U-Ads

Friday, July 25, 2014

Tips Elak Kena Gelak di Hari Raya

Apa khabar persiapan Raya memasing?

Dah selesai ke masih mengejar?

Apa-apahal pun, saya ucapkan Selamat Hari Raya pada semua.
Be safe ye.
Jangan nak pecut sangat ok
Bawa kereta elok-elok, jangan berlumba sangat.
InsyaAllah, takkan lari tanah kubur dikejar (eh.. ada yang kejar ke?).
Oppsss
Silap...
Takkan lari kampung dituju.

Ladies and gentlemen
Nie ada nak share sikit peringatan untuk semua.
Nak bergaya di Hari Raya, pastikan anda tidak melanggar apa jua pantang larang seperti yang saya sebutkan di bawah.
JANGAN SESEKALI LANGGAR!
Jangan sampai anda menjadi bahan gelak sepanjang Syawal tahun ini dan kemungkinan sehingga ke tahun hadapan.

Anyway

Wishing all of you a safe Raya and have a pleasant and memorable one too.

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Thursday, July 24, 2014

Tips Beramah Mesra di Hari Raya

Bestnya kan kalau balik ke kampung time raya-raya nie.

Ye lah.
Masa ini la nak kenal masa satu keluarga mak usu, keluarga pak lang dan semua saudara-mara kita kan.

Lagi seronok kalau dah duduk berkampung kat satu rumah.
Memang macam-macam la benda nak ditanya kan.

Di samping berkenal mesra dan mengeratkan silaturahim, boleh juga kita mendapat maklumat terkini berkenaan saudara-mara kita kan.

Tapi tolong JANGAN TANYA 10 SOALAN yang disenaraikan di bawah.

Kalau tanya, saya tidak bertanggungjawab tindakbalas yang bakal terjadi kepada anda.

So, hati-hati bila bertanya ye.
Jangan main ikut sedap mulut tau.

Selamat Hari Raya semua.
Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Santai Mata

Cabaran Duit Raya 2014 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Recent Comments Widget
Web Analytics