to know more about the products?

Just contact me.

E : rawlins.una@gmail.com
T : +6012.280.1977

About Rawlins GLAM

My Photo

I am a GLAMpreneur!
In the midst of earning 5-income figure monthly and it all starts with me.
My goal in life is to provide to my family and to enjoy life to the fullest.
I love Health, Beauty and Life!

Follow Rawlins GLAM

Facebook RSS Twitter Email

GLAM Butterfly

GLAM Insta

Click Me