Aplikasi Yang Menyelamatkan Kewangan

8:30 AM

Bila membaca tajuk di atas, teringat zaman-zaman belajar dulu.
Disebabkan saya mendapat pinjaman yang ciput je setiap semester, sedaya upaya saya mencari peluang kerja untuk mendapatkan extra income.
Menaip tesis, membuat translation, mengajar tarian dan juga menjual kad top-up.

Itu semua kenangan manis semasa belajar yang terus meniupkan semangat keusahawanan saya sehingga kini.
Walaupun telah berkerjaya, saya tetap membuat side income kerana hidup di kota memerlukan perbelanjaan yang besar.

Apabila melihat golongan remaja yang membesar di zaman smartphone  dan semuanya serba pintar, saya merasa kasihan sebab tuntutan terhadap mereka adalah sangat besar dan mencabar.

Mana tidaknya, ada handphone kena selalu ada kredit sebab nak mesej la, FB la, twitter la.
Lagi-lagi kalau pelajar universiti, semua benda nak dibincangkan di Whatsapp, Twitter atau FB.
Kalau takde kredit, memang ketinggalan.

Tapi takyah risau dah sebab saya terserempak dengan satu aplikasi nie.
Memang terbaik untuk golongan yang perlu sentiasa online.
cellads nama aplikasi tu
Yes, Cellads nie saya rasakan terbaik sebab ia adalah mobile application and mobile content advertising solution yang boleh dimuat turun secara PERCUMA ke dalam semua peranti pintar.

Tapi apa kebaikannya kepada pelajar?
Sebab semua SMS/ MMS yang anda terima akan ditukar kepada Bonus Points.
Setiap kali anda menerima SMS/ MMS, satu laman pemasaran akan tampil di skrin peranti pintar dan ini akan membolehkan anda mendapat Bonus Points bagi laman pemasaran tersebut.
Bukan setakat SMS/ MMS je, menerima panggilan juga akan mendapat points.

Macam mana caranya?
Saya letak gambar untuk memudahkan semua ye.
1
2
3
4
5
6
Macam mana pula cellads nie dapat menyelamatkan kewangan?

Well, setiap points yang diterima itu boleh ditukar kepada baucar.
Tengok kat gambar (5) tu ada kemudahan redeem kan.
Points yang kita dapat boleh ditukar kepada Top-up untuk peranti pintar ataupun baucar makanan (KFC, McD dan PH).
Tak ke bahagia rasanya sebab takyah spend duit untuk top up ataupun fast food dah?

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam 

You Might Also Like

5 GLAM People

  1. Setuju..memang bergun untuk student..sikit sebanyak dapat membantu mengurangkan beban mak ayah untuk tanggung topup or selera anak2 yang kadang2 mengalahkan orang kaya. Hoho

    ReplyDelete
  2. nnti kalau dah install jgn lupa pilih blooggers kat dalam edit profile tu ya..


    p/s: nice and simple explaination rawlin. thanks

    ReplyDelete

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Recent GLAM

Recent Posts Widget

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe