29 May 2015

// // 3 comments

Kenali Kelantan Dengan Perdana Trail Part 2

byrawlins, byrawlinsdotcom, Destination Malaysia, food review, Hotel Perdana Kota Bharu, hotel review, kelantan, Kota Bharu, Perdana Trail, Rawlins Eats, Rawlins Travels,
The group picture on the balcony of Istana Jahar
Jom kita sambung pengembaraan kita di Kelantan bersama Perdana Trail oleh Hotel Perdana Kota Bharu dan Destination Malaysia ye.

Bank Pitis
Dari Kedai Kopi Din Tokyo, kami bergerak ke arah bangunan lama yang berstruktur seakan istana lama. Tepat sepertimana tekaan saya, ia merupakan Istana Balai Besar namun ia tidak dibuka kepada umum.
byrawlins, byrawlinsdotcom, Destination Malaysia, food review, Hotel Perdana Kota Bharu, hotel review, kelantan, Kota Bharu, Perdana Trail, Rawlins Eats, Rawlins Travels,
Bank Pitis yang comel di hadapan Istana Balai Besar
Terletak di sebelah pintu masuk Istana Balai Besar, berdiri sebuah bangunan kecil [12 ft x 12 ft x 12 ft] yang pada awalnya saya jangkakan rumah pengawal. Jangkaan saya tersasar apabila ia merupakan sebuah bank iaitu Bank Pitis. Bank Pitis [pitis adalah wang/ duit dalam dialek Kelantan] dibina pada penghujung abad ke-19 dan digunakan sebagai tempat simpanan wang kerajaan Kelantan pada ketika itu. Tapi kecil gila kan bank dia?

Istana Jahar 
Istana Jahar juga dikenali sebagai Muzium Adat Istiadat Diraja Kelantan terletak bersebelahan dengan Istana Balai Besar. Pelbagai ruang istiadat dipamerkan di dalam Istana Jahar termasuk Istiadat Melenggang Perut, Istiadat Berkhatan dan Istiadat Persiraman. Di setiap ruang terdapat penerangan berkenaan setiap istiadat yang memudahkan pemahaman pelawat.
byrawlins, byrawlinsdotcom, Destination Malaysia, food review, Hotel Perdana Kota Bharu, hotel review, kelantan, Kota Bharu, Perdana Trail, Rawlins Eats, Rawlins Travels,
Istana Jahar - Muzium Adat Istiadat Diraja Kelantan
byrawlins, byrawlinsdotcom, Destination Malaysia, food review, Hotel Perdana Kota Bharu, hotel review, kelantan, Kota Bharu, Perdana Trail, Rawlins Eats, Rawlins Travels,
Pelbagai ruangan di Istana Jahar
Bayangkan jika anda Putera Raja yang hendak dikhatankan akan diarak sekitar Istana di dalam tandu sebelum dibawa berjumpa Tuk Mudim, apa agaknya perasaan anda kan?

Istana Batu
Istana Batu terletak di belakang Istana Jahar. Istana Batu juga dikenali sebagai Muzium Istana yang merupakan kurniaan oleh Sultan Ismail kepada Sultan Yahya Petra dan Raja Perempuan Zainab II sebagai hadiah perkahwinan. Sultan Yahya Petra telah memberi perkenan untuk meminjamkan Istana Batu sebagai Muzium DiRaja dan dirasmikan oleh Sultan Ismail Petra pada 25 Julai 1991 bersempenan Keputeraan Baginda yang ke-41.
byrawlins, byrawlinsdotcom, Destination Malaysia, food review, Hotel Perdana Kota Bharu, hotel review, kelantan, Kota Bharu, Perdana Trail, Rawlins Eats, Rawlins Travels,
Istana Batu yang mempamerkan hiasan mewah Kesultanan Kelantan
byrawlins, byrawlinsdotcom, Destination Malaysia, food review, Hotel Perdana Kota Bharu, hotel review, kelantan, Kota Bharu, Perdana Trail, Rawlins Eats, Rawlins Travels,
Family Picture of Perdana Trail [Kredit to +Mira Cikcit]
Di dalam Istana Batu, pelawat dapat melihat secara dekat perhiasan istana pada suatu masa dahulu termasuk pasu-pasu berharga serta lukisan-lukisan lama. The palace feels so homey that we all decided to take a 'family photo' inside the palace.

Nasi Ulam Cikgu
Kampung Kraftangan is located right in front of Istana Batu, a place where all local and traditional handicraft of Kelantan is displayed. 
Kebetulan kami tiba di sini pada waktu tengah hari, maka kami terus menuju ke Nasi Ulam Cikgu. 
byrawlins, byrawlinsdotcom, Destination Malaysia, food review, Hotel Perdana Kota Bharu, hotel review, kelantan, Kota Bharu, Perdana Trail, Rawlins Eats, Rawlins Travels,
Welcome to Kampung Kraftangan
Being an Iban, I should be brave in facing my fears and all, right? NOPE.
When it comes to food, I am the most 'not Iban' in my family.
I do not eat exotic dishes (phyton, ulat sago etc) even though Ibans love them. 
Why?
The thought of such animals still alive and eat me from inside haunts me everytime I see them. 

Begitu juga apabila nama makanan itu pelik-pelik - tahi itik, sup ekor, telinga kel*ng, otak-otak dsb.
Terus terbayang fizikal 'tahi itik', 'ekor' dan 'otak'. Memang selera tertutup apabila melihat dan mendengar nama-nama juadah itu.
Manakala ikan keli memang saya tak makan sebab kelihatan seperti ular. 
Ewww. Saya geli ular!
Oh ya, budu, cencaluk dan durian pun saya tak makan sebab tak tahan dengan bau di dalam mulut sendiri. [Mesti ada yang akan kata saya berlagak lepas ni but ini bukan mengada but kes imaginasi melampau]

Namun, apabila dah sampai di Nasi Ulam Cikgu, hidangan utama adalah dua ekor ikan keli goreng yang maha besar. Tetapi fizikalnya tidak kelihatan seperti ular. Hurm.
Takpe.
Then, di tengah-tengah meja, ada budu dan cencaluk - and the group is supposed to have all those for lunch.
Nak menolak, nanti dikatakan tidak sopan, maka saya beranikan diri mencubit kecil daging ikan keli, digaul bersama budu dan tempoyak dan digaul bersama nasi panas yang dihidangkan.
byrawlins, byrawlinsdotcom, Destination Malaysia, food review, Hotel Perdana Kota Bharu, hotel review, kelantan, Kota Bharu, Perdana Trail, Rawlins Eats, Rawlins Travels,
Jamuan makan tengah hari yang LAZAT!
Berbekal doa agar tidak kegelian, saya menyuap nasi yang digaul bersama ikan keli dan budu ke dalam mulut. 
MasyaAllah!!!
Sedapnya! 
Lazat! 
Dan tanpa sedar, meja kami adalah meja yang telah menambah nasi sebanyak 3 kali dan budu sebanyak 2 kali.
Makanan semua licin!
Yeah!
I am fearsome! Dah tak takut dengan keli, budu dan tempoyak!
Cayalah Nasi Ulam Cikgu!
Dah masak dengan kasih sayang, harganya pun murah!
Terima kasih Hotel Perdana Kota Bharu dan Destination Malaysia kerana telah berjaya mengubah ketakutan saya kepada suatu obsesi sekarang!
byrawlins, byrawlinsdotcom, Destination Malaysia, food review, Hotel Perdana Kota Bharu, hotel review, kelantan, Kota Bharu, Perdana Trail, Rawlins Eats, Rawlins Travels,
Persembahan silat
Setelah selesai menjamu selera, kami bergerak ke ruang tengah di Kampung Kraftangan untuk menikmati tiupan serunai/ nafiri berserta persembahan silat di situ. Riuh-rendah jadinya apabila kumpulan kami menyanyi bersama dengan dendangan serunai yang dimainkan.

Muzium Islam
Selang 10 minit berjalan kaki dari Kampung Kraftangan, kami tiba di Muzium Islam. Pada ketika itu, di ruang atas muzium sedang berlangsung Pameran Tuk Guru. Di aras bawah dipamerkan sejarah kedatangan Islam di Kelantan dan juga tokoh-tokoh Islam. 
byrawlins, byrawlinsdotcom, Destination Malaysia, food review, Hotel Perdana Kota Bharu, hotel review, kelantan, Kota Bharu, Perdana Trail, Rawlins Eats, Rawlins Travels,
Pameran di aras bawah Muzium Islam
byrawlins, byrawlinsdotcom, Destination Malaysia, food review, Hotel Perdana Kota Bharu, hotel review, kelantan, Kota Bharu, Perdana Trail, Rawlins Eats, Rawlins Travels,
Pameran Tok Guru di aras atas Muzium Islam
Bergerak dari satu gambar ke gambar di Pameran Tok Guru, sebak di hati apabila terkenangkan Tok Guru. Walaupun tidak mengenalinya secara dekat, namun melihatkan kehidupan beliau yang serba sederhana dan merendah diri, saya dapat merasakan betapa besarnya jasa beliau kepada Kelantan dan Malaysia secara amnya. Al-fathihah.

Bank Kerapu
Terletak tidak jauh dari Muzium Izlam adalah Bank Kerapu. 
Nope.
Di sini bukan tempat penyimpanan ikan kerapu tetapi ia merupakan sebuah Muzium Perang [Memorial Peperangan Dunia Kedua] di mana artifak perang, gambar-gambar perang serta Bah Merah dipamerkan.
Menyelusuri setiap gambar dan artifak, terdetik kekesalan di hati bahawa selama ini saya mengabaikan sejarah tanah air sendiri.
byrawlins, byrawlinsdotcom, Destination Malaysia, food review, Hotel Perdana Kota Bharu, hotel review, kelantan, Kota Bharu, Perdana Trail, Rawlins Eats, Rawlins Travels,
Bank Kerapu @ Muzium Perang @ Memorial Peperangan Dunia Kedua
byrawlins, byrawlinsdotcom, Destination Malaysia, food review, Hotel Perdana Kota Bharu, hotel review, kelantan, Kota Bharu, Perdana Trail, Rawlins Eats, Rawlins Travels,
Sebahagian artifak di zaman perang yang dipamerkan
Kelantan adalah titik kemasukan askar-askar Jepun semasa Perang Dunia ke-2 dan juga merupakan titik keluar askar Jepun selepas kekalahan mereka pada 1945. Dalam meneliti setiap gambar di ruangan pameran, rombongan kami berdiam seketika apabila tiba di gambar yang menunjukkan Tok Janggut yang digantung secara terbalik untuk dijadikan amaran kepada warga Kelantan agar tidak menentang British. 
Mahalnya erti kemerdekaan, sehingga tergadai nyawa agar bangsa hidup terbela.

Perdana Trail yang dikelolakan oleh Hotel Perdana Kota Bharu berakhir di Bank Kerapu.
Benarlah seperti madah pujangga "Tak kenal maka tak cinta".
Kini saya sudah jatuh cinta dengan sejarah dan makanan di Kelantan
Banyak perkara berkenaan Kelantan yang tidak disampaikan kepada orang ramai di luar sana, jauh lebih banyak daripada sekadar Pasar Siti Khadijah dan Pulau Perhentian.
And this is just in Kota Bharu.
Terima kasih Hotel Perdana Kota Bharu dan Destination Malaysia kerana memberikan saya peluang untuk menyelongkar dan mengenali Kelantan dengan lebih dekat dan mesra. 

Begitu indah negeri Kelantan
Membuat hari merindu dendam
Makanan dihitung beratus bilangan
Budaya digali berjuta terpendam

Kait kelapa kukur kelapa
Kupas ubi buat pengat
Hendak kulupa tak terlupa
Kerana budi sudah terpahat

Hotel Perdana Kota Bharu
Jalan Mahmood
15200 Kota Bharu
Kelantan
Tel : 609.745 8888
Faks : 609.748 8855
Emel : inquiry@hotelperdanakotabharu.com
Laman web : Hotel Perdana Kota Bharu
Facebook : Hotel Perdana Kota Bharu
Instagram : Hotel Perdana Kota Bharu
Laman web : Destination Malaysia
Facebook : Destination Malaysia
Instagram : Destination Malaysia
Haiqal Rawlins
012.280.1977

Facebook RSS Twitter
Read More

28 May 2015

// // Leave a Comment

Post-Pregnancy Body

Ladies, do not hate me for saying this.
Every woman dreams of a beautiful body. 
byrawlins, byrawlinsdotcom, health, kurus, PB Wonders, premium beautiful, sihat, testimoni, testimony, bengkung, post pregnancy, baby fat,
Is this happening to you?
Do you remember how your body looks like when you were in your 20s?
The picture above sums it all.
byrawlins, byrawlinsdotcom, health, kurus, PB Wonders, premium beautiful, sihat, testimoni, testimony, bengkung, post pregnancy, baby fat,
Post pregnancy belly [Source]
Is this how your post pregnancy tummy looks like now?
Well, do not fret ladies coz Jessica Alba (the actress) knows how to look good again post-pregnancy!
byrawlins, byrawlinsdotcom, health, kurus, PB Wonders, premium beautiful, sihat, testimoni, testimony, bengkung, post pregnancy, baby fat,
Is this how you look after your pregnancy? Source : Google
How does she do it?
She didn't do liposuction or tummy tuck - all those nip tuck thingy.
She went back to basic and do 'waist train' using CORSET!
byrawlins, byrawlinsdotcom, health, kurus, PB Wonders, premium beautiful, sihat, testimoni, testimony, bengkung, post pregnancy, baby fat,
Source : Google
So ladies, are you ready for three months of corset wearing?
Yes, beauty is no kidding issue - it is a serious matter especially when you are an actress.
But, even if you are just a housewife, should you not be beautiful for your husband and your family too?
byrawlins, byrawlinsdotcom, health, kurus, PB Wonders, premium beautiful, sihat, testimoni, testimony, bengkung, post pregnancy, baby fat,
Double corset for three months? That is commitment! Source : Google
byrawlins, byrawlinsdotcom, health, kurus, PB Wonders, premium beautiful, sihat, testimoni, testimony, bengkung, post pregnancy, baby fat,
Because everything is everywhere! Source : Google
Wearing corset is certainly not for everyone, only for those that are committed in becoming the best of your own good self. 

With Premium Beautiful, you will become beautiful and healthy at the same time. Not only the corset will help to sculpture your body to the best potential that it has, but it will also increase your health.
byrawlins, byrawlinsdotcom, health, kurus, PB Wonders, premium beautiful, sihat, testimoni, testimony, bengkung, post pregnancy, baby fat,
Premium Beautiful Corset
How is that possible?
The Far Infra Red Rays injected into the corset works miracles on your body [Post : Far Infrared Rays]
Every little structure and detail of Premium Beautiful corset provides aid and boost for your health. The memory rods give support to your backbone and straighten your posture. The bra sculptures your breast and tucks your tummy in place [Post : Premium Beautiful]
byrawlins, byrawlinsdotcom, health, kurus, PB Wonders, premium beautiful, sihat, testimoni, testimony, bengkung, post pregnancy, baby fat,

byrawlins, byrawlinsdotcom, health, kurus, PB Wonders, premium beautiful, sihat, testimoni, testimony, bengkung, post pregnancy, baby fat,
byrawlins, byrawlinsdotcom, health, kurus, PB Wonders, premium beautiful, sihat, testimoni, testimony, bengkung, post pregnancy, baby fat,
byrawlins, byrawlinsdotcom, health, kurus, PB Wonders, premium beautiful, sihat, testimoni, testimony, bengkung, post pregnancy, baby fat,
If you need some kind of proof about Premium Beautiful, kindly head over to instagram and search #PBWonders. You will see heaps of testimonials from Premium Beautiful users. 
byrawlins, byrawlinsdotcom, health, kurus, PB Wonders, premium beautiful, sihat, testimoni, testimony, bengkung, post pregnancy, baby fat,
byrawlins, byrawlinsdotcom, health, kurus, PB Wonders, premium beautiful, sihat, testimoni, testimony, bengkung, post pregnancy, baby fat,

And if you are interested in keeping in touch with all these beautiful Premium Beautiful users, you are most welcome to attend our #PBWonders Day. The details of the event are as follows:
byrawlins, byrawlinsdotcom, health, kurus, PB Wonders, premium beautiful, sihat, testimoni, testimony, bengkung, post pregnancy, baby fat,
Call me for invitation
Haiqal Rawlins
012.280.1977
Facebook RSS Twitter
Read More

27 May 2015

// // Leave a Comment

Invitation to #PBWonders Day

Kawan-kawan ingat tak #PBWonders tu apa?
Meh sini saya ingatkan sikit.
BV Alfalfa, byrawlins, byrawlinsdotcom, hai-o garam buluh premier drink, health, kurus, mineral coffee, PB Wonders, premium beautiful, Set Kurus Bajet, sihat, testimoni, testimony,
BV Alfalfa, byrawlins, byrawlinsdotcom, hai-o garam buluh premier drink, health, kurus, mineral coffee, PB Wonders, premium beautiful, Set Kurus Bajet, sihat, testimoni, testimony,
BV Alfalfa, byrawlins, byrawlinsdotcom, hai-o garam buluh premier drink, health, kurus, mineral coffee, PB Wonders, premium beautiful, Set Kurus Bajet, sihat, testimoni, testimony,
BV Alfalfa, byrawlins, byrawlinsdotcom, hai-o garam buluh premier drink, health, kurus, mineral coffee, PB Wonders, premium beautiful, Set Kurus Bajet, sihat, testimoni, testimony,

Dah ingat dah?

Yes, #PBWonders adalah himpunan testimoni kejayaan wanita-wanita menurunkan berat badan mereka dengan menggunakan Premium Beautiful.

Mesti ramai tertanya "Takkan pakai Premium Beautiful je boleh kurus cenggitu kan?"

Well, demi untuk mengesahkan testimoni ini bukannya penipuan, kami, #GLAMpreneurs membawakan kepada anda 12 testimoni yang paling mengagumkan secara langsung - agar anda boleh bertanya soalan dan melihat sendiri kesahihan testimoni kami.
BV Alfalfa, byrawlins, byrawlinsdotcom, hai-o garam buluh premier drink, health, kurus, mineral coffee, PB Wonders, premium beautiful, Set Kurus Bajet, sihat, testimoni, testimony,
Come all, big and small
Dengan itu, anda semua dijemput ke PB Wonders Day.
Jom sama-sama saksikan 12 transformasi #PBWonders serta dapatkan tips mudah dan sihat dari empunya badan.

Dan, ada hadiah cabutan bertuah bernilai RM2K menanti anda.
Cepat-cepat hubungi saya dan dapatkan tempat anda!

Haiqal Rawlins
012.280.1977
Facebook RSS Twitter
Read More

26 May 2015

// // 2 comments

Citarasa Ibunda di Caprilicious @Capri by Fraser

Kebanyakan kita mesti menjawab 'masakan ibu' sebagai masakan kegemaran apabila disoal berkenaan makanan kegemaran. Manakan tidak. Ibu memasak dengan kasih sayang dan air tangan ibu memang yang terbaik.
Ayam golek, bufet, bufet ramadhan, buka puasa, byrawlins, byrawlinsdotcom, food review, iftar, kampung, makan, puasa, Caprilicious, Capry by Fraser, Kambing Kuzi,
Capri by Fraser, a hotel residence for today's 'always on' lifestyle
Berinspirasikan Citarasa Ibunda yang mengimbau kenangan masakan ibu, Caprilicious @Capri by Fraser bakal menghidangkan sejumlah 70 juadah masakan ibu segara bergilir mulai 22 Jun sehingga 15 Julai 2015, bersempena Ramadhan.

Di antara juadah utama adalah seperti berikut :
  • Nasi Beriyani
  • Laksa Pahang
  • Gulai Daging Kawah
  • Ayam Rendang Minang
  • Kambing Kuzi
  • Bubur Lambuk
  • Kambing Bhamia
  • Nangka Muda Berlemak Cili Api
  • Ikan Keli Masak Lemak
  • Ikan Patin Masak Tempoyak
  • Ketupat dan Lemang
  • Ayam Berhalia
  • Kong Pao Chicken
  • Kam Heong Lala
  • Pelbagai jenis ulam
  • Pelbagai jenis jeruk
  • Warung yang menampilkan pelbagai goreng-goreng pilihan (pisang, sukun keladi dsb)
  • Medan Ikan Bakar
  • Pelbagai pencuci mulut
  • Ais kacang dan cendol
Jom saksikan kelazatan juadah yang terhidang menanti semua di bulan Ramadhan kelak.
Ayam golek, bufet, bufet ramadhan, buka puasa, byrawlins, byrawlinsdotcom, food review, iftar, kampung, makan, puasa, Caprilicious, Capry by Fraser, Kambing Kuzi,
Kerabu Manga
Ayam golek, bufet, bufet ramadhan, buka puasa, byrawlins, byrawlinsdotcom, food review, iftar, kampung, makan, puasa, Caprilicious, Capry by Fraser, Kambing Kuzi,
Pelbagai ikan masin
Ayam golek, bufet, bufet ramadhan, buka puasa, byrawlins, byrawlinsdotcom, food review, iftar, kampung, makan, puasa, Caprilicious, Capry by Fraser, Kambing Kuzi,
Pelbagai serunding 
Ayam golek, bufet, bufet ramadhan, buka puasa, byrawlins, byrawlinsdotcom, food review, iftar, kampung, makan, puasa, Caprilicious, Capry by Fraser, Kambing Kuzi,
Ayam Masak Kicap
Ayam golek, bufet, bufet ramadhan, buka puasa, byrawlins, byrawlinsdotcom, food review, iftar, kampung, makan, puasa, Caprilicious, Capry by Fraser, Kambing Kuzi,
Nangka Muda Berlemak Cili Api 
Ayam golek, bufet, bufet ramadhan, buka puasa, byrawlins, byrawlinsdotcom, food review, iftar, kampung, makan, puasa, Caprilicious, Capry by Fraser, Kambing Kuzi,
Squid with hot Thai child-egg gravy sauce
Ayam golek, bufet, bufet ramadhan, buka puasa, byrawlins, byrawlinsdotcom, food review, iftar, kampung, makan, puasa, Caprilicious, Capry by Fraser, Kambing Kuzi,
Gulai Daging Kawah
Ayam golek, bufet, bufet ramadhan, buka puasa, byrawlins, byrawlinsdotcom, food review, iftar, kampung, makan, puasa, Caprilicious, Capry by Fraser, Kambing Kuzi,
Terung Lemak Putih
Kegemaran saya?
Sepertimana makanan kegemaran saya setiap kali Ramadhan adalah Gulai Daging Salai, Ketupat dan Lemang, manisan agar-agar dan air tebu. Tidak dilupakan satay ayam dan daging.
Ayam golek, bufet, bufet ramadhan, buka puasa, byrawlins, byrawlinsdotcom, food review, iftar, kampung, makan, puasa, Caprilicious, Capry by Fraser, Kambing Kuzi,
Satay Ayam dan Daging
Ayam golek, bufet, bufet ramadhan, buka puasa, byrawlins, byrawlinsdotcom, food review, iftar, kampung, makan, puasa, Caprilicious, Capry by Fraser, Kambing Kuzi,
Cara Berlauk 
Ayam golek, bufet, bufet ramadhan, buka puasa, byrawlins, byrawlinsdotcom, food review, iftar, kampung, makan, puasa, Caprilicious, Capry by Fraser, Kambing Kuzi,
Nangka 
Ayam golek, bufet, bufet ramadhan, buka puasa, byrawlins, byrawlinsdotcom, food review, iftar, kampung, makan, puasa, Caprilicious, Capry by Fraser, Kambing Kuzi,
Agar-agar
Ayam golek, bufet, bufet ramadhan, buka puasa, byrawlins, byrawlinsdotcom, food review, iftar, kampung, makan, puasa, Caprilicious, Capry by Fraser, Kambing Kuzi,
Lemang dan Ketupat
Ayam golek, bufet, bufet ramadhan, buka puasa, byrawlins, byrawlinsdotcom, food review, iftar, kampung, makan, puasa, Caprilicious, Capry by Fraser, Kambing Kuzi,
Isi rojak
Dah terliur ye?
Memandangkan Ramadhan sudah semakin hampir, lebih baik rakan-rakan menempah meja untuk berbuka puasa dengan kadar segera kerana tempahan awal akan mendapat keistimewaan berikut :

  • Diskaun 25% diberikan untuk tempahan awal
  • Setiap tempahan untuk 10 pax akan mendapat 1 pax percuma
  • Presale voucher  bernilai RM72 manakala pada Ramadhan harganya adalah RM90
Seperti lazimnya, kanak-kanak dibawah usia 4 tahun adalah percuma manakala di bawah 12 tahun mendapat diskaun 50%. [Semua harga adalah harga nett dan termasuk 6% GST].

Tempah segera [03-2386 0888] dan nikmati semua kelebihan tersebut.

Bagi rakan-rakan yang berada di luar Kuala Lumpur, berikut adalah lokasi Capri by Fraser, Kuala Lumpur. 
Capri by Fraser is near to Mid Valley Mega Mall [Souce : Google Map]
Buat rakan-rakan dari luar Kuala Lumpur pun boleh menginap di Capri by Fraser.
Bilik-biliknya memang menarik dan pemandangannya cantik. Anda boleh meninjau seluruh Kuala Lumpur melalui anjung anda sahaja.
Ayam golek, bufet, bufet ramadhan, buka puasa, byrawlins, byrawlinsdotcom, food review, iftar, kampung, makan, puasa, Caprilicious, Capry by Fraser, Kambing Kuzi,
Ayam golek, bufet, bufet ramadhan, buka puasa, byrawlins, byrawlinsdotcom, food review, iftar, kampung, makan, puasa, Caprilicious, Capry by Fraser, Kambing Kuzi,
Ayam golek, bufet, bufet ramadhan, buka puasa, byrawlins, byrawlinsdotcom, food review, iftar, kampung, makan, puasa, Caprilicious, Capry by Fraser, Kambing Kuzi,
Jika ingin meninjau Kuala Lumpur dengan lebih luas, nikmati pemandangan dari tingkat teratas di Capri by Fraser sambil berenang di pool yang menarik atau menikmati private jacuzzi. Capri by Fraser memang menjanjikan percutian yang bersifat private dan sangat sesuai untuk pasangan yang menginginkan bulan madu yang romantic.
Ayam golek, bufet, bufet ramadhan, buka puasa, byrawlins, byrawlinsdotcom, food review, iftar, kampung, makan, puasa, Caprilicious, Capry by Fraser, Kambing Kuzi,
Pemandangan indah dari anjung bilik
Ayam golek, bufet, bufet ramadhan, buka puasa, byrawlins, byrawlinsdotcom, food review, iftar, kampung, makan, puasa, Caprilicious, Capry by Fraser, Kambing Kuzi,
View menarik untuk dinikmati dari bilik
Ayam golek, bufet, bufet ramadhan, buka puasa, byrawlins, byrawlinsdotcom, food review, iftar, kampung, makan, puasa, Caprilicious, Capry by Fraser, Kambing Kuzi,
Pemandangan indah di poolside
Bagi info lanjut dan tempahan, layari Capri by Fraser, Kuala Lumpur.

Capri by Fraser, Kuala Lumpur

Jalan Kerinchi
Bangsar South
59200 Kuala Lumpur
Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur


Thanks to +Destination Malaysia [Laman Web Destination Malaysia] for making this trip a reality.
Haiqal Rawlins
012.280.1977
Facebook RSS Twitter
Read More