Korea Free Trip : Day 3

8:30 AM

Maaf sebab terpaksa memberi laluan kepada Bio Velocity Sleep Mate.
I just have to share the goodness of the product with you due to the testimonies yang dikongsi semasa Hari BV tempoh hari.
Bagi yang ingin tahu lebih lanjut berkenaan Bio Velocity Sleep Mate, lawat je Bio Velocity 1 dan Bio Velocity 2.

Menyambung cerita berkenaan pengembaraan ke Korea Selatan secara percuma bersama GLAM dan ahli GLAMpreneur, as usual hari dimulakan dengan jamuan sarapan pagi.

Yep!
Semuanya disediakan oleh syarikat! Sarapan, makan tengah hari dan makan malam disediakan!
5-star treatment!

Tema pada hari ketiga adalah Kuning Warna Diraja #gethu!
Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus
The ever happy bunch
Seusai menjamu selera, kami dibawa ke destinasi pertama yang sangat menggoda jiwa iaitu Lotte Duty Free!
SHOPPING lagi!!!!
Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus
SuJu's signatures!
Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus
Tu dia! Banyaknya depa sponsor!
Banyaknya kedai international brand and I was spoilt for choices!

Memandangkan menghampiri waktu makan tengah hari, kami dibawa pula ke tebing Sungai Han untuk menikmati Lunch on The Cruise!
Y'all! Makan sambil menikmati pemandangan Sg Han!
Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus
MAKANAN!
Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus
Makananku
Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus
Apa yang khusyuk tu
Sekali lagi saya merasa sangat terharu dan kagum dengan layanan yang diberikan sepanjang percutian ini.
5-Star treatment sungguh! 
Syarikat menyediakan makanan dengan secukupnya dan yang penting, menyediakan makanan halal untuk kami semua.
Bukannya senang nak dapat makanan halal di Korea nie.
Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus
Ini bukan alat muzik tau, ini permainan tradisional
Memandangkan hari ini adalah hari Kesyukuran di Korea Selatan, kelihatan banyak keluarga yang  mengambil peluang untuk berkelah di sepanjang Sungai Han.
Begitu juga ada pihak yang meletakkan pakaian tradisional dan permainan tradisional Korea untuk membolehkan penduduk asal dan tetamu menyelami budaya di Korea.
Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus
Model Sg Han
Selesai acara makan-makan dan bergambar di tebing Sungai Han, kami dibawa ke Namsangol Hanok Village untuk menikmati persembahan kebudayaan dan permainan tradisional Korea bersempena dengan Hari Kesyukuran Korea.
Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus
Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus
Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus
Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus
Penuh sesak 'kampung' nie tau. 

Selesai di 'kampung' nie, kami dibawa ke Myeongdong yang terletak bersebelahan dengan Lotte Duty Free.

Pada yang melancong ke Korea, saya rasa wajib ke Myeongdong kerana di sini banyak sangat local products yang dijual dan sangat banyak kedai penjagaan kecantikan diri especially mask. Terkejut sebab ada escargot mask dan snake mask.
Tak ketinggalan juga, fake international goods juga banyak diperdagangkan di sini.
Tragik tak?
Bersebelahan dengan Lotte Duty Free plak tu.

By the way, hubungi saya jika ada yang berminat untuk mendapatkan facial mask percuma dari Korea. 
Saya beli yang Honey, Lemon dan Green Tea je.
Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus
Bercerita Winter Sonata dengan +Hanis Haizi 
Di sini kami sekawan meluangkan masa berbual dan merapatkan diri dengan mentor kami, Hanis Haizi.
Walaupun dalam mood bercuti, beliau tidak kedekut untuk berkongsi tips dan rahsia kejayaan beliau.
Perkongsian beliau yang tulus menjadikan saya semakin tidak sabar untuk mencapai kejayaan seperti beliau.

Selepas itu, kami menyambung misi SHOPPING di Lotte Duty Free.
Masa ini saya rasa sangat-sangat beruntung sebab Hanis sudi menemankan saya memilih designer bag saya yang pertama.
Ingatkan main ambil je sebab berkenan di hati.
Hanis menurunkan banyak tips dan pertimbangan yang perlu dilakukan sebelum membeli sesebuah bag.
Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus
Menambah koleksi
Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus
Mana satu nie?
Korea, Free Trips, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GLAMpreneur, extra income, big bonus
Akhirya
Thanks so much dear mentor.
I REALLY LOVE THE BAG!
Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

You Might Also Like

4 GLAM People

  1. Kerlass giler weh! Nak pergi jugak la pasnih.. kumpul duit bebanyak

    ReplyDelete
    Replies
    1. @amirnawawi, saya just bawa duit shopping je. Tiket, penginapan dan makan semua ditanggung 5-bintang!
      Bahagia!

      Delete
  2. seronoknya shopping kat korea.. ohsem

    ReplyDelete

Thanks for the GLAM write-ups

GLAM Comments

Recent GLAM

Recent Posts Widget

Top GLAM Friends

GLAM Tweet


Click Me To Visit Bargain Shoppe

Subscribe