Pembunuh di Pejabat

7:30 AM

melayu, miskin, gaji 6 angka, premium beautiful, jom bangkok, byrawlins, gemuk, tekanan, obesiti
Anda dijadikan sasaran secara senyap
Ngeri kan?
Bukan setakat ada hantu, malah dah ada pembunuh di pejabat dah sekarang.
Tapi yang nie lagi ngeri sebab bukan setakat senyap-senyap, langsung tak nampak tau.
melayu, miskin, gaji 6 angka, premium beautiful, jom bangkok, byrawlins, gemuk, tekanan, obesiti
Obesity, Hypertension, Diabetes dan Kolestrol
Apakah yang dimaksudkan dengan pembunuh di pejabat?

Dek kerana namanya kerja pejabat, maka semua orang just duduk di kerusi masing-masing dan pergerakan menjadi sangat terhad.

Nak fail, telefon pada kerani.
Nak minum, whatsapp pada tea-lady.
Nak mesyuarat, boleh emel atau chat online je dengan bos masing-masing kan.

Mana tak membuntal jadinya kan.

Dimaklumkan di dalam Sunday Star (1 Mac 2015) bahawa semakin ramai kakitangan pejabat yang mengalami keadaan kesihatan yang sangat tidak memberangsangkan.

Di antara penyakit yang dikenalpasti di kalangan kakitangan pejabat adalah Obesiti, Hypertension, Diabetes dan High Cholestrol. Jika berlanjutan, boleh menyebabkan kematian!
Sunday Star menyebut berkenaan kerugian yang dialami oleh majikan sekiranya kakitangan berterusan membuat tuntutan semula untuk rawatan kesihatan.
Saya pula ingin menyebut berkenaan kelangsungan hidup dan masalah kepada keluarga kakitangan berkenaan.
melayu, miskin, gaji 6 angka, premium beautiful, jom bangkok, byrawlins, gemuk, tekanan, obesiti
Kos rawatan mahal
Sekiranya kita berterusan sakit, kemungkinan untuk kita akhirnya 'dilepaskan' di atas alasan tidak sihat adalah sangat tinggi.
Selepas kita 'dilepaskan' dari kerja, bagaimana dengan tanggungan kita? Komitmen bulanan? Keluarga?

Dan yang lebih teruk, apa akan terjadi sekiranya anda tidak sempat memikirkan semua itu, tiba-tiba anda meninggal?
Pernahkah kita memikirkan kehidupan keluarga selepas pemergian kita?
Adakah kita tinggalkan kesenangan untuk mereka atau hutang?

Saya pun terinsaf selepas membaca artikel tersebut.
Maka gigihlah sekarang untuk #SayaNak Kurus dan #GengDietGLAM dengan mengambil #SetKurusBajet dan menggunakan #PremiumBeautifulCorset.

Set Kurus Bajet tu bukan sahaja membantu mengurangkan berat badan, malah boleh membantu mengurangkan masalah kesihatan seperti diabetes, kolestrol dan hypertension juga!

Yes, lelaki boleh pakai la.
Saya menggunakan #WaistNipper ketika bersenam untuk membakar lebih banyak kalori.
melayu, miskin, gaji 6 angka, premium beautiful, jom bangkok, byrawlins, gemuk, tekanan, obesiti, set kurus bajet
Set Kurus Bajet A
melayu, miskin, gaji 6 angka, premium beautiful, jom bangkok, byrawlins, gemuk, tekanan, obesiti, set kurus bajet
Set Kurus Bajet B
melayu, miskin, gaji 6 angka, premium beautiful, jom bangkok, byrawlins, gemuk, tekanan, obesiti, set kurus bajet, pbwonders
Waist Nipper untuk 'merawat' muatan berlebihan pada lelaki

Kat pejabat susah nak bersenam?
Alah.
Alasan je tu.
Bukannya suruh anda semua siap pakai pakaian sukan dan kasut sukan.
melayu, miskin, gaji 6 angka, premium beautiful, jom bangkok, byrawlins, gemuk, tekanan, obesiti, set kurus bajet, pbwonders
Senang kan?
Amalkan ye.

Anyway, jika ada yang nak belajar cara nak generate Extra Income di samping meningkatkan kesihatan, boleh hubungi saya segera.

Haiqal Rawlins
012.280.1977
Facebook RSS Twitter Email

You Might Also Like

0 GLAM People

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Recent GLAM

Recent Posts Widget

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe