Kenapa GLAM?

8:30 AM

Dengan keadaan ekonomi semasa dan peningkatan kadar perbelanjaan harian, tak kiralah anda single atau dah berkeluarga, semakin ramai yang mencari peluang untuk menambah pendapatan.
Nak beranak pun kena pikir banyak kali kan
Saya memulakan langkah dalam blogging pun untuk tujuan yang sama.
Niatnya untuk menambah pendapatan secara pasif.

Dalam blogging, blogwalking adalah perkara wajib.
Dalam blogwalking, saya terserempak dengan sebuah blog yang menarik-narik raga saya untuk menghubungi pemiliknya.
Manakan tidak, hanya seorang suri rumah tapi mampu menggunakan tas tangan Chanel. Bukan satu, bukan dua tapi hampir semua koleksi beliau miliki.
Blog +Hanis Haizi yang menambahkan keterujaan

Barisan bag berjenama koleksi peribadi +Hanis Haizi 
Tercabar rasa diri ini yang bekerja lebih 10 tahun tapi masih belum mampu untuk membeli walau satu pun designer's label of any kind.
Bukan!
Bukan kerana harta itu yang menjadi tarikan melainkan keupayaan beliau untuk membeli yang menjadikan saya tertarik dan teruja.
Ini kerana apabila saya memiliki keupayaan membeli yang tinggi, saya akan mampu untuk memberi lebih kepada ahli keluarga saya.

Yes, itu tujuan saya mencari peluang menambah pendapatan!
Untuk mengubah corak kehidupan keluarga saya.
Bukan nak katakan keluarga saya tidak mampu, malah ayah bonda telah memberikan segalanya.
Tapi, takkan kita nak hidup di takuk lama sedangkan keperluan semakin meningkat.
RM100 pada tahun 1980-an tidak sama nilainya dengan RM100 di tahun 2013.

Dengan tidak membuang masa, saya menghubungi beliau untuk menetapkan tarikh dan masa temu janji.
After the meeting with +Hanis Haizi  dan +Razali Zain di Papparich, Bangi, the rest is history.

Tanpa sedikit kelumit ragu atau kurang yakin, saya tegar mengorak langkah bersama GLAM.

Kenapa saya pilih GLAM?

1) Track Record yang sangat TERBAIK dan DIPERAKUI oleh syarikat
My inspirations!

Dalam tempoh penubuhan GLAM yang tidak sampai 5 tahun, GLAM telah melahirkan barisan CDM yang ramai dan berkualiti.
Ini turut diperakui oleh syarikat bahawa GLAM sentiasa menghasilkan jumlah jualan yang besar dan konsisten setiap bulan.
Apabila ada pakej melancong keluar negara, GLAM pasti akan membawa bilangan peserta paling ramai.
Best kan, melancong percuma!
Anda nak tak?

2) Bimbingan yang personal dan tidak terputus
One-on-One training adalah aspek yang sangat ditekankan

Dalam menjalankan apa sahaja, tugasan mahupun kegiatan harian, mesti kita memerlukan mentor untuk membimbing kita.
Syukur kerana dalam GLAM tidak ada istilah "I" atau "U" sebab semua bekerja bersama.
Leaders serta rakan bisnes akan sentiasa membantu dalam kita melaksanakan tugasan yang diberikan.
Nothing is FREE but not everything is hard to achieve!

3) Bukan cara konvensional, melainkan MEDIA SOSIAL semata-mata
Fungsi media sosial yang semakin berkembang memudahkan tindakan dan pergerakan GLAM

Yes, ini adalah konsep yang paling saya kagumi dengan GLAM
Kenapa?
Sebab GLAM adalah pelopor kepada perniagaan di atas talian (online marketing).
Tidak perlu membuat 'terjah' ke rumah rakan-rakan mahupun menjadi kera sumbang kerana dijauhi oleh rakan-rakan.
Sky is the limit untuk bisnes melalui media sosial nie.

Kalau tidak, masakan GLAM dapat membuka cawangan di Qatar, Brunei, Indonesia, Singapura dan banyak lagi parts of the world.
Just by the touch of your finger je.
Senang kan?

4) Program GLAMpreneurship sesuai untuk semua
Yes!
Semua boleh join!
Kenapa?
Semua boleh. Bukan yang kaya je boleh

Sebab semuanya dipermudahkan.
Nak tahu apa lagi yang anda boleh dapat, hubungi saya.
Jom sama-sama mulakan 2014 dengan membawa perubahan yang terbaik untuk diri dan insan yang anda sayangi.
Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

You Might Also Like

2 GLAM People

  1. singgah sini..:)
    wahh.. tnegok2 orang ya pun dah npk glam sangat. hihi

    ReplyDelete

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe