Karnival YEZ (Year End Zakat) 2018

5:28 PM 17 Comments A+ a-

Having attended a session with Pusat Pungutan Zakat (PPZ) when they launched the newly improved zakat2u (this post), I was excited when I received an invitation to attend the YEZ Carnival.
PPZ MAIWP, Pusat Pungutan Zakat, Rawlins GLAM, Karnival YEZ, Karnival Year End Zakat, Bayar Zakat,
YEZ Carnival?
Not YES Carnival as in Year End Sale Carnival?

NOPE!
YEZ Carnival stands for Year End Zakat Carnival, an event to get close to the masses in order to ease  the zakat process and to excite the public, young and old, about the zakat and its benefits in the Federal Territory of Kuala Lumpur, Putrajaya and Labuan.

مَا نَقَصَتْ صَدَقَةٌ مِنْ مَالٍ
'Zakat itu tidak mengurangi harta'

When Datuk Che Mat Che Ali, the Chairperson of PPZ-MAIWP mentioned that some people are still reluctant to give zakat for their ignorance and lack of understanding, it shows that there are still work to be done to educate the masses. He hopes that the bi-annual carnival will further educate the masses that zakat is wajib, not an elective. 
PPZ MAIWP, Pusat Pungutan Zakat, Rawlins GLAM, Karnival YEZ, Karnival Year End Zakat, Bayar Zakat, “Dan orang-orang yang beriman, lelaki dan perempuan, setengahnya menjadi penolong bagi sesetengahnya yang lain; mereka menyuruh berbuat kebajikan dan melarang daripada berbuat kejahatan; dan mereka mendirikan sembahyang dan memberi zakat, serta taat kepada Allah dan Rasulnya. Mereka itu akan diberi rahmat oleh Allah; Sesungguhnya Allah Maha Kuasa lagi Maha Bijaksana.”
- (At-Taubah: 71).

PPZ MAIWP, Pusat Pungutan Zakat, Rawlins GLAM, Karnival YEZ, Karnival Year End Zakat, Bayar Zakat,
Prior to the carnival, there were contests carried out by the PPZ and Datuk Che Mat Che Ali presented the winners after his officiation speech. The winners for Jom Sertai Skim THOHIR 2018 receive gifts sponsored by Five Estec Travel Serves Sdn Bhd, which of course are trips to different locations for the winners and Umrah package for two for the grand winner, one that belonged to Mr Shah Rizal Abdul Moin.  Whereas the winners for the Kempen Jom Berzakat (Ogos - Oktober) 2018 receive gifts in the form of mobile phones, sponsored by SeriGroup Global Sdn Bhd

The carnival spreads over two days period (1 - 2 December 2018) at the compound of Masjid Usamah bin Zaid, Wangsa Maju with a great line up of events from 10 am until 10 pm.  There are 90 stalls of different nature awaits the crowd - ranging from food stalls to health check stations and Muslim travels. 
PPZ MAIWP, Pusat Pungutan Zakat, Rawlins GLAM, Karnival YEZ, Karnival Year End Zakat, Bayar Zakat,
PPZ MAIWP, Pusat Pungutan Zakat, Rawlins GLAM, Karnival YEZ, Karnival Year End Zakat, Bayar Zakat,
PPZ MAIWP, Pusat Pungutan Zakat, Rawlins GLAM, Karnival YEZ, Karnival Year End Zakat, Bayar Zakat,
There are also stalls owned by the previous recipients of zakat - look out for the Ikon Asnaf MAIWP stalls to see how far these recipients have come. Once, they were the recipients and now with the assistance from PPZ-MAIWP, they are able to give back to the community. Thus, this is why we need to give zakat as in our 'rezki', there are parts for others too.

Not forgetting the entertainment for the young ones, there will be shows from Didi & Friends and the mascots of Hana and Omar. The event is also a star-studded event as Hijjaz, Raihan, Ustaz Wan Akasyah, Ustazah Dato' Siti Nor Bahyah, PU Amin, PU Idris and many more will be attending the carnival too. So, if you are keen on brushing shoulders with the stars for a great cause, please do attend the carnival and learn more about zakat (apart from brushing shoulders with the stars too).

Oh. Make sure you attend the concert tonight (1 December 2018) at 9 pm onwards as the stars will be there!

For more information about the upcoming events and updates, please follow the social media of Pusat Pungutan Zakat.

Facebook | Instagram
PPZ MAIWP, Pusat Pungutan Zakat, Rawlins GLAM, Karnival YEZ, Karnival Year End Zakat, Bayar Zakat,
Rawlins GLAM
012.280.1977

17 GLAM People

Write GLAM People
Saturday, 01 December, 2018 delete

meriahnya...jarang ada aktiviti gini selain daripada Karnival Geng Masjid kan...Alaaaa...kita nak jumpa Hafiz Hamidun, kenapa esok!

Reply
avatar
Thursday, 06 December, 2018 delete

meriah sangat karnival ni.best la join dapat banyak manfaat dan ilmu.bila ada karnival macam ni orang yang terlupa nak berzakat tu boleh ingat semula

Reply
avatar
Thursday, 06 December, 2018 delete

bagus sangat karnival sebegini diadakan sentiasa bagi mengingatkan mereka² tentang zakat ni.Kalau boleh di setiap Negeri kan..Meriah pulak bila artis pun ada dalam karnival ni

Reply
avatar
Qeela Aini
AUTHOR
Thursday, 06 December, 2018 delete

ohh woww never knew there’s this kind of zakat festival, it’s seems happening and great! that’s such a great effort which been put by MAIWP, totally salute that and hopefully it could be like an annual thing, and may other state could follow this great example as well! 👍🏿😃

Reply
avatar
Thursday, 06 December, 2018 delete

Very good carnival for all of us. It is remind us about zakat. We are compulsory to pay zakat and its itt elective. Very good initiative to Muslim. Alhamdulillah

Reply
avatar
Thursday, 06 December, 2018 delete

Haaa bagus Rawlins buat post ni. YEZ (Year End Zakat) selalunya orang lebih mengenali YES (Year End Sale) ajer. Ye tak?. Kita kena la berzakat untuk membersihkan harta kita kerana rezeki yang kita dapat tu ada bahagian orang lain juga.

Reply
avatar
Thursday, 06 December, 2018 delete

YEZ Carnival (Year End Zakat Carnival) seems like a nice event. Good for the people to join and have fun time together. Glad that it was so happening with many activities and booths for you all to enjoy.

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
Thursday, 06 December, 2018 delete

Bagus diadakan karnival zakat seperri ini untuk mengedarkan masyarakat kepentingan berzakat. Selain tu boleh ajar masyarakat celik IT dengan buat bayaran zakat secara online. Kita yang memang didedahkan dengan kemajuan teknologi kni mungkin tahulah tapi yang masih di takuk lama kena ajar juga kan. Yang masih belum tunaikan zakat cepat cepat tunaikan

Reply
avatar
Thursday, 06 December, 2018 delete

This kind of event sure is necessary. Other than it will spread awareness among us, we can also have a better understanding about zakat. Congratulations PPZ for conducting the event! :)

Reply
avatar
Maha Mahu
AUTHOR
Friday, 07 December, 2018 delete

Meriahnya hehehe kita pun ada kat sana juga tengok macam-macam makanan yang menarik tapi yang paling penting kita dapat tahu banyak tentang pengurusan Zakat ini...

Reply
avatar
Bella Jamal
AUTHOR
Friday, 07 December, 2018 delete

Bagus juga ada kempen kesedaran utk org raamai. I pun jahil benda macam ni. Yes tahu zakat akan dapat berkat dan tidak kurangi harta. I macam musykil, adakah wajib zakat bagi org yang cukup2 makan? Atau gaji ribu riban baru kene zakat. I nak kena cari la maklumat ni. May be dgn aps online ni I boleh dapatkan info later.

Reply
avatar
sya mimie
AUTHOR
Friday, 07 December, 2018 delete

Bagus ada karnival pasal zakat ni. Sebab tak semua orang tahu lebih mendalam tentangnya. Bak kata orang, yang basic je infonya mungkin orang tahu. Tapi bila dengar penerangan macam ni, pastinya orang akan lebih paham.

Reply
avatar
Friday, 07 December, 2018 delete

Baguskan promosi dan karnival zakat yez ni. Menarik lebih ramai orang untuk berzakat dan tahu kepentingannya dalam kewajipan sebagai org islam

Reply
avatar
Henry Tan
AUTHOR
Friday, 07 December, 2018 delete

wow im surprised to see the zakat for your state organize karnival to increase the awareness and attract youngster to pay for zakat! i remember learning all the zakat calculation during my shariah registered financial planner certification course, but now all can be calculated easily with the online tools.

Invest in PRS to get Tax Relief!

Reply
avatar
Lia Hasty
AUTHOR
Friday, 07 December, 2018 delete

Wah dekat hujung tahun ni. Thanks juga remind pasal zakat ni. Atleast x lupa tunaikan zakat kan. Ada banyak cara nak bayar zakat sekarang ni.

Reply
avatar
Friday, 07 December, 2018 delete

Karnival YES Zakat memang bagus,program mcm ni patut diteruskan agar org ramai fhm tentang kewajipan membayar zakat dan jgk byk aktiviti dijlnkan utk pengunjung.

Reply
avatar
Jia Shin Lee
AUTHOR
Saturday, 08 December, 2018 delete

Looks really interesting and fun, I think this is a great way to get to people, educating and reminding them to berzakat.

Reply
avatar

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe