Jom Bayar Hutang

7:30 AM

Saya pernah dengar seorang rakan bercakap "Hidup kalau takde hutang, memang takleh nak hidup. Mana nak beli rumah, kereta, perabut dan lain-lain kan. Nak beli cash memang tak mampu."
hutang, extra income, big bonus, duit, kaya, online business, byrawlins
Seronok dapat duit pinjaman, menangis nak bayar balik pinjaman
Ada benarnya apa yang rakan saya utarakan itu.
Namun, berhutang biarlah berpada-pada iaitu "ukur baju di badan sendiri".
Kalau ukur kat badan Rozita Che Wan atau Erra Fazira, memang confirm koyak rabak la kan bila dipakai di badan sendiri.
hutang, extra income, big bonus, duit, kaya, online business, byrawlins
Bunuh diri selesaikan hutang? 
hutang, extra income, big bonus, duit, kaya, online business, byrawlins
Ubah cara hidup hanya perangkap diri sendiri
hutang, extra income, big bonus, duit, kaya, online business, byrawlins
Banyak hutang sebab ingin bergaya
Banyak kesan buruknya apabila kita berbelanja melebihi keupayaan diri.
Bukan sahaja kepada diri sendiri, malah kepada orang di sekitar kita.

And killing yourself is not the answer as the people you leave behind will have to settle your debts.
hutang, extra income, big bonus, duit, kaya, online business, byrawlins
So, what do you leave behind?
So, soalan yang perlu kita tanya diri adalah "Aku nak tinggalkan harta atau hutang untuk keluarga aku?"

Actually, just wanted to share an opportunity with fellow friends of making a few extra hundreds, in order to make ends meet.
hutang, extra income, big bonus, duit, kaya, online business, byrawlins
Kalau ada extra RM1000 sebulan, mesti anda suka kan.
Teruja tak nak tambah Extra Income bulanan anda?

Jika modal menjadi masalah anda untuk memulakan langkah, jangan risau kerana modal fleksibel iaitu bergantung kepada diri anda sendiri.

Jika masa menjadi masalah, pun jangan risau kerana hanya perlukan 2 jam sahaja daripada 24 jam anda.

Jika ilmu yang menjadi kerisauan, jangan bimbang kerana tenaga pembimbing adalah usahawan (jutawan) yang berjaya dan akan memimpin anda sehingga berjaya (kecuali anda sendiri yang melepaskan genggaman tangan mereka).

Peluang ini terbuka untuk semua - tua, muda, laki, perempuan, dah bekerja mahupun masih belajar.

Jom sama-sama bayar hutang.
hutang, extra income, big bonus, duit, kaya, online business, byrawlins
Kesan di kemudian hari jika tak langsai hutang
Haiqal Rawlins
012.280.1977
Facebook RSS Twitter

You Might Also Like

0 GLAM People

Thanks for the GLAM write-ups

GLAM Comments

Recent GLAM

Recent Posts Widget

Top GLAM Friends

GLAM Tweet


Click Me To Visit Bargain Shoppe

Subscribe