Pay The Zakat Online

Pusat Pungutan Zakat, Imam Muda Asyraf, Bayar Zakat Online, Bank Agen Zakat, Internet Banking, Rawlins GLAM, Karnival Year End Zakat,
"Dan dirikanlah oleh kamu akan sembahyang dan tunaikanlah zakat dan apa jua yang kamu dahulukan dari kebaikan untuk diri kamu, tentulah kamu akan mendapat balasan pahalanya di sisi Allah. Sesungguhnya Allah sentiasa Melihat segala yang kamu kerjakan.
Al-Baqarah 2:110"

With the advancement of technology (with Industrial Revolution 4.0 nearing too), everything is available online. Thus, now everyone can now pay Zakat via online and trusted agents as listed below:
  1. Maybank
  2. Bank Islam
  3. Am Bank
  4. CIMB
  5. Public Bank
  6. RHB Bank
  7. OCBC Bank
  8. HSBC Bank
  9. Pos Online
  10. Hong Leong Bank
  11. Bank Rakyat
  12. Affin Bank
  13. Bank Muamalat
  14. Agro Bank
  15. Bank Simpanan Nasional
  16. MyEG Services Berhad
With such a list of trusted bank agents for the Zakat payment, now everyone can pay their bit anytime and anywhere. No more lining up at the counter or looking around for the Kaunter Bergerak Zakat PPZ MAIWP to pay for the zakat. Just head online, choose any of the banks as listed above and in no time, you would have done your bit. 
As per mentioned by Imam Muda Asyraf, Zakat is only 2.5% of the income. InsyaAllah, with such contribution that will assist others, you'll get more returns in life too. 

For more information on Zakat, just head on to Pusat Pungutan Zakat MAIWP or just call the Talian Zakat [1-300-88-5757].

Rawlins GLAM
012.280.1977

Post a Comment

24 Comments

  1. Zaman sekarang memang bertuah sebab sudah ada pembayaran zakat secara online.. Sangat2 memberi kemudahan kepada orang ramai..tak perlu dah nak beratur ke apa kan kat kaunter.. Apa pun jom berzakat

    ReplyDelete
  2. Sekarang lebih mudah untuk mereka yang ingin membayar zakat untuk berbuat demikian melalui internet kan? Lebih senang dan mudah. So sekarang ni tak boleh lah beri alasan sukar ada peluang untuk bayar zakat kan? :)

    ReplyDelete
  3. yeah can't agree more that with internet access today online banking is easy. also I just remmember I have bill that not yet payment too. Shall let my friends of this too, not sure if you know it already or not.

    ReplyDelete
  4. Tak perlu bagi alasan susah nak bahar zakat. Sekarang semuanya di hujung jari kan. Mudah je bayar je terus pakai online . Ingat dari rezeki kita perlu bersedekah .Ada insan yang memerlukan .

    ReplyDelete
  5. Zakat tu wajib. Bukan setakat zakat fitrah yang dok bayar masa bulan Ramadhan. Paling penting pun zakat pendapatan Senang jer sekarang ni bayar online atau potong jer dari gaji. Senang jer tunai kewajipan skrang ni kannnnn

    ReplyDelete
  6. yes you are right bro, it is in giving that we receive. in fact technology makes it easy for everyone, so there should be no excuse anymore in paying zakat.

    How to deal with markets ups and downs?

    ReplyDelete
  7. Memang mudah sekarang ni. Semua dihujung jari je. Takde dah alasan tak sempat nak bayar zakat kan. Bila bila masa dan dekat mana mana pun boleh bayar.

    ReplyDelete
  8. Good Rawlins always pay Zakat online hehehehe... Saya pun bayar online sahaja mudah dan cepat..

    ReplyDelete
  9. memudahkan orang ramai nak bayar zakat.

    ReplyDelete
  10. Zakat wajib dihulur. So bila dah banyak kemudahan, kita gunakan la dengan sebaiknya kan..

    ReplyDelete
  11. Zaman sekarang memang convenient kan? Nak bayar apa pun online je. Tak payah nak beratur panjang. So tak de alasan tak boleh bayar now.

    ReplyDelete
  12. Macam² pendekatan dah dilakukan nak bagi kemudahan kepada pembayar zakat untuk membayar zakat. Takde alasan dah sekarang untuk tak sempat atau sebab apa jua pon untuk tidak membayar zakat.

    ReplyDelete
  13. Mudahnya nak bayar zakat sekarang ni..dah tak perlu susah2 nak ke kaunter atau tempuh jam nak ke pusat zakat. Dengan adanya pembayaran secara online..dah tak ada alasan tak nak bayar kan..nanti sis nak cuba lah buat bayaran secara online ni

    ReplyDelete
  14. Senang nak bayar zakat kat online. Semua urusan pun senang skrg.

    ReplyDelete
  15. Nowdays paying Zakat is much easier with technology that we have. For me, i prefer pay online since i'm quite busy on my daily life but if i have free time, paying zakat using traditional way also good.

    ReplyDelete
  16. Sekarang ni zaman teknologi semua di hujung jari .Jadi tak ada alasan lagi sebagai umat Islam tak bayar zakat. Kalau tak ada masa nak pergi ke mana mana cawangan berdekatan boleh bayar online. Mudah

    ReplyDelete
  17. Bagus sekarang sebab boleh bayar zakat online, takde la nak kena jauh2 pergi kaunter pastu nak beratur lagi. MAIWP ni dari dulu lagi, ada je cara untuk bantu rakyat tunaikan zakat, so takde alasan dah lepas ni kalau tak bayar zakat. hehe

    ReplyDelete
  18. semua bank dah boleh bayar zakat secara online skarang ni eh. bagus. senang. jimat masa, jimat tenaga

    ReplyDelete
  19. Bagi yang bekerja boleh buat ppotongan gaji untuk eelak dari terlupa..zaman sekarang semua dihujung jari...senang je

    ReplyDelete
  20. dengan entry macam ni la dapat memupuk dan mengingatkan sesama kita untuk membayar zakat kan

    ReplyDelete
  21. Dah xda problem nk bayar zakat cara online,jimat masa dan teabag.

    ReplyDelete
  22. Skrg mmg semua dihujung jari sbnrnya.Antara buat dengan x je.Zakat ni sebenarnya salah satu punca rezeki semakin luas.Jadi guna kesempatan yg diberikan dengan sebaikny😊😊

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: rawlins.una@gmail.com