Korea Free Trip : Day 2

8:30 AM

Sambungan dari entri berkenaan Free Trip ke Korea.
please jangan rasa bosan membaca ye. terima kasih

Oh ye. 
Saya sebilik dengan Farouk Harun, GLAMpreneur yang sedang meletup-letup di Bandar Penawar, Kota Tinggi, Johor.
Kepenatan semalam ditambah dengan jetlag menyebabkan kami berdua terbangun awal.
Dah alang-alang bangun awal, terus pose-pose manja di tebing tingkap, menikmati pemandangan mentari pagi di Korea sambil mengghirup Mineral Coffee.
*ala-ala lagu Raja Ema gethu*
Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus
Masing-masing masih kusut masai baru bangun
Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus
Merenung masa depan
Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus
Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus
Hari nie semua rasa teruja sebab 'menu utama' adalah Paju Premium Outlet!
SHOPPING lagi!
Tema hari ini adalah Biru so kelihatanlah sejumlah 5 buah bas manusia disaluti persalinan biru bergerak ke arah Paju Premium Outlet (PPO).
Setiba di PPO, saya yang first time travel ini terus teruja untuk menemani leader saya, Hanis Haizi untuk melihat cara beliau membeli belah.
Rasanya saya hanya bertahan menemani beliau untuk tiga butik yang pertama. Selepas itu, saya menerewang entah ke mana. 
Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus
Pembelian melampau bakal bermula
Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus
Shopping sakan nampak
Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus
Kami yang tak berapa betul

Terdapat sejumlah hampir 400 buah butik yang terdiri daripada jenama antarabangsa dan tempatan yang terletak di dalam PPO.
PPO is a shopping haven.
Banyak sangat pilihan dan tak larat nak jalan semua kedai.
Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus
Kepenatan
Memang malang bagi saya sebab walaupun banyak kedai, hanya dapat beli kasut Puma + Alexander McQueen yang ada saiz saya.
Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus
Yeay! Ada juga in my size
Selesai misi shopping, kami dibawa melawat kilang amethyst.
Sadly, I am not into rocks so tak berapa nak enjoy di situ.
Lagi satu sebab tak sabar nak gerak ke Lotte World.
Woot woot!

Sampai di sana, Oh My Gucci.
Penuh dengan manusia sebab tengah cuti.
Barisan yang nak naik rides memang panjang berjela.
Sudahnya saya hanya melilau bersama-sama rakan ber'camwhoring'.
sebenarnya takut nak naik rides dia seperti Gyro Drop dan Gyro Shot.
Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus
Bersama CDM Naa. TQ +Mohd Farouk Shah Harun for the pix
Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus

Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus
Sebahagian daripada tarikan di Lotte World
Sekali lagi kami diberikan satu kejutan oleh syarikat apabila jamuan makan malam didatangkan khas untuk kami di Lotte World.
Bertempat di Restoran Iron Bull, syarikat mendatangkan tukang masak khas untuk memasak jamuan halal untuk semua GLAMpreneur.
OWH!
Very the 5-star Treatment tau!
Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus
Makan di Restoran Iron Bull yang ditempah khas
Makanan yang sedap ditambah dengan rakan-rakan yang menceriakan menjadikan makan malam itu satu kenangan yang manis.

Selesai makan malam, kami dibawa balik ke hotel.

Memandangkan malam masih muda (dah jam 10:30 pm dah kot) dan juga kerana hotel kami ini terletak di lokasi yang strategik, iaitu berdekatan dengan Doota Shopping Mall, Myongdon, Dongdaemun dan berhampiran dengan subway, kami bersetuju untuk melawat night market yang berhampiran.
Kami dimaklumkan bahawa kebanyakan shopping mall akan ditutup kerana Korea sedang menyambut Thanksgiving.
Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus
Subway berhampiran hotel
Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus

Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus
Walaupun ada perayaan, night market dia tetap meriah.
Dan kami tidak melepaskan peluang untuk membeli belah di shopping mall yang dikenali sebagai hello apm sebab dia hanya tutup pada jam 4 pagi!
Mau tak pitam kami tawaf bangunan tersebut yang setinggi 8 tingkat!
Dan di sini boleh tawar-menawar!
BAHAGIA!

Akhirnya pada jam 2 pagi, kami semua sudah tidak dapat memaksa kaki untuk meneruskan misi membeli belah.
'Terpaksa' balik ke hotel dan terus nyenyak!

Tunggukan cerita di hari ketiga!
Next Free Trip adalah ke Gold Coast, Australia. 
Nak join tak?

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

You Might Also Like

4 GLAM People

  1. persoalannya,siapa yg tangkap gmbr korang berdua di tebing tingkap tu?lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. @jajalee kamal, rahsia kami tu...
      Hehehehehehe

      *pakai timer je*

      Delete
  2. gambar korang masa kat dalam bilik hotel pepagi tue mmg cantek..mak suka la!!!

    ReplyDelete

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe