U-Ads

Wednesday, July 30, 2014

5 Video Buat Anda Ingin Ke Vienna

Mengambil inspirasi daripada blog leader saya +Hanis Haizi  berkenaan , so here are the videos yang membuatkan perasaan saya membuak-buak untuk ke Vienna.

Kenapa nak ke Vienna?
Sebab projek #JomEropah akan membawa saya dan rakan-rakan #GLAMpreneur ke #Vienna dan #Budapest secara #Free pada 2015 kelak.

Nak tahu cara saya mendapatkan #FOCTrip #FreeTrip bersama #GLAM?
Hubungi saya segera and saya boleh kongsi rahsianya dengan anda.

Ok.

5) Vienna Coffee House
I am not a coffee lover, well, you can say that I am a social coffee drinker (is there such a word?).
But this video makes me longing to be in the cafe this instant!

4) Budapest & Vienna 2013

This video beautifully depicts the beauty of the two cities that we are going to visit. Would love to know the local culture and hangout places, which sometimes are not included in your regular and normal tourist itinerary.

3) Vienna : Austria - Salzburg - Hallstatt
Somehow, I have actually watched this video, way before the company announce the package for #JomEropah. And I loved the clip because it is what a normal tourist would do. Yeah! Hopefully will get to experience the same journey too.

2) Valentine's Weekend in Vienna
This a very lovely lovey dovey clip of the two lovers. Hurm... gives me some ideas of what to do while travelling! Nice moves for the upcoming videos! 

1) Vienna '10
A cute travelling video of these two lovers. Nicely done!

You wanna watch our videos when we travelled for #FREE?

Here is one of them #FOCTrip #FreeTrip

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Tuesday, July 29, 2014

Kek Lemon Nan Lazat Dengan Philips Electric Pressure Cooker

APA?

Rawlins masak?

Hehehehe

Bukan itu persoalannya.

Persoalan lagi besar, Philips Electric Pressure Cooker boleh digunakan untuk memasak kek?

Yes, memang boleh.

Philips Electric Pressure Cooker ni ada banyak fungsi, termasuk mengukusm memasak dan juga membakar kek.

Nak masak nasi pun boleh.

Manakala untuk fungsi memasak pula telah disediakan preset fungsi untuk ikan, daging, ayam dan juga untuk kek.

Kan senang dah kat situ.

Mula-mula tu ingatkan nak try buat ayam masak lemak cili api, tetapi sebab memang 'kaki bangku' nak masak, maka memilih untuk memasak kek.

Tu pun beli tepung ready-mix.
Kalau mengharapkan saya membuat adunan, maka kek akan jadi keras kematu sepertimana simen jalan.


Persiapan untuk memasak kek ini senang je.

Pertamanya, perlu ada mixer.
Kedua, beli tepung ready-mix (apa jenis terpulang pada diri sendiri)
Ketiga, perlu ada minyak tumbuhan.
Keempat, 4 biji telur.
Kelima, air masak.

Senang kan?

Masukkan kesemua bahan ke dalam mangkuk dan kisar bersama.

Setelah sebati kisaran anda tadi, masukkan dalam loyang non-stick Philips Electric Pressure Cooker.

Kemudian pilih butang Cake.
Terus keluar preset time iaitu 45 minit.

Saya terus membuat perkara lain (tonton TV) sementara menunggu kek saya siap.

Ting!
Dah siap.

Setelah menunggu pressure keluar dari periuk, saya keluarkan kek saya yang gebu dan montok.

Macam mana saya keluarkan?
Just telangkupkan dan kek saya keluar dari loyang tanpa sedikit pun terlekat pada loyangnya!

Here you go!
My tangy and voluptuous lemon cake!

Jangan tak percaya tau.

With Philips Electric Pressure Cooker, everyone can become a chef!

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Santai Mata

Cabaran Duit Raya 2014 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Recent Comments Widget
Web Analytics