Party Time with WeChat

8:18 AM


This is sticky sponsored post (48 hours).
For updates on blog entries, scroll further downward.
 
Pada 2 April 2013, bertempat di Neverland Club, KL, Tencent International Business telah menganjurkan satu acara Media Launch untuk WeChat dan telah mengundang seramai hampir 200 orang blogger.

Majlis tu bermula pada jam 7:00 malam.
But sebab takut jalan sesak ataupun iols sesat, iols dah gerak dari rumah seawal  4 petang lagi.
Sampai-sampai kat sana, parking penuh plak. So, kena la park kat Pavilion.

Selepas pendaftaran dan diberikan goody beg yang awesome, iols terus meet up with a few rakan-rakan blogger yang kebetulan mendaftar bersama tadi.
Kemudian kami bergerak ke photo booth dan mengambil gambar di situ.
Of course, iols akan mengambil gambar bersama Duta WeChat, Lisa Surihari.
Jangan jeles tau!
Lisa, bila nak melepak sama nie?
Buat pengetahuan semua, Lisa Surihari dan Shaheizy Sam adalah Duta kepada WeChat di Malaysia.
Iklan diorang pun comel sangat! Search je video untuk WeChat, sure akan jumpa.

Tepat jam 7 malam, acara dimulakan dengan sebuah persembahan tarian moden yang sangat bertenaga dari sekumpulan anak muda, sampai terliuk-liuk kepala iols mengikut rentak irama.

Kemudiannya Mr Rudy, iaitu emcee pada malam itu, menjemput Mr. Poshu Yeung (Vice President, Tencent International Business) untuk menyampaikan ucapan beliau.
A young guy and already very successful! I was so inspired!
Young and successful!
Then, kami ditayangkan dengan beberapa TVC (TV commercial) untuk WeChat . Tak sangka ada banyak, ingatkan ada satu je. And all are so cute! Tak caya, cuba pergi tengok!
Kemudian kami semua dijemput untuk menikmati makan malam yang sangat YUMMY!
Banyak pilihan dan waiters memang sangat baik sebab asyik hantar food ke meja kami!
Heheheheh!
Selepas tsunami makanan melanda
Kami turut dihiburkan oleh Ms Vivian Chua dan Mr Henley Hii semasa jamuan makan malam berlangsung. Suara Mr Henley Hii boleh tahan sedapnya!

Kemudian Mr Rudy menjemput 5 blogger lelaki dan 5 blogger wanita untuk menyertai game “Battle of the Sexes” di mana blogger lelaki perlu menjawab soalan yang berkaitan dengan wanita dan sebaliknya.
Sedih sungguh apabila lelaki kalah dalam game ini.
Rudy during the game

Segmen persembahan Awi Rafael memang menghidupkan suasana. Dia membawakan 3 buah lagu dan persembahan dia memang TERBAIK!
 
Artis yang turut memeriahkan parti malam itu
Selesai persembahan beliau, Mr Rudy menjemput 10 orang untuk menyertai game yang melibatkan Siapa Cepat, Dia Dapat!
Of course iols join sebab hadiah utama dia adalah iPad2!
Malangnya iols dapat second jer, but still best sebab dapat iPhone Dock!
Hehehe
Di antara kengkawan bloggers yang ditemui
Sebelum majlis berakhir, kami semua dihiburkan oleh Dr SykoGroove dengan pilihan lagu yang menarik dan rancak. Majlis ditutup dengan cabutan bertuah yang menyaksikan hadiah utama juga adalah iPad!


Tetapi apa itu WeChat?

Zaman moden memerlukan manusia bergerak menggunakan teknologi.
Nak tempeh tiket wayang guna teknologi, nak tengok cuaca rujuk mobile memasing, even nak text sekarang pun dah makin senang.
Banyak application di pasaran yang membolehkan semua ini menjadi semakin senang.

But pernah tak uols terasa cam penat je menaip text panjang-panjang, then kawan uols kata “Apa dia ek? Tak paham la!”
Memang rasa nak menyentap je kan.
Buang masa text panjang-panjang tapi dia tak paham kan.

Well, fret no more peeps.
Terima kasih kepada Tencent sebab telah membangunkan WeChat.
WeChat merupakan satu aplikasi komunikasi yang paling terbaru dan paling berkuasa.
Kenapa?

Bukan setakat text sahaja, boleh juga buat video chat, voice chat dan hantar MMS.
So, lepas nie senang kalau nak terangkan apa-apa pada kengkawan kan.
No more lengthy text!

Boleh juga buat group chat!
Wow! Ini satu aplikasi yang sangat sesuai bagi golongan remaja especially pelajar – time nak bincang pasal assignments kan!

Paling penting, aplikasi ini PERCUMA!
Muatturun secara percuma dan mendaftar menggunakan akaun Facebook mahupun nombor telefon mudah alih uols je!

Pergi je ke Apps Store (iOS) atau Playstore (Android) dan taip WeChat, sure akan jumpa nyer aplikasi ini.

Yang bestnya, mobile uols tu Android ke,iOS ke, Symbian ke, Blacberry mahupun Mobile Windows, semuanya boleh menggunakan WeChat!

WeChat adalah simbol terbaru untuk kreativiti (CREATIVITY), keseronokan (FUN), fleksibiliti (FLEXIBILITY) dan kemudahan (CONVENIENCE) dalam komunikasi.

Lupa plak nak cakap
WeChat ID saya : byrawlins



Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo

E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

You Might Also Like

0 GLAM People

Thanks for the GLAM write-ups

GLAM Comments

Recent GLAM

Recent Posts Widget

Top GLAM Friends

GLAM Tweet


Click Me To Visit Bargain Shoppe

Subscribe