COPY

Lazatnya NBrew

8:30 AM

Apa itu NBrew?
Adakah jenama baju, kasut atau barangan elektrik?

Salah!
Semua salah!
NBrew adalah penghasil dessert, originally Malaysia!

Tapi, apa bezanya dengan penghasil dessert yang lain?

Pertama adalah set up kedainya.
Rekbentuk dan susun atur kedainya seperti dalam makmal.
Begitu juga dengan peralatan untuk menyediakan dessert, serupa peralatan makmal.
Ada tabung uji, bikar dan sebagainya.
Utensil yang ada di kedai NBrew. Menarik kan?
Colin, salah seorang pemilik francaise di Midvalley menjadi jurucakap kepada kumpulan blogger yang datang pada hari tersebut. 
Penerangan dan juga tunjuk ajar yang dibuat oleh beliau memang teliti dan mengujakan.
Colin, Senior Business Manager
Kaedah penyediaan dessert/ aiskrim dia memang unik sebab menggunakan liquid nitrogen/ nitrogen cair.
Masing-masing jadi teruja bila tengok asap berkepul-kepul.
Tong simpanan nitrogen cair
Pengukuran bahan - lihat tahap meniskus ke?
Berkepul-kepul asap keluar! Takjub tak!
Hasilnya!
Selepas penerangan dan tunjuk ajar beliau, tiga orang blogger diberikan peluang untuk mencuba kreativiti diri dalam menyediakan tiga di antara puluhan perisa aiskrim yang ada di NBrew iaitu Avocado Gula Melaka, Chocolate dan Mango.
Mira Cikcit dengan Avocado Gula Melaka
Sara bersama Intense Chocolate
Blogger Makan yang faymes, Mahamahu dengan Mango
Apa perbezaannya?
Yang paling ketara adalah tekstur aiskrim yang lebih halus dan lembut.
Begitu juga dengan perisa yang ada kerana ia lebih bersifat tempatan.
Nak gula melaka, mango, laici mahupun durian, semuanya ada.

Setelah itu, kami diberikan plak produk terbaru NBrew iaitu gabungan espresso dan gelato!
Yang ini terus membuatkan saya jatuh cinta pada rasanya!

Thanks kepada Nuffnang dan juga NBrew crew yang menjemput kami untuk merasa flava' yang ada.
Abaikan perbezaan ketinggian itew
Oh ye.

Sekarang NBrew ngah ada contest tau, tarikh akhir ialah 6 September ok.
Hadiah dia maha lumayan ok!
Iphone 5 dan Samsung S4 menjadi rebutan.

Lawat je FB NBrew >> Tekan sini
Kalau nak tau pasal contest tu plak, just klik je kat pic kat bawah nie

Ok bye.
Saya nak menang iPhone 5 tu.
Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

You Might Also Like

0 GLAM People

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe