Semarak Ramadan at RHR Hotel, UNITEN

7:30 AM 21 Comments A+ a-

RHR Hotel, RHR Hotel UNITEN, hotel uniten, Semarak Ramadan, bufet ramadan, Bufet Ramadan Murah, Juadah Iftar, Rawlins Eats,
Hello all.
Less than a month away and Ramadan will be upon us.
Well people, have you paid your dues?
Being Malaysians, we love our food and it is always a lovely sight to see all races visiting those Ramadan markets to buy food. Yes, food will always bring Malaysians together.
It is the same with me and my friends. Ramadan will be the only month and time where we will make time to meet up and have our breaking fast and sahur routine together. If you haven't made your arrangement yet and if you are in Putrajaya, Cyberjaya or Bangi area, please do visit RHR Hotel @ UNITEN.
RHR Hotel, RHR Hotel UNITEN, hotel uniten, Semarak Ramadan, bufet ramadan, Bufet Ramadan Murah, Juadah Iftar, Rawlins Eats,
Why?
RHR Hotel showcases 21 stalls that will serve 200 different dishes for all her patrons during the month of Ramadan. With a beautiful view overlooking the lake in UNITEN, RHR Hotel could seat up to 700 pax at one time.
What are some of the delicious dishes waiting for you?
  • Kambing Panggang
  • Gulai Kawah
  • Laksa Buyung
  • Mee Ketam
  • Masak Lemak Telur Itik
  • Sup Aneka 'Gearbox'
  • Serawa Durian
  • Bubur Lambuk 
  • Nasi Briani Roket
RHR Hotel, RHR Hotel UNITEN, hotel uniten, Semarak Ramadan, bufet ramadan, Bufet Ramadan Murah, Juadah Iftar, Rawlins Eats,
ABC - such cooling desserts
RHR Hotel, RHR Hotel UNITEN, hotel uniten, Semarak Ramadan, bufet ramadan, Bufet Ramadan Murah, Juadah Iftar, Rawlins Eats,
Rojak Buah
RHR Hotel, RHR Hotel UNITEN, hotel uniten, Semarak Ramadan, bufet ramadan, Bufet Ramadan Murah, Juadah Iftar, Rawlins Eats,
Rendang and Ketupat
RHR Hotel, RHR Hotel UNITEN, hotel uniten, Semarak Ramadan, bufet ramadan, Bufet Ramadan Murah, Juadah Iftar, Rawlins Eats,
Everyone's favorite - Kambing panggang
RHR Hotel, RHR Hotel UNITEN, hotel uniten, Semarak Ramadan, bufet ramadan, Bufet Ramadan Murah, Juadah Iftar, Rawlins Eats,
Lots and lots of satay
RHR Hotel, RHR Hotel UNITEN, hotel uniten, Semarak Ramadan, bufet ramadan, Bufet Ramadan Murah, Juadah Iftar, Rawlins Eats,
Shawarma
RHR Hotel, RHR Hotel UNITEN, hotel uniten, Semarak Ramadan, bufet ramadan, Bufet Ramadan Murah, Juadah Iftar, Rawlins Eats,
Delicious kampung style dishes
RHR Hotel, RHR Hotel UNITEN, hotel uniten, Semarak Ramadan, bufet ramadan, Bufet Ramadan Murah, Juadah Iftar, Rawlins Eats,
More deliciousness coming your way
RHR Hotel, RHR Hotel UNITEN, hotel uniten, Semarak Ramadan, bufet ramadan, Bufet Ramadan Murah, Juadah Iftar, Rawlins Eats,
All the best traditional kuehs!
Do not fret about performing the Maghrib prayer as there is a surau in the hotel. And if you prefer it, the UNITEN mosque is just a walking distance from RHR Hotel.

Price
  • RM 69 nett for adults (for patrons over 60 years old, you will get 30% discounts too)
  • RM35 nett for kids
Reservation
  • Tel: +603 892202088 ext 8036 / 8013
  • Email: dahlia@rhrhotel.com
Location
KM 7, Kampus Putrajaya, Universiti Tenaga Nasional, Jalan IKRAM-UNITEN, 43009 Kajang, Selangor
Rawlins GLAM
012.280.1977

21 GLAM People

Write GLAM People
PERMATABIRU
AUTHOR
Wednesday, 25 April, 2018 delete

fuhh menu2 yang menarik kena pilih sebagai destinasi berbula di bulan puasa nanti

Reply
avatar
Cik Fie
AUTHOR
Thursday, 26 April, 2018 delete

Wow..pelbagai jenis makanan yang dihidangkan di RHR Hotel Uniten ni. Boleh la berbuka puasa di sini nanti time bulan Ramadhan. :)

Reply
avatar
Eyqa Hasnan
AUTHOR
Thursday, 26 April, 2018 delete

Banyaknya pilihan menu. Paling best cooling dessert station tu 😋 Murah je harga ye

Reply
avatar
Thursday, 26 April, 2018 delete

Alahaiii... Sana sini cerita pasal makanan. Buat kecur ailio dibuatnya. Semua makanan ni sedap-sedap. Murah juga harga buffet dekat situ yer.

Reply
avatar
Zharif Azis
AUTHOR
Thursday, 26 April, 2018 delete

Alamakkk ruginya hari tu x pergi preview nie. Hidangan yg disajikan nampak menyelerakan dan pelbagai. Xper, nasib baik harga dia murah. Boleh lah dtg nanti time ramadhan

Reply
avatar
Lia Hasty
AUTHOR
Thursday, 26 April, 2018 delete

Murah buffet kali RM69 sahaja dah dapat makan semua hidangan ini. Berbaloi sangat kan. Kena bawa family datang sana lah.

Reply
avatar
Mrs Liez
AUTHOR
Thursday, 26 April, 2018 delete

Murah rm69 je.. foods pun byk.. penting lagi bila ada kambing golek tu.. fav yg liez akan terkam laksa tu

Reply
avatar
Thursday, 26 April, 2018 delete

Waduhhh rugi pulak tak dpt join, tgok makanan dia sedap2 pulak tu.
Nanti puasa nak try pergi lah kalau berkesempatan

Reply
avatar
Thursday, 26 April, 2018 delete

alahai okaylah harganya dengan makanan yang sangat delicious murah lah tu rm69 mungkin sebab dia nak target students kot... sebab situ kan area students, konpem students arab nak makan kat sini dorang kan selera besar lebih lebih lagi kambing tu huhuhuh..... dorang cakap makanan kat Malaysia murah kot hahaha kita pula rasa mahal pulak dah

Reply
avatar
iffah hussin
AUTHOR
Friday, 27 April, 2018 delete

Menarik ni, sebwlum ni tak pernah tau adanya tempat makan ni.. Terima kasih diatas perkongsian. Harga Buffet RM 69 ni kategori mampu milik... Sangat berbaloi bagi mereka yg sukakan makan kerana ada beraneka makanan.

Reply
avatar
Friday, 27 April, 2018 delete

Ya ampun pemilihan makanan dia di sini semua sedap dan menarik. Harga pun agak murahla dengan pilihan tawaran makanan yg diberikan. Laksa buyong tu sedap x???

Reply
avatar
Abby Onety
AUTHOR
Friday, 27 April, 2018 delete

Indahnya ramadhan sebentar lagi tiba. Banyak sajian menu makanan yang membuat kita selera. Pilihan makanan sedap semua Abby lihat tuh.

Reply
avatar
Rodiah Amir
AUTHOR
Friday, 27 April, 2018 delete

Baru tahu yang Uniten ada Hotel. Thank you for sharing. Traditional dishes nampak sedap. Berbaloi dengan harga for me.

Reply
avatar
Friday, 27 April, 2018 delete

Uihh RM 69 best la murah je. Hahaha. Aduhhh sebulan Ramadan berbuka di luar lebih jimat. Kalau ke bazaar Ramadan lebih kurang kos tu habis utk suami isteri. Hahaha. Tp lebih huntong berbuka di UNITEN ni sebab semua juadah yang teringin bleh cuba. Hehe

Reply
avatar
Nadia Johari
AUTHOR
Friday, 27 April, 2018 delete

Laksa buyung tu macam mna rupa dia??.. Hehe..bulan puasa ni dah nak dekat..beat pulak tengok makanan dekat sini..harga pun murah

Reply
avatar
Friday, 27 April, 2018 delete

Serawa durian! I sure akan datang sebab durian tu. Susah nak jumpa buffet yg hidang kuah durian dengan pulut.

Reply
avatar
Miza Talib
AUTHOR
Friday, 27 April, 2018 delete

Berbaloi harga dengan menu yang di sediakan.

Reply
avatar
mama tisya
AUTHOR
Friday, 27 April, 2018 delete

kambing panggang wajib ada kt mn2 buffet ramadhan...laksa buyung tu ada dlm list menu dapnye.....kalo bln puasa nanti pasti rambang mata

Reply
avatar
dr-Life
AUTHOR
Friday, 27 April, 2018 delete

48 net for early bird??? This is really cheap... For sure I will want to go here... What I can see here is the choices of the food looks good too...

Reply
avatar
Friday, 27 April, 2018 delete

Satay, kambing bakar..pehh sedapnya semua makanan yg terhidang! Harga pun boleh tahan affordable. Boleh sgt nk bw fmly berbuka sini.

Reply
avatar
Saturday, 28 April, 2018 delete

Wow quite a reasonable pricing for all the dishes they served at the buffet spread. Like it too.

Reply
avatar

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe