Sakral: Keramat [Movie Review]

Sakral: Keramat [Movie Review] | Yet again, here's another review of an Indonesian horror film that I watched with Mahamahu over the weekend. I watched the trailer and kinda like it - with no expectation whatsoever going into the hall.

Sakral: Keramat, Movie Review by Rawlins, Horror, Indonesia, Rawlins GLAM, Rawlins Lifestyle,MahaMahu

SYNOPSIS

Sakral: Keramat Trivia
  • Directed by: Tema Patrosza
  • Writer: Baskoro Adi Wuryanto
  • Production companies: MD Pictures, Dee Company
  • Distributed by: Antenna Entertainments
  • Running time: 91 minutes
  • Country: Indonesia
  • Language: Indonesia
  • Release Date: 20 September 2018
  • IMDB: 7.0/ 10
Sakral: Keramat, Movie Review by Rawlins, Horror, Indonesia, Rawlins GLAM, Rawlins Lifestyle,MahaMahu

Kamu adalah labuhan hidupku

Menjadi titik nafas terakhirku

Hingga menjadi cinta abadi

The movie starts with Melina and Daniel happily decorating a nursery when suddenly Melina's water broke and she was rushed to a hospital. She gave birth to twin girls but one of them didn't make it. When the new baby returns home, Melina was still heartbroken over the lost of her baby. The maid told her that in one of the beliefs, when a twin died, their spirit will wander around the house and it will be great to cleanse the house, to avoid dark disturbance. 

5 years later, Flora (the survived twin) grows as a moody and mysterious little girl - she never talks or laughs. Her parents are worried about her not talking or laughing and tries almost everything to make her do so. Melina, on the other hand was experiencing nightmares that were related to her loss, her doctor said and was advised to go on a vacation just to relax herself. She also sees ghosts around her.

Daniel brings his family to a vacation spot, where they met with Bianca, Daniel's former fiance before he was married to Melina. Daniel did not mentioned about the failed relationship when he introduced Bianca to Melina. 

Sakral: Keramat, Movie Review by Rawlins, Horror, Indonesia, Rawlins GLAM, Rawlins Lifestyle,MahaMahu
Sakral: Keramat, Movie Review by Rawlins, Horror, Indonesia, Rawlins GLAM, Rawlins Lifestyle,MahaMahu

And suddenly, Flora starts talking to Bianca and plays with her. Melina thinks that having Bianca around helps with Flora's growth. And Flora is so into Bianca that she insisted that Bianca follows them home. 

And the horrific incidents start to multiply ever since.

What is the cause of the horrific disturbance?

Sakral: Keramat, Movie Review by Rawlins, Horror, Indonesia, Rawlins GLAM, Rawlins Lifestyle,MahaMahu

MY REVIEW

Plot: 4.4/ 5.0 The plot is quite straight forward, except for some twists in the movie about the origin of the disturbance. The scare scenes were not many but it certainly made me screamed and jumped in my seat. 

Oh. And the last scenes are the funniest!

Cast: 4.6/ 5.0 The cast are great in delivering their lines and scenes - even the little Flora did so well. 

Will I watch it again: I don't mind watching it again, at home. 

The pictures are taken from sources on the Internet. Thank you.

#SakralKeramat #MovieReviewbyRawlins #Horror #RawlinsGLAM #RawlinsLifestyle #Indonesia


Post a Comment

19 Comments

  1. scary gilerrr rupa hantu tu berlari kat hallway tu...haiyoo..and hujung dia funniest? alamak, nak kena tengok ni apa yang kelakar sangat tu..hahaha

    ReplyDelete
  2. LH jadi tertanya-tanya pulak ni apa yang mengganggu family tu. Macam hantu anak dia. And Bianca pun creepy je sebab kenapa tiba-tiba Flora tu bercakap dengan dia aje.

    ReplyDelete
  3. mak aih ini betul-betul seram, memang boleh tonton tapi tengok celah jari sambil tutup muka hahahaha. nak tengok juga nak tahu ending citer ni

    ReplyDelete
  4. kalau seram macam ni I surrender la Rawlin. I penakut kalau bab movie alam angker ni. Rawlin pun sampai terloncat dibuatnya

    ReplyDelete
  5. Halamak aii .. kalau movie seram memang takde keberanian Sal nak tengok. Lagi kalau dari Indonesia, semacam dia punya seram tu. Nanti Sal recommend pada geng yang suka tonton genre ni

    ReplyDelete
  6. seramlah rawlins......tak berani nak bukak tengok sebab sekarang dah tengah malam pukul 12: 52 pagi.....hahahaha kang tak boleh tido pulakkk...adoiii

    ReplyDelete
  7. Benci lah tengok movie ni nasib pergi tengok time waktu siang kalau malam mesti menggelabah teruk wakakakaka.. Terkejut dan menjerit dalam pawagam kan Rawlins hehehehe...

    ReplyDelete
  8. Ala ni tak suka scroll down terkejut tahu tak tengok malam2 haha

    ReplyDelete
  9. Ala... Whatsapps aku ending cerita tU. Siapa bianca sebenarnya. Menarik giler cerita ni

    ReplyDelete
  10. Alaaa baru nak tau ending tu.. nak kena pi tengok ni. Tetiba muncul hantu lak kan. Haa ok, weekend ni kita pi tengok cerita ni.

    ReplyDelete
  11. Tinggi jgk rating rawlins bagi. Mesti best cerita ni. Lama tak tgk movie ni sejak pkpp. Boleh masuk dalam list utk menonton nanti

    ReplyDelete
  12. Aiyoooo nengok gambar je dah seram... maaf Rawlins Sis tak baca tau sinopsisnya sebab Sis nak tengok sendiri hehehehe... paling suka nengok horor walaupun takut nengok gambo jer hahahahaha...

    ReplyDelete
  13. Huisshhh.. Gila2 seram ni.. Kalau hantu indonesia ni..baca sinopsis pun dha tertanya2.. Macam nak kene tengok je

    ReplyDelete
  14. At this moment belum lagi terbuka hati nak tonton filem seram huhu...

    ReplyDelete
  15. Haha gambar kedua tu boleh tahan ya. kalau tengok malam malam ni mau teringat. tak tengok lagi cerita ni. nanti boleh tengok :)

    ReplyDelete
  16. OMG tengok poster pun dah seram ni. Belum tonton lagi kan. kalau movie seram dari Indonesia boleh tahan juga lah kan.

    ReplyDelete
  17. Woww.. Scary yg menarik.. Leh la AM layan tgk movie nie sensorg dlm bilik tgh malam.. Baru seru abiss..

    ReplyDelete
  18. Perghhh hantu yg kat hallway tu mengingatkan daku pada masa lalu di hotel Cameron.. Hahahah taknak la tgk cite ni sorg2..sejak jadi mak2 ni, penakut lak kita. Hahah

    ReplyDelete
  19. fuh scary weh, saya citer2 seram memang tak layan sangat u.

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: rawlins.una@gmail.com