Teruk ke 'period' anda?

Apa khabar girlfriends?
Sanitary pad adalah teman setia wanita
What?
It is that 'period' of the month again ye.

No wonder la anda
  • Bad mood
  • Letih
  • Panas
  • Tak selesa
  • Bawa 'bekalan' yang boleh tahan setahun kerana 'heavy flow'
  • Segan nak bergaul takut orang lain terhidu bau

Yes ladies.
It happens to everyone.
I know because I have two twin sisters and believe me, I know it is always that hard.

Now, day ada penyelesaian yang boleh membuatkan anda melalui hari-hari tersebut dengan lebih yakin dan gembira.

No more shouting or that feeling like you could kill some one.

Just use #Bioseleza sepertimana rakan-rakan perempuan saya yang lain.
Macam-macam testimoni yang dah diperolehi.

Jika anda mementingkan kesihatan #MissV dan diri anda, you better choose the best for your inner health.
Testimoni dari sahabat di Sarawak yang selalu senggugut teruk ketika period
Testimoni sahabat yang mengeluarkan ketulan darah selepas menggunakan Bio Seleza
Testimoni sahabat yang menyatakan Bio Seleza tidak berbau dan menormalkan semula kitaran haid
Testimoni Bio Seleza yang memberi tenaga serta membersihkan dalaman wanita dari darah had
Testimoni sahabat yang kembali mengalami kitaran period normal
Jom cepat dapatkan stok untuk diri anda dan ahli keluarga tersayang.

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Penamaan Semula Jalan Di Kuala Lumpur

Sumber : Audleytravel
Berdasarkan pengumuman pada laman web Dewan Bandaraya Kuala Lumpur, beberapa jalan di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur akan dinamakan semula.

Penamaan semula ini mengambil nama raja-raja yang pernah ditabalkan sebagai Yang Di-Pertuan Agong Malaysia.

Berikut adalah jalan-jalan yang terlibat di dalam langkah penamaan semula tersebut.
BIL NAMA JALAN SEDIA ADA NAMA JALAN BARU PANJANG JALAN (KM)
1 Jalan Duta Jalan Tunku Abdul Halim 4.3
2 Jalan Khidmat Usaha Jalan Sultan Haji Ahmad Shah 1.243
3 Jalan Ipoh (Dari persimpangan Jalan Segambut hingga Persimpangan Jalan Pahang) Jalan Sultan Azlan Shah 2.5
4 Persiaran Duta Persiaran Tuanku Syed Sirajuddin 1.764
5 Jalan Khidmat Setia dan Jalan Ibadah Jalan Sultan Mizan Zainal Abidin 1.132
6 Lebuhraya Mahameru Lebuhraya Sultan Iskandar 3.527
7 Persiaran Mahameru Persiaran Tuanku Ja’afar 1.852
8 Jalan Semarak Jalan Sultan Yahya Petra 1.918
Kerja pemasangan papan tanda nama jalan baru tersebut telah mula dijalankan bermula 26 November 2014 oleh DBKL.

Hurm.
Diharap agar Google Maps dan Waze dikemaskini dengan kadar segera.

Bagi insan yang hopelessly road-blind and very Google Maps dan Waze -dependant sepertimana saya, sekiranya Google Maps dan Waze tidal dikemaskini, confirm saya akan sesat.

Huhuhu.
A video posted by Faizdickie (@faizdickievp) on
Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

L'Oreal Paris Beauty Countdown Contest

It is that season again.
A season of giving joy and bringing laughter to the ones you love.

As you are no Santa Claus (obviously), giving joy and bringing laughter might cost you a little.
But, how can it compares to the gratitude expression on your loved ones faces when they see their present right?
L'Oreal Paris Beauty Countdown Contest
Fret not, ladies and gentlemen.
L'Oreal Paris is giving away goodies for 10 weeks, until the end of the year (31 December 2014).
WHAT?

HOW?
L'Oreal Paris Beauty Countdown - The prizes waiting for you!
Do not worry.
L'Oreal Paris has prepared a hamper worth RM100 waiting for you daily.
I want this L'Oreal Paris products!
And on weekly basis for 10 weeks, L'Oreal Paris has also prepared wonderful gifts for you too!
Oh greedy me. I also want these amazing weekly prizes too
And, there is a car worth more RM100,000 waiting for you too!!
What the h**l! I also want the sweet RM100,000 ride too! (the beautiful girl is not included)
Owh, you wanna how to win all these presents from  L'Oreal Paris
Hehehe.

  1. Firstly, spend a minimum of RM20 on L'Oreal Paris Products
  2. Register yourself on this L'Oreal Paris website
  3. Upload the photo of your receipt
  4. Don't forget to answer the questions asked on the L'Oreal Paris website
  5. In you want more chances to win, shop more and enter a few (hundred) times
Simple eh?

Wanna try your luck and bring laughter to your loved ones too?

Just click on the link below.

http://www.lorealbeautycountdown.com.my/home


Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Melayu Jangan Berlagak Kaya

Maaf.
Melayu Miskin

Jangan meroyan dulu ye.
Sila baca dengan lebih lanjut sebelum melenting.

Berdasarkan kenyataan oleh Bekas Menteri Kewangan, Tengku Razaleigh Hamzah pada 18 Oktober 2014, mereka yang berpendapatan kurang dari RM3,600 adalah GOLONGAN MISKIN.

So, berapa ramai di antara kita nie yang berpendapatan lebih dari RM3,600?

Tengku Razaleigh mengingatkan semua, especially masyarakat Melayu agar berpijak di bumi nyata dan jangan berterusan berlagak seperti orang kaya.

Jika berterusan dengan sikap mengharap dan mendambakan subsidi, tidak mustahil masyarakat Melayu akan mengalami nasib 'Red Indian' di Amerika Syarikat yang menjadi pengemis di tanah air sendiri.

So, bagaimana nak mengatasi masalah 'menjadi pengemis' ini daripada berlarutan?

Adakah kita perlu bergerak dan membawa sepanduk memohon agar gaji dinaikkan? 

Atau kita mencari peluang dan bertindak serta-merta agar berjaya mengeluarkan diri dan orang di sekitar kita dari 'kancah kemiskinan'?

Peluang ada di mana-mana.
Cuma perlu ada kecekalan dan keberanian untuk menempuhinya kerana tidak ada satu jalan pun yang senang menuju kejayaan.
GLAMpreneur Protege Program
Bagi yang berminat nak menambahbaik kualiti kehidupan diri dan keluarga, jom sertai saya dalam Skim #GLAMpreneur Protege Program.

InsyaAllah kita kerja bersama untuk memperbaiki masa depan diri dan keluarga.

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Premium Beautiful Corset?

Berat bertambah?

Pernah tak kita mengalami perkara seperti ini?
Rasa macam nak pecahkan cermin je, sebab kononnya menipu kan.
Bila ditinjau lebih dekat, anda menjadi semakin ngeri dan membenci cermin.
Lelemak pinggang

Jangan risau.
Ada banyak cara yang boleh membantu menghilangkan lelemak tersebut.

Di antaranya adalah seperti berikut :
Kaedah hilang lemak

Tetapi, ada berapa ramai di antara kita yang mempunyai masa untuk bersenam dan mendapatkan tidur yang mencukupi?

Jangan dilupa berkenaan tekanan pula.
Masalah di pejabat dan di rumah boleh meningkatkan tahap tekanan yang diperolehi dan sekaligus menyumbang ke arah 'perkembangan lemak' yang sihat.

Tapi dengan Premium Beautiful Corset, anda tidak perlu gundah gulana memikirkan masa bila nak makan, bila nak senam dan bila nak mendapatkan tidur berkualiti.

Pemakaian Premium Beautiful Corset secara berdisiplin (8 jam sehari) menyumbang sebanyak 70% kepada kesihatan dan 30% kepada kecantikan diri pemakainya.

Kesihatan?
Macam mana tu?

Premium Beautiful Corset telah disulam Far Infra Red rays (FIR) menggunakan teknologi jahitan stereoskopik dari US. 

FIR adalah salah satu daripada jalur spektrum cahaya matahari yang diperolehi melalui pancaran sinar matahari mulai jam 8 - 10 pagi. 

Cahaya ini tidak merbahaya malah memberikan satu bentuk terapi kepada semua hidupan.

FIR membantu :
  • meningkatkan peredaran darah secara mikro (blood micro-circulation)
  • meningkatkan kadar regenerasi dan kesembahan (regeneration and fast healing)
  • mengurangkan radang dan kesakitan pada otot dan sendi reduce inflammation and pain in muscles and joints)
Ditambah lagi dengan adanya LIFETIME WARRANTY membolehkan pemakainya menggunakan Premium Beautiful Corset untuk satu tempoh jangka masa yang panjang.
So, pakai dari zaman anak dara sehingga beranak-pinak pun tidak ada masalah.

Meh tengok pula testimoni daripada rakan-rakan yang menggunakannya.
Testimoni Sokongan Tulang Belakang
Penurunan berat badan
Instant Shaping
Sebarang kejayaan tidak akan datang tanpa usaha.
Gunakan secara berdisiplin dan teruskan rutin harian anda.
Jom sama-sama membanteras selulit dan lemak!




Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam
Blogged.my