Gaji 6 Angka

12:57 PM 26 Comments A+ a-

Wah!
Kalau la dapat gaji 6 angka kan...

Selalunya kita berangan je nak dapat gaji camtu kan
Dan selalunya orang yang kita tau dapat gaji camnie mesti dah berusia 50 - 60 tahun gitew...
Pangkat pun President atau CEO syarikat kan
Itu kalau swasta la kan

Kerajaan ada ke gaji banyak tu?
Hurm...
Ada kot...
Kalau yang 5 angka tu banyak la kan...
Tu pun dah agak berusia baru dapat kan...
Kalau baru kerja, 4 angka je la dapat

MySpace
Wah!
Selalu je ials berangan kalau dapat gaji banyak tu, mesti wishlist ials tu akan berjaya dipenuhi
Kalau dengan gaji sekarang, cukup-cukup makan je
Pas potong loan, bayar rumah, kereta, telefon, bagi duit kat mak dan ayah, selalunya cukup-cukup je nak sampai ke hujung bulan
Selalunya awal bulan je dah kena ikat perut sikit-sikit
Nak enjoy ke sana sini?
Haram takleh sebab takut bajet lari..
MySpace
Dah la sekarang jika pendapatan seisi rumah adalah RM3000, diistiyhar miskin bandar

Lepas saya berjumpa dengan seorang insan yang kini jadi idola ials, baru ials sedar mendapat gaji 6 angka nie bukan mustahil, walaupun di usia muda
Kena berani je
Tak caya?

Jeng jeng jeng
Mempersembahkan gaji kepada my Idol yang marvellous and gorgeous
Tak pitam tengok gaji dia?
Buat pengetahuan uals, my Idol nie hanyalah seorang housewife
And she has been earning the 6 figure income since last year, every month without fail!
Whoaaa!

Terkejut kan?
I am trying my best to follow her footsteps now
After a month, with her guidance, here is what I get :
Ciput je pun tapi sangat menggembirakan
Apa yang ials dapat tu sikit sangat jika dibandingkan dengan apa yang my Idol dapat
Tapi sapa nak bagi senang-senang gitu kan..
Ada le duit super extra bulan nie
Takyah tunggu bonus hujung tahun

Bestnyer!!!!

26 GLAM People

Write GLAM People
Monday, 17 October, 2011 delete

aReLaN : minat ke? add me at FB then kita share..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
Monday, 17 October, 2011 delete

Betul ke benda ni?

Reply
avatar
Tuesday, 18 October, 2011 delete

officialfyfy : sungguh...tu bukti i nyer account statement...takpun tekan kat Idol dalam blog tu..fyfy akan baca blog my leader nie...

Reply
avatar
Tuesday, 18 October, 2011 delete

hamzah ian : kita story kat FB ek..

Reply
avatar
Wednesday, 19 October, 2011 delete

waaa mantoplah.....le beli domain..untuk blog kan.

Reply
avatar
Wednesday, 19 October, 2011 delete

C' Ayob : akan diusahakan selepas ini...thanks bagi cadangan

Reply
avatar
Wednesday, 19 October, 2011 delete

waaa.... menarik gak. apa benda bisnes tu daaaa...? x cakap pon.

Reply
avatar
Wednesday, 09 November, 2011 delete

DinBlues : lebih dari joli bro...nak join tak?

Reply
avatar
shark
AUTHOR
Friday, 18 November, 2011 delete

salam perkenalan dari saya :)

Reply
avatar
Friday, 18 November, 2011 delete

wahh kira ok gak tu... hehe.. 4 angka pon dh brsyukur. byk tu. ehe :)

Reply
avatar
Saturday, 19 November, 2011 delete

Cikpipitembam: jum kita wat 4 angka jadi 6 angka....

Reply
avatar
khair
AUTHOR
Friday, 25 November, 2011 delete

wah,sonoknya!!!share skit ngn sy...rm10 pn jadi la..hehe :)

Reply
avatar
Friday, 25 November, 2011 delete

khair : bukan setakat rm10, RM10K pun boleh kalau sudi...minat?

Reply
avatar
MABK
AUTHOR
Saturday, 26 November, 2011 delete

fuuhhh.. banyak tu.. tp jgn lupa bayar zakat pendapatan.. income tax pon bayar.. baru berkat.. hehehe..

Reply
avatar
Sunday, 27 November, 2011 delete

MABK : thanks bg ingatan...alhamdullilah telah dilaksanakan

Reply
avatar
Azekzk
AUTHOR
Tuesday, 06 December, 2011 delete

Macam2 cara skrg nak dapat duit. Cuma kita kena berani sikit. Contohnya mcm business yg memerlukan risiko dan pengorbanan yg byk sblm btl2 berjaya.

Reply
avatar
Tuesday, 06 December, 2011 delete

Azekzk: betul tu, tiada kejayaan tanpa pengorbanan dan usaha...kena berani amik first step je..pastu insyaAllah dipermudahkan

Reply
avatar
IsmailDotCom
AUTHOR
Saturday, 28 January, 2012 delete

Wah....gaji 6 angka, tak pernah termimpilah. Gaji rm3000 pun sudah di kira miskin bandar...camne akan datang yea.

Reply
avatar
Saturday, 28 January, 2012 delete

IsmailDotCom : betul...akan datang mau RM5000 pun miskin bandar...so..nak tak bersama-sama menghadapi masa depan itu?

Reply
avatar
ewanrani
AUTHOR
Monday, 13 February, 2012 delete

perghh biar betul gaji mcm tu...boleh tahan..keje engineer pn blum tentu gaji mcm tu...huhu

ENTRIES TERBAIKK>>>
6 Buffering Earning Untuk Bulan ini..



Reply
avatar
Tuesday, 14 February, 2012 delete

ewanrani : memang kan...terkejut kan?

Reply
avatar
Friday, 23 March, 2012 delete

tampilan blog ini menyenangken sekale

Reply
avatar

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe