The Venue Shah Alam Is The Place To Be This Ramadhan

10:36 AM 23 Comments A+ a-

In a few days time, Ramadhan will be upon us all. And I bet all is getting the necessary ready, such as the menu for sahur and break fast and the items needed, the Eid's preparation and most of all, the health and strength to perform fast and all the religious requirements.
The Venue Shah Alam, Buffet Ramadhan murah di Shah Alam, Buffet Ramadhan 2019, Buffet Ramadhan Shah Alam, Rawlins Eats, Rawlins GLAM
If you are in Shah Alam area or nearby, you will be delighted that The Venue Shah Alam is ready to assist you during one of your breaking fast days. 

With its Ramadhan offering of RM55 for adult and RM30 for children of 7 years old until 12 years old and those below 7 years old can enjoy the food for free, The Venue Shah Alam is a great place to bring your family members and friends for breaking fast this year.

So, what is so great about The Venue Shah Alam ?
With its theme 'Colours of Ramadhan', the food choices are certainly colourful enough. With its choices of local delicacies and also some popular dishes from the Middle East, the food spread is certainly colourful and plenty to choose from. Some of the food is: 
  • Ayam Cili Padi
  • Rendang Ayam
  • Ayam Percik
  • Ayam Masala
  • Kurma Ayam
  • Kari Ayam
  • Ayam Berlado
  • Ayam Kerutuk
  • Daging Gulai Kawah
  • Daging Briyani
  • Daging Masak Lemak Cili Padi
  • Daging Masak Lada Hitam
  • Daging Kam Heong
  • Daging Baghdad
  • Daging Dendeng 
  • Kambing Golek
  • Nasi Briyani Bukhara
  • Nasi Arab
  • Nasi Tomato 
  • Nasi Minyak
The Venue Shah Alam, Buffet Ramadhan murah di Shah Alam, Buffet Ramadhan 2019, Buffet Ramadhan Shah Alam, Rawlins Eats, Rawlins GLAM
The Venue Shah Alam, Buffet Ramadhan murah di Shah Alam, Buffet Ramadhan 2019, Buffet Ramadhan Shah Alam, Rawlins Eats, Rawlins GLAM
The Venue Shah Alam, Buffet Ramadhan murah di Shah Alam, Buffet Ramadhan 2019, Buffet Ramadhan Shah Alam, Rawlins Eats, Rawlins GLAM
The Venue Shah Alam, Buffet Ramadhan murah di Shah Alam, Buffet Ramadhan 2019, Buffet Ramadhan Shah Alam, Rawlins Eats, Rawlins GLAM
The Venue Shah Alam, Buffet Ramadhan murah di Shah Alam, Buffet Ramadhan 2019, Buffet Ramadhan Shah Alam, Rawlins Eats, Rawlins GLAM
The Venue Shah Alam, Buffet Ramadhan murah di Shah Alam, Buffet Ramadhan 2019, Buffet Ramadhan Shah Alam, Rawlins Eats, Rawlins GLAM
The Venue Shah Alam, Buffet Ramadhan murah di Shah Alam, Buffet Ramadhan 2019, Buffet Ramadhan Shah Alam, Rawlins Eats, Rawlins GLAM
The Venue Shah Alam, Buffet Ramadhan murah di Shah Alam, Buffet Ramadhan 2019, Buffet Ramadhan Shah Alam, Rawlins Eats, Rawlins GLAM
Looking for something lighter? Fret not as there are also steamboat menu, grilled fish and seafood galore awaits. Just pick and enjoy your choice at the tables. The Venue Shah Alam could accommodate up to 1,000 pax at one time and the musolla prepared is very comfortable so that you could perform Maghrib here too. 

As a dessert freak, I went straight to the dessert section to pick my dessert while everybody was queueing for their main courses. There were slices of cakes and yoghurts of various flavours!

And all those traditional kuih - come to daddy now!
If you are a seasoned buffet goer like me, you will go to the dessert section first and get your desserts of choice before anyone else.

Oh my Lord Rawlins. Is that how you roll?
The Venue Shah Alam, Buffet Ramadhan murah di Shah Alam, Buffet Ramadhan 2019, Buffet Ramadhan Shah Alam, Rawlins Eats, Rawlins GLAM
The Venue Shah Alam, Buffet Ramadhan murah di Shah Alam, Buffet Ramadhan 2019, Buffet Ramadhan Shah Alam, Rawlins Eats, Rawlins GLAM
The Venue Shah Alam, Buffet Ramadhan murah di Shah Alam, Buffet Ramadhan 2019, Buffet Ramadhan Shah Alam, Rawlins Eats, Rawlins GLAM
And there will be bubur too everyday.
Wow! Everyday! Will it be the same one every day?
Nope. It will be different bubur daily, so, you better time your visit well if you have a bubur of choice then.
  • Bubur Jagung + Sagu
  • Bubur Kacang Hijau
  • Bubur Chacha
  • Bubur Pulut Hitam
  • Bubur Gandum
  • Bubur Keledek + Nangka
Pssst. Stalk their media socials for more information on The Venue Shah Alam and all its offerings.

The Venue Shah Alam, Buffet Ramadhan murah di Shah Alam, Buffet Ramadhan 2019, Buffet Ramadhan Shah Alam, Rawlins Eats, Rawlins GLAM

Rawlins GLAM
012.280.1977

23 GLAM People

Write GLAM People
Friday, 03 May, 2019 delete

Best kan makan kat sini. Ruby suka makan dalam air cond, parking mudah, luas utk anak ku berlari sana sini. kita pun tak berlaga bahu utk ambil makanan. ada persembahan lagi tu. insyaAllah ini lokasi sesuai utk kami sekeluarga gantung kuali. makan je kat sini. haha

Reply
avatar
Tengkubutang
AUTHOR
Friday, 03 May, 2019 delete

Wah.. menunya.. soooo.. nyum-nyum la rawlins.. TB geram ayam percik tu la.. rasa nak makan ayam percik tiba-tiba tau.. hehehe.. TB tak pernah sampai lagi The Venue Shah Alam ni sebab jauh dari rumah TB .. tapi ada lah kawan dok sana boleh la syor kan kat dia entri ni nanti..

Reply
avatar
Qeela
AUTHOR
Saturday, 04 May, 2019 delete

Oh my god Rawlins I’m totally drooling looking at those foodies pics! They’re all looks super yums and I can see most of it are my favourites! More great news is that the price is so cheap, I think I can say the cheapest Ramadhan buffet that I cane accross so far right! Okay excited enough to put this on my list to go! 😁

Reply
avatar
el
AUTHOR
Saturday, 04 May, 2019 delete

kenapa eh semua harga buffet ramadan kat sini murah compare dengan Penang. Dah lah murah..byk pulak hidangan menu tu..sedap pulak tengok menu2 kat sini siap ada stemboat lagi..jenuh nak makan

Reply
avatar
Saturday, 04 May, 2019 delete

Murahnya buffet untuk ramadan. Dah lah menu makanan sangat menarik. Sangat berbaloi. Kalau di utara ni harga mahal sikit. Mungkin sbb kurang persaingan.

Reply
avatar
Maya
AUTHOR
Saturday, 04 May, 2019 delete

Semua nampak menyelerakan. Dekat dengan rumah pula tu. Bolehlah belanja anak-anak buka di sini nanti

Reply
avatar
Saturday, 04 May, 2019 delete

murahnya harga buffet buka puasa kat the venue shah alam ni. dah la dekat dengan office kat shah alam tu. insyallah nak jugak datang iftar kat sini. siap ada kambing golek tu craving sangat. sedap tengok pilhan menu tradisional kat sini. perfect sangat kalu buat majlis berbuka puasa berjemaah

Reply
avatar
MiaZain
AUTHOR
Sunday, 05 May, 2019 delete

Sedapnya makanan yang ada dalam menu. Tengok gambar pon dah nampak sangat meriah dengan makanan. Boleh cuba ni nanti. The price pon sangat berpatutan. Thanks share buffet ramadhan ni.

Reply
avatar
Sunday, 05 May, 2019 delete

the venue ni antara tempat makan yang murah dan sedap..selalu datang makan kat sini time puasa and mmg tidak mengecewakan..should repeat lagi makan kat sini nanti

Reply
avatar
iffah208
AUTHOR
Sunday, 05 May, 2019 delete

Wahhh ni menarik sekali menu masakan dekat sini, plan nak makan dekat situlah nanti.. Nak try oden-oden tu sedap tak?? Terliur kita tau!

Reply
avatar
nikkhazami
AUTHOR
Sunday, 05 May, 2019 delete

banyak jgk baca pasal menu di the venue ni. semua berpuas hati dengan makanan. harga pun berpatutan berbanding buffet kat tempat lain. semua jenis makanan kampung ada. kuih muih tu buat kita terliur je. hehe

Reply
avatar
Sunday, 05 May, 2019 delete

wa all the food at The Venue Shah Alam look so delicious! I am hungry now haha. Will date my friends to Shah Alam to makan there this Ramadhan.

Reply
avatar
Mimie
AUTHOR
Sunday, 05 May, 2019 delete

Banyaknya menu makanan yang sedap sedap Rawlins. Ni kalau iftar kat sini memang rambang mata nak pilih mana untuk beriftar sebab semua nampak sedap .

Reply
avatar
saidila
AUTHOR
Sunday, 05 May, 2019 delete

ada perasan juga nama VENEU nih tapi tak pernah singgah , makanan buffet ramadhan sentiasa menggoda hati , kalau ada rezeki memang nak jer cuba 30 hari ramadhan buka puasa kat semua tempat yaang ada buffet ramadhan...

Reply
avatar
Zharif Azis
AUTHOR
Sunday, 05 May, 2019 delete

wahhhh hidangan buffet ramadan dekat sini nampak menyelerakan betul ya. banyak pilihan makanan yang boleh dipilih. mesti rambang mata tak tahu nak mulakan yg mana dulu. harga pon berpatutan dan berbaloi. bolehlah bawa family buka puasa kat sini

Reply
avatar
Sunday, 05 May, 2019 delete

Banyak bubur manis dihidangkan, memang kena selera kaki manisan seperti kami ni. Boleh chop sbg salah satu tempat nak berbuka puasa dengan rakan sekerja ni.

Reply
avatar
Tenshi Chn
AUTHOR
Monday, 06 May, 2019 delete

I love Ramadhan bazaar!!! They got the best good bazaar in the whole yest!! S month of foodie Heaven for me. 😍

Reply
avatar
Monday, 06 May, 2019 delete

Fuh! Macam² lauk pauk ada dekat sini ya! Memang terbaiklah! Satu tempat pilihan yang bagus untuk kita berbuka puasa. Macam2 pilihan disediakan. Kalau tak tau nak makan apa, tak tahulah nak cakap. Hehehe. Bab bubur tu fuh! Cx paling suka! Bubur pulut hitam, cx sorang boleh khatamkan. Memang favorite! Boleh ajak suami ntk berbuka dekat sini nanti!

Reply
avatar
Tengkubutang
AUTHOR
Monday, 06 May, 2019 delete

Dekat Shah alam ye.. Alamak.. TB rasa macam jauh la pulak.. hehehe.. Tapi tengok pada menu-menu kat atas ni.. alahai Rawlins, sedap-sedap pemandangannya.. mesti selera bertambah kan makan kat sini

Reply
avatar
Nina Mirza
AUTHOR
Monday, 06 May, 2019 delete

Wah... Tertarik dengan juadah nya yang meriah. Bubur pun banyak pilihan. Harga pun amat berpatutan.. Nak ajak husband berbuka puasa kat sini laaaa

Reply
avatar
Cik Puan Ena
AUTHOR
Monday, 06 May, 2019 delete

Banyak betol buffet Ramadan kan. Rambang mata dibuatnya. Besar jugak tempat. Puas hati buat mereka yang datang. Selesa untuk menjamu selera dan semua lauk nampak sedap. Harga pon affordable

Reply
avatar
Faries
AUTHOR
Tuesday, 07 May, 2019 delete

Banyknya menu2 yang ditawarkan. Paling best citarasa melayu tu kan. Price also not bad. Boleh plan pergi minggu depan ni. hehhe

Reply
avatar
Mek Onie
AUTHOR
Tuesday, 07 May, 2019 delete

bestnya dapat merasai sendiri makanan di The Venue ni. Lokasi ni dekat jugaklah dengan opis onie. Okay nanti onie nak promote dekat bos supaya dapat berbuka kat sini tahun ni,hahaha

Reply
avatar

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe