Indahnya Beraya di #NNRaya

8:30 AM

The Misfits!
Terujanya apabila mendapat jemputan daripada Nuffnang untuk beraya bersama #NNRaya.

Manakan tidak.
Cuba tengok lokasinya ->Wanaka the Bungalow!
Indahnya tangga masuk Wanaka the Bungalow
Pohon rendang yang sesuai untuk photoshoot
Kan dah cakap! Mesti akan ada photo session
Ditambah pula penaja rasminya adalah AmbiPurUMobile serta CaramabyCastrol, Doof Industries dan WowPhotoBooth, memang sah open house ini adalah yang dinanti-nantikan!
Sudah pasti sesuatu yang mengancam dan menarik bakal berlaku kelak!

Being a punctual freak, Jae Hashim and I were among the first to arrive. MahaMahu were also early.
So, memandangkan kami awal, maka kami bertiga pun explore Wanaka the Bungalow!
IMPRESSIVE!
BEAUTIFUL!
Saya nak beli Wanaka the Bungalow! Cantik sangat!
Apabila kaunter pendaftaran dibuka, maka kami pun berlumba-lumba untuk mendaftar.
Ada goodie bag dan juga satu tugasan yang perlu diselesaikan oleh semua blogger.
Nak tahu apa hadiahnya?
SAMSUNG GALAXY S5!
Pendaftaran para blogger yang hadir
Terus kami teruja untuk menyelesaikan semua tugasan yang diberikan.

Sambil-sambil menyelesaikan tugasan, sempat juga beramah mesra dengan rakan-rakan blogger yang hadir.
Ada yang kita dah kenal, maka sesi bertegur sapa bertukar menjadi sesi bercerita dan catching up yang panjang.
Mana yang baru nak kenal, masa itulah saya mula mendapatkan alamat url blog masing-masing.
Inilah masanya nak menambah sahabat kan!

Selfie/ Wefie/ Selfus sessions
Bagi yang tak sempat saya nak dapatkan alamat blog, mohon maaf ye.
Kalau sudi, tinggalkan url blog masing-masing di ruangan komen kelak ye.
Boleh saya blogwalking ye.

Actually, saya paling suka dengan tag yang dibawakan oleo #UMobile iaitu #TheBestFree!
Pada saya, #TheBestFree adalah the relationship that you strengthen and build during the social event such as #NNRaya.  You strengthen the relationship with your friends and you build new ones with a total stranger, who later will become your friend. That is #TheBestFree for me.
Indeed, #TheBestFree
Para blogger juga diberikan peluang untuk membuat panggilan, local ataupun international, selama 2 minit menggunakan talian #UMobile.
Talking about #TheBestFree.
I called my mum who was busy preparing the birthday dishes for my father, my brother, my niece and my nephew who shared the same birthdate, 25 August 2014 (early celebration).

The emcee of the day, Adlexus, did a very great job in getting us all psych up through out #NNRaya.  He is funny too!
video
Lengkap bersampin tu.
Ada banyak permainan yang dianjurkan sepanjang penganjuran tersebut.
Sudah semestinya melibatkan produk dari penaja-penaja rasmi iaitu #AmbiPur dan #UMobile.

Riuh rendah Wanaka the Bungalow dengan gelak tawa dari para blogger yang sporting dalam menjalankan tugasan serta permainan yang dianjurkan.

Owh.
Saya pun ada juga menyertai permainan yang dianjurkan.
Dah ready nak tengok spa yang kumpulan saya buat?
Janji jangan muntah ye!

Hehehhe.
Seronok tau permainan yang dianjurkan.
Ini lagi satu yang sempat saya rakamkan.
Sian Jae Hashim sebab tak lepas-lepas meniup kertas tu.
video
Siap ada permainan congkak dan batu seremban disediakan.
Dah lama tak main batu seremban, jadi cam kekok plak.
Walau skill dah hampir tiada, pose tetap pose!
Hehehhe
Di ruangan yang sama, disedikan pelbagai produk #AmbiPur yang mana merupakan lokasi untuk salah satu daripada tugasan.
Ada yang posing baring, duduk dan melompat dengan produk-produk tersebut.

Saya?
Saya buat video je.
Sekali lagi diingatkan jangan muntah melihat video saya ok!
video

Lagi satu yang istimewa adalah apabila Kak Pilla (The Kasihs) dan Ceera (Ceranoh) membuat demo memasak Lontong dan Sambal Ikan Bilis!
Guess who did the food tasting when the dishes were ready?
Tidak lain tidak bukan, blogger makan tersohor iaitu MahaMahu!
Nasib baik dia tak habiskan semangkuk tu!
Hehehe.

Percaya tak, saya terlampau seronok beramah mesra dan menyelesaikan tugasan sehingga terlupa nak menjengok juadah yang disediakan.

Yang penting, ada seekor kambing sedang 'digolek' mesra.
Sudah semestinya disediakan oleh Lubuk Kambing.
Jap... camne kambing nak berada di lubuk? Bukan kambing takut air ke?
Hehehhe.
Jae Hashim dan MahaMahu makan bertambah ye kambing golek tersebut.
Sedap bak hang!
Golek bang!
Ada jua dessert dari Humble's Beginning Mille Crepe yang saya nampak macam biskut oreo.
Kejap ada, kejap takde, pastu ada balik, pastu takde balik.
Confirm lazat la tu sampai kena tambah dengan laju-lajukan.
Ada jua disediakan juadah tradisional Raya seperti nasi impit, rendang dan lain-lain lagi.
Saya hanya sempat merasa nasi impit dan kuah kacang je.
Mille Crepe
Food!!
Hehehehe.
Busy jadi social bee (ke social butterfly) gitu.

Satu kemestian oleh para blogger adalah GAMBAR!
Tidak kira #Selfie ke, #Wefie ke, #Selfus ke atau pun Photo Booth, itu semua wajib dilakukan.


Rasanya kakitangan WowPhotoBooth pun jadi cam nak terkam je group saya yang tak henti nak bergambar di Photo Booth mereka.
Hehehehe.
Thanks ye sebab layan kami.
Bila gila bergambar!
Pengumuman pemenang Samsung Galaxy S5 diadakan pada penghujung acara.
Pemenangnya adalah Syafiera!
Terlompat-lompat beliau apabila mengambil hadiahnya.
Memang la!
Kalau aku, mau terguling-guling kat situ!
Hehehehe.
Tahniah babe.

So, kami ingatkan dah selesai maka semua pun nak beransur pulang.
Tetiba Adlexus mengumumkan bahawa ada lagi sebiji Samsung Galaxy S5 untuk dimenangi dengan syarat - Tulis blogpost berkenaan sambutan #NNRaya!
video

Terjerit kegirangan semua yang ada masa tu!
You can never guess what Nuffnang is gonna do to surprise you!
Can't wait to see what Nuffnang have in store for the next social event!


Haiqal Rawlins
012.280.1977 
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

You Might Also Like

4 GLAM People

  1. Mahadi Mohamed ArifinWednesday, 03 September, 2014

    Bestnya banyak gambar I dalmni cuba teka hehehehehe....

    ReplyDelete
  2. Siapalah yang bertuah bakal bawak balik Samsung S5 satu lagi tu ye? Nebes2.. Huhu..

    Btw, this is my link.. Jemputla singgah selalu.. Heeehhee...
    http://rosmizaali.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Harap-harap la ada rezki ye @Rosmiza Ali

    ReplyDelete

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe