A Beautiful Event Space @ Royale Palace Skyview Cyberjaya

7:30 AM 16 Comments A+ a-

A Beautiful Event Space @ Royale Palace Skyview Cyberjaya | Of late, having a family gathering/ event/ occasion (wedding, birthday, baby shower etc) at event space is the most popular choice. Not that we Malaysians are not welcoming loved ones to our humble homes, we think that mingling around at a spacious and comfortable space is much nicer (at times, the humble home is a bit small to accommodate the whole group - this is my case hahaha).
Royale Palace Skyview Cyberjaya, Event Space, Altelia Amani, Wedding Space, Akad NIkah, Cyberjaya, Rawlins GLAM, Beauty by Rawlins,
Last weekend, I accompanied my friend to an event space in Cyberjaya as she is looking for a space for her upcoming wedding reception. We drove to Skytech Tower 2, Jalan Teknorat 2, Cyber 4, Cyberjaya. I love the fact that the parking spaces are abundant here, a plus point when attending an event. Nobody wants to walk more than 500m to the event space under the hot sun of Malaysia in a couture dress right?

We went straight up to Level 10 where Royale Palace Skyview is located. Befitting the wedding theme of the space, I feel like entering a beautiful palace into the hall. 
The dais is located across the room of a royal wedding table (meja makan beradat). The hall is beautifully and moderately designed and decorated - I never like an event space that is overly decorated -I'll feels suffocated. I didn't ask this the other day but I think one can request to enhance/ add-on to the decoration befitting one's event theme. But even in its own simplicity, the dais, the wedding table, and the hall are already beautiful. 
Royale Palace Skyview Cyberjaya, Event Space, Altelia Amani, Wedding Space, Akad NIkah, Cyberjaya, Rawlins GLAM, Beauty by Rawlins,
Royale Palace Skyview Cyberjaya, Event Space, Altelia Amani, Wedding Space, Akad NIkah, Cyberjaya, Rawlins GLAM, Beauty by Rawlins,
Royale Palace Skyview Cyberjaya, Event Space, Altelia Amani, Wedding Space, Akad NIkah, Cyberjaya, Rawlins GLAM, Beauty by Rawlins,
The tables are arranged not too near from each other - this will make mingling and moving from tables much easier. I have attended events where the tables were arranged so close to each other that you have to literally push other's chairs just to get through. 

And there's an open space too for those who want fresher air during the event. With a man-made fountain and a beautiful nest-like floral decoration - this is the centerpiece of the place I would say- the outdoor section certainly offers a totally different vibe from the indoor arena. It was comfortably windy that day and you could see a bit of Cyberjaya from the balcony. 
After taking in all the view, we sat down with the consultant and presented a few packages for her to choose from. My friend contemplated which package she wants and whether she wants to have her Akad Nikah here too. We went back and I know she will return after consulting with her parents. 
Royale Palace Skyview Cyberjaya, Event Space, Altelia Amani, Wedding Space, Akad NIkah, Cyberjaya, Rawlins GLAM, Beauty by Rawlins,
Royale Palace Skyview Cyberjaya, Event Space, Altelia Amani, Wedding Space, Akad NIkah, Cyberjaya, Rawlins GLAM, Beauty by Rawlins,
Royale Palace Skyview Cyberjaya, Event Space, Altelia Amani, Wedding Space, Akad NIkah, Cyberjaya, Rawlins GLAM, Beauty by Rawlins,
Royale Palace Skyview Cyberjaya, Event Space, Altelia Amani, Wedding Space, Akad NIkah, Cyberjaya, Rawlins GLAM, Beauty by Rawlins,
Royale Palace Skyview Cyberjaya, Event Space, Altelia Amani, Wedding Space, Akad NIkah, Cyberjaya, Rawlins GLAM, Beauty by Rawlins,
Here are some of the packages available at Royale Palace Skyview Cyberjaya.
  • Basic Package includes catering, coffee corner, decoration, wedding attire, hall equipment, wedding cake (500 pax: RM18,500.00 / 700 pax: RM21,500.00 / 1000 pax: RM24,500.00). FOC: Fresh Hand Bouquet
  • Full Package includes catering, coffer corner, decoration, wedding attire, hall equipment, wedding cake, wedding coordinator and door gifts (500 pax: RM24,500.00 / 700 pax: RM26,500.00 / 1000 pax: RM29,500.00). FOC: Photography (Raw) and Fresh Hand Bouquet
  • Dome Package includes catering, coffer corner, decoration, wedding attire, hall equipment, wedding cake, wedding coordinator and door gifts (300 pax: RM27,500.00). FOC: Photography (Raw) and Fresh Hand Bouquet
  • Corporate Package includes catering, coffer corner, decoration, wedding attire, hall equipment, wedding cake, banner and door gifts (300 pax: RM21,500.00). FOC: Photography session
  • Akad Nikah Package includes catering, coffer corner, decoration, wedding attire, hall equipment, wedding coordinator and door gifts (100 pax: RM12,500.00). FOC: Photography (Raw) and Fresh Hand Bouquet
  • Full Nikah Package includes catering and hall equipment (100 pax: RM5,000.00). Applicable for day slot only
As an event space, Royale Palace Skyview Cyberjaya is also open for rental for RM8,000 and comes with hall equipment. Other items are also available for rental too.

Some beautiful wedding attires from Althelia Amani collection were also on display. Flipping through their leaflet, the wedding dresses are gorgeous!

If you are looking for an event space that is located in a serene surrounding of an upcoming town (minus the traffic jam and the bustling noise), the Royale Palace Skyview Cyberjaya will be the space.

Here are their contact details and address.

Address: Skytech Tower 2, Jalan Teknorat 2, Cyber 4, Cyberjaya
Office Tel: +603 7832 5557
Hotline: +6011 5164 0528

#RoyalePalaceSkyviewCyberjaya #EventSpace #AlteliaAmani #RawlinsGLAM #BeautybyRawlins

Rawlins GLAM
012.280.1977

16 GLAM People

Write GLAM People
adianiez AIDA
AUTHOR
Tuesday, 03 March, 2020 delete

tiap kali baca entri tentang this ohsem place, sure aida tertarik lagi dgn outdoor garden nyer tu.
gojes! great idea!
ootd. lepak with pengantin. famili. refreshing sgt suasana kat situ.
other than that, ok la. deko nyer ada kelas tersendiri.

Reply
avatar
el
AUTHOR
Tuesday, 03 March, 2020 delete

sangat sesuai untuk sebarang majlis outdoor dan indoor yang nak cari keselesaan dan juga kemewahan. Pasti gambar wedding pun lawa.

Reply
avatar
miedaJaz
AUTHOR
Tuesday, 03 March, 2020 delete

Nampak menarik..tak terlalu over deco..simple tapi cantik..sesiapa yg tengah cari pakej wedding bolelah jengah2 sini

Reply
avatar
Fadzi Razak
AUTHOR
Tuesday, 03 March, 2020 delete

Cantiknya the place. OMG feels like wanting to get marry again XD XD And just look at the serving plate. Rare habis

Reply
avatar
Decamellia
AUTHOR
Tuesday, 03 March, 2020 delete

Cantiklaaaa deco dia tuuu. Confirm bila amek gambar, nampak nice je. Bakal penagntin, silalah buat majlis dekat sini

Reply
avatar
Bella Jamal
AUTHOR
Wednesday, 04 March, 2020 delete

Bahagian outdoor tu memang menariklah. Kalau untuk event wedding mestilah makanan kene sedap. Tu paling utama akan orang bercerita. Boleh lah suggest pada kawan yg nak kawin nanti.

Reply
avatar
Wednesday, 04 March, 2020 delete

cantik2 gak tu. suasana pun tenang dan selesa untuk buat majlis besar2 and

Reply
avatar
Ruby
AUTHOR
Wednesday, 04 March, 2020 delete

Bestnya. Macam dalam taman rahsia gituhhh. Kalau Ruby kat area sana. Mesti buat event kat situ. Tambah skit-skit je props. Selainnya memang dah perfect kat tempat tu.

Reply
avatar
Wednesday, 04 March, 2020 delete

Lawanya decoration... seronok kalau buat event kat tempat yang cantik macam ni. Cantik cantik la photo wedding / event tu... and... tak perlu fikir dah nak deco sendiri... jimat masa dan jimat tenaga untuk event tu. - Blog Sofinahlamudindotcom

Reply
avatar
Wednesday, 04 March, 2020 delete

canteknya tempat ni...kalau berkesempatan nak datang sini..makan2 dengan famili

Reply
avatar
Cik Min
AUTHOR
Wednesday, 04 March, 2020 delete

Memang cantik sangat kat sini wak. Untung org zaman skrg nak kawen ada dewan lawa2 camni..sediakan je duit yg mencukupi segalanya dah lengkap kan

Reply
avatar
Mohd Zarin
AUTHOR
Wednesday, 04 March, 2020 delete

Cantik jugak tempat ni, concept deco dia pun menarik, simple tapi menarik. Sesuai utk pasangan yg nak cari tempat nak melangsungkan hari besar mereka

Reply
avatar
Tengkubutang
AUTHOR
Thursday, 05 March, 2020 delete

Wah.. banyak pakej dia boleh kita pilih.. mesti ramai yang suka ni sebab mudah kalau ambil pakej untuk mengadakan apa2 majlis.. semua tersedia

Reply
avatar
Curt Lennix
AUTHOR
Friday, 06 March, 2020 delete

Perlu The To Hire A Hacker❓ Kemudian hubungi PYTHONAX✅

Kesepakatan yang benar-benar menakjubkan mengenai menghubungi PYTHONAX adalah bahawa Hack yang dilakukan oleh kami tidak dapat dikesan untuk anda, kerana setiap pekerjaan Hacking yang kami lakukan sangat dilindungi oleh Firewall kami. Ia seperti mengatakan jika sesiapa cuba untuk mengesan Hack, ia akan membawa mereka kepada kami dan kami menyekat apa sahaja tindakan yang mereka lakukan.

  Kami telah tidak kelihatan kepada Pihak Berkuasa selama hampir sedekad sekarang dan jika anda google PYTHONAX, tidak benar-benar mengenai kami keluar, anda hanya boleh melihat komen yang dibuat oleh kami atau tentang kami.

  Satu lagi perkara yang menakjubkan untuk anda mendapat manfaat daripada Menyewa Hacker kami adalah bahawa anda mendapat Legit dan perkhidmatan Hacking terbaik, Seperti yang kami berikan kepada anda dengan Peretas Profesional yang mempunyai bidang pengkhususan mereka Pengkhususan.
   Kami melakukan setiap Hack ada, menggunakan alat Hacking khas yang kita dapat dari web gelap.

   Sesetengah senarai Perkhidmatan Penggosok yang kami berikan adalah-:
▪Pengetasan & Pengklonan Telefon bimbit ✅
▪Harga Hacking Komputer ✅
▪EmailEmails & Hacking Akaun Media Sosial
▪Helajar Memulihkan Fail yang Dihapus
▪Telajar & Menemukan Orang ✅
▪Berita Menipu Penipu
▪Ketua mengesan ✅
▪Hapuskan / Menyalin Fail & Dokumen Dari Rangkaian dan Pelayan Terhad
▪Blikcoin Multiplication✅
▪Hadiah Pemulihan Wang PilihanBinary ✅
▪ Pengeluaran Pulsa ForexForex ✅
▪ Pemulihan Uji Pilihan IQIQ
Dan banyak lagi ......


Apa sahaja perkhidmatan Hacking yang anda perlukan, cukup berikan kami E-mel kepada Alamat E-mel yang disediakan di bawah.
pythonaxhacks@gmail.com
pythonaxservices@gmail.com

  PYTHONAX.
2020 © All Right Reserved.

Reply
avatar
Sis Lin
AUTHOR
Friday, 06 March, 2020 delete

Kalaulah menantu Sis orang KL, dah ku suruh dia booking sini aje hahaha lawa gile tempat dia, senang sekali pakej makannya...ni bakal menantu orang Johor plak..hahahaha..
Tapi seriuslah memang cantik tempatnya..

Reply
avatar
Emi
AUTHOR
Friday, 20 March, 2020 delete

Cantik ruangannya. Dekorasi yang sangat lawa. Nanti nak suggest kat kawan, kot blh buat wedding dia kat sini. Tak jauh pun dari rumah dia tu.

Reply
avatar

Thanks for the GLAM write-ups