Latest Updates

Melayu Jangan Berlagak Kaya

Maaf.
Melayu Miskin

Jangan meroyan dulu ye.
Sila baca dengan lebih lanjut sebelum melenting.

Berdasarkan kenyataan oleh Bekas Menteri Kewangan, Tengku Razaleigh Hamzah pada 18 Oktober 2014, mereka yang berpendapatan kurang dari RM3,600 adalah GOLONGAN MISKIN.

So, berapa ramai di antara kita nie yang berpendapatan lebih dari RM3,600?

Tengku Razaleigh mengingatkan semua, especially masyarakat Melayu agar berpijak di bumi nyata dan jangan berterusan berlagak seperti orang kaya.

Jika berterusan dengan sikap mengharap dan mendambakan subsidi, tidak mustahil masyarakat Melayu akan mengalami nasib 'Red Indian' di Amerika Syarikat yang menjadi pengemis di tanah air sendiri.

So, bagaimana nak mengatasi masalah 'menjadi pengemis' ini daripada berlarutan?

Adakah kita perlu bergerak dan membawa sepanduk memohon agar gaji dinaikkan? 

Atau kita mencari peluang dan bertindak serta-merta agar berjaya mengeluarkan diri dan orang di sekitar kita dari 'kancah kemiskinan'?

Peluang ada di mana-mana.
Cuma perlu ada kecekalan dan keberanian untuk menempuhinya kerana tidak ada satu jalan pun yang senang menuju kejayaan.
GLAMpreneur Protege Program
Bagi yang berminat nak menambahbaik kualiti kehidupan diri dan keluarga, jom sertai saya dalam Skim #GLAMpreneur Protege Program.

InsyaAllah kita kerja bersama untuk memperbaiki masa depan diri dan keluarga.

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Premium Beautiful Corset?

Berat bertambah?

Pernah tak kita mengalami perkara seperti ini?
Rasa macam nak pecahkan cermin je, sebab kononnya menipu kan.
Bila ditinjau lebih dekat, anda menjadi semakin ngeri dan membenci cermin.
Lelemak pinggang

Jangan risau.
Ada banyak cara yang boleh membantu menghilangkan lelemak tersebut.

Di antaranya adalah seperti berikut :
Kaedah hilang lemak

Tetapi, ada berapa ramai di antara kita yang mempunyai masa untuk bersenam dan mendapatkan tidur yang mencukupi?

Jangan dilupa berkenaan tekanan pula.
Masalah di pejabat dan di rumah boleh meningkatkan tahap tekanan yang diperolehi dan sekaligus menyumbang ke arah 'perkembangan lemak' yang sihat.

Tapi dengan Premium Beautiful Corset, anda tidak perlu gundah gulana memikirkan masa bila nak makan, bila nak senam dan bila nak mendapatkan tidur berkualiti.

Pemakaian Premium Beautiful Corset secara berdisiplin (8 jam sehari) menyumbang sebanyak 70% kepada kesihatan dan 30% kepada kecantikan diri pemakainya.

Kesihatan?
Macam mana tu?

Premium Beautiful Corset telah disulam Far Infra Red rays (FIR) menggunakan teknologi jahitan stereoskopik dari US. 

FIR adalah salah satu daripada jalur spektrum cahaya matahari yang diperolehi melalui pancaran sinar matahari mulai jam 8 - 10 pagi. 

Cahaya ini tidak merbahaya malah memberikan satu bentuk terapi kepada semua hidupan.

FIR membantu :
  • meningkatkan peredaran darah secara mikro (blood micro-circulation)
  • meningkatkan kadar regenerasi dan kesembahan (regeneration and fast healing)
  • mengurangkan radang dan kesakitan pada otot dan sendi reduce inflammation and pain in muscles and joints)
Ditambah lagi dengan adanya LIFETIME WARRANTY membolehkan pemakainya menggunakan Premium Beautiful Corset untuk satu tempoh jangka masa yang panjang.
So, pakai dari zaman anak dara sehingga beranak-pinak pun tidak ada masalah.

Meh tengok pula testimoni daripada rakan-rakan yang menggunakannya.
Testimoni Sokongan Tulang Belakang
Penurunan berat badan
Instant Shaping
Sebarang kejayaan tidak akan datang tanpa usaha.
Gunakan secara berdisiplin dan teruskan rutin harian anda.
Jom sama-sama membanteras selulit dan lemak!




Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

How's My Inggelish?


Have you ever wonder how good your English is, may it be written or spoken?

Do not be over confident ok.

Do not feel shy to learn or to be corrected by others.

Jangan jadi macam #MissBizzy

A video posted by Rawlins GLAM (@rawlins_glam) on
Just visit my IG : rawlins_GLAM to see more videos of #MissBizzy or just find #VideoByRawlins in IG

Haiqal Rawlins 
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

I Dream Of Macau

I Dream Of Macau
Saya seorang yang suka menjelajah dan suka mengembara.

From my appearance, I may not look like it but I really love to travel.
That is the main reason why I became a GLAMpreneur, just to travel the world!
Impian di hati adalah untuk melawat sebanyak mana bumi asing sebelum diri memejamkan mata untuk selamanya.
M-Tower di malam hari - Welcome to Macau
So, apabila Nuffnang Malaysia dan Macau Government Tourist Office (MGTO) mengumumkan peluang untuk menerbangkan 3 orang Nuffnanger yang bertuah ke Macau untuk merasai pengalaman manis di Macau selama 3 hari 2 malam, ia seumpama orang mengantuk yang disorongkan bantal busuk kesayangan, tilam nan empuk dan selimut yang gebu! 

Kenapa Nuffnang Malaysia dan Macau Government Tourist Office (MGTO) perlu menghantar saya ke Macau dengan segera?

1) I AM A WORLD LOVER
Galinha_à_Portuguesa - a Macanese Cuisine
  • I love arts and anything beautiful. And being in Macau means that I would be involved in the marriage of two beautiful cultures - Portuguese and Chinese.  I would love to taste the  Macanese Cuisine, which is unique to Macau. Dikhabarkan bahawa kebanyakan juadah adalah hasil resipi yang dibawa oleo isteri kelasi Portugis yang ingin meniru juadah dari Eropah. Dan sudah semestinya saya ingin mencuba the famous Portuguese egg tarts!
This is not in Europe, it is the Senado Square in Macau. beautiful ain't it?
  • Macau juga mempunyai 20 tapak bersejarah sehingga ia disenaraikan sebagai Warisan Dunia pada 2005. And imagine yourself standing at one of the World's Heritage, it could elevate your love for the world and its peace! Di antara yang saya ingin nak lawati adalah seperti Moorish Barracks, Dataran Senado dan Ruins of St. Paul's.
Perarakan semasa Duan Wu Festival
  • Saya juga teringin nak menonton Duan Wu Festival yang melibatkan pertandingan Dragon Boat. Malah ada juga perarakan besar-besaran dalam pakaian tradisional. 
  • Yeah, to be a world lover, you need to taste the food, learn the history and participate in their festivals. 

2) I HAVE A CREATIVE MIND
Creativity comes in all shapes, don't you think so?
  • Sebagai pencinta seni, sudah tentu corak pemikirannya kreatif dan lain dari yang lain kan. 
  • Di Macau, akibat pertembungan budaya Chinese dan Portuguese, maka perkembangan seni dan kreatifnya adalah luar biasa. 
  • Maka beberapa pusat telah ditubuhkan bagi ekspresi diri yang kreatif sepertimana Creative Macau dan 10 Fantasia
  • 10 Fantasia diwujudkan sebagai inkubator untuk perkembangan minda kreatif rakyat Macau dan mengadakan pameran terkini secara bulanan.
  • Teringin saya nak belajar pentadbiran pusat-pusat ini agar boleh dibawa kembali ke Malaysia dan diperkembangkan di kalangan anak watan kita agar Malaysia lebih kreatif dalam pelbagai bidang.
  • We do need fresh ideas in almost everything, don't you think so?

3) I HAVE A CRAZY CRAVING FOR SHOPPING
I am helping the economy too
  • I just can't help it but I just love shopping, my it be the real shopping or just window shopping. 
  • And where else could you shop for international and local brands that ranges to thousands of brands?
  • Bukan hanya ada jenama antarabangsa, malah jenama tempatan turut menampilkan kualiti yang dibanggakan.
  • A friend of mine, a flight attendant, once said "If you want to buy anything from around the world, just go to Macau".
  • So, just being in Macau means I have shopped almost all over the world, right? It sure costs less than have to travel the world though.
So, Nuffnang Malaysia dan Macau Government Tourist Office (MGTO) I am all ready to travel, just waiting for your call to send me over to Macau to fulfil my dreams of becoming the WORLD LOVER, to quench my thirst for creativity and to HELP THE ECONOMY!
Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Pakej Kahwin Murah

Pakej Kahwin Murah
Wah!
Di hujung-hujung tahun, macam-macam jemputan yang saya dapat.

Di antara yang paling banyak diterima adalah sepertimana di bawah ini.

Jemputan kahwin yang unik (Source : Google)
Jika diberikan kesempatan, insyaAllah kita cuba penuhi undangan semua.

Disamping itu, kita doakan yang semua bakal pengantin tidak gundah gulana memikirkan persiapan.

Mana nak kejar katering nya, mana nak pilih warna pelamin, mana nak cari corak dan warna baju keluarga dan mana nak runding harga dengan make-up artist kan.

Hingga ada yang terlupa satu perkara penting iaitu PENGANTIN itu sendiri!

Hahahaha.

Namanya nak jadi Raja dan Ratu Sehari kan.
Takkan la menjadi tak sihat pula di hari bahagia kelak.

So, nie nak share yang saya ada sediakan satu pakej kahwin murah yang menarik dan mampu milik untuk semua bakal pengantin.
Khas untuk penjagaan diri, dalaman dan luaran ye.
Pakej Kahwin Murah
Yes, pakej kahwin murah ini saya sediakan kerana ada kawan yang mengeluh bahawa dia semakin terasa kurang sihat apabila hari bahagia semakin hampir.
Yelah, terlampau fikirkan majlis dan segalanya.

So, untuk persediaan semua, saya sediakan pakej kahwin murah ini.
Saya cadangkan agar dapatkan seawal 6 bulan sebelum tarikh bahagia anda.

Total semuanya RM3000* sahaja. 
Murah sangat kan!

*untuk saiz normal, jika saiz luar biasa, akan ada sedikit pertambahan pada harga pakej

Apa yang anda akan dapat dengan pakej kahwin murah ini adalah seperti berikut :


Menarik tak?

Anda beli Premium Beautiful Corset ini boleh membantu anda mendapatkan bentuk badan anda yang menarik untuk hari persandingan, membantu memudahkan mendapat rezeki anak dan akhirnya boleh digunakan ketika berpantang!

And yang bestnya ada LIFETIME WARRANTY!

Tunggu apa lagi bakal pengantin semua.

Jom hubungi saya untuk dapatkan pakej kahwin murah

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

Your Say

Read These