Owh owh!
Where shall I start with the review?

Before that, thanks to Nuffnang for inviting me to the premiere of the most anticipated movie of the year! (by me at least)

SINOPSIS
Iron Man 3 mengisahkan perjalanan hidup Tony Stark selepas kejadian makhluk asing menyerang New York dan kerjasama di antara The Avengers untuk menumpaskan ancaman itu.
Percintaan Tony dan Pepper turut diuji dalam Iron Man 3
Tony menjadi trauma dan mengalami masalah untuk tidur selepas kejadian itu. Keadaan ini secara tidak langsung mengganggu prestasi Iron Man.
Bagi melarikan diri dari perasaan tertekan dan traumatik tersebut, Tony menjadikan kepakarannya membina robotik sebagai satu hobi.
Hobi membina robot menjadikan adanya 42 Iron Man suit di dalam kediaman Tony
Antara babak yang paling ditunggu!

Tanpa beliau sedari, muncul satu lagi ancaman yang berpunca daripada pertemuan beliau dengan saintis Advanced Ideas Mechanics (AIM). Berpunca dari kekecewaan untuk bekerjasama dengan Stark Industries, Aldrich Killian meneroka dan membangunkan virus Extremis bersama-sama Dr Maya Hansen. 
Aksi Rhodes dan Tony tanpa Iron Man suit
Virus Extremis membolehkan badan hos untuk membaikpulih diri di samping memberikan kekuatan yang luar biasa dan  keupayaan untuk menghasilkan kepanasan terlampau.
Adakah Tony dapat melindungi Pepper?

Dalam Tony mencuba untuk merawati trauma beliau, beliau turut menghadapi satu lagi bebanan iaitu melindungi orang yang beliau sayangi iaitu Pepper dari dicederakan oleh musuh Iron Man.

The Mandarin yang mengancam dunia
Siapakah The Mandarin yang sebenarnya?
Apakah Tony akan dapat mengubati trauma beliau tersebut?
Dapatkan Tony menyelamatkan Pepper dari sebarang ancaman?
Adakah Iron Man itu mudah untuk 'dilukai' sepertimana manusia biasa?

p/s : Sila pastikan anda menunggu sehingga Credits selesai sebab ada kejutan di hujungnya

Penilaian terhadap Iron Man 3 :
Plot penceritaan : 4.8/5.0. Plot penceritaan yang tidak berat. Seperti kebiasaan, Robert Downey Jr akan memasukkan skrip-skrip yang melucukan yang menjadikan penceritaan yang agak ringan. Dengan adanya 'twist' di perjalanan cerita juga menjadikan penceritaan Iron Man 3 menarik dan tidak membosankan. Wayang kali ini juga agak berat dengan babak aksi yang mengujakan perasaan.

Penghayatan : 4.9/5.0. Lakonan semua pendukung watak memang tidak mengecewakan. Paling dikagumi adalah lakonan Guy Pearce sebagai Aldrich dan Ben Kingsley sebagai Trevor/ The Mandarin. 


Will I watch it again 
: Yes and will buy the DVD untuk simpanan!


Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo

E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977
Pengantin pening nak menyelesaikan checklist beliau

Sedar tak sedar dah nak masuk setengah tahun dah 2013.
Tak lama lagi mesti akan banyak dapat jemputan kahwin kan.

Buat bakal pengantin, mesti sekarang nie tengah sibuk berperang dengan segala persiapan.
Antara persiapan yang bakal menyebabkan bakal pengantin pening adalah seperti berikut :

  • tempahan dewan/ lokasi majlis
  • tempahan kad jemputan perkahwinan (design dsb)
  • pelamin (harga dan tema???)
  • gubahan hantaran (tema dan gubahan, siapa nak buat???)
  • baju pengantin (berapa pasang nak pakai???)
  • katering (yang berbaloi dan sedap???)
  • jurukamera (nak buat album dan tema???)
  • jurumekap (yang berbaloi dan cantik???)

Itu antara perkara yang akan membuatkan bakal pengantin tak senang duduk kan

Tapi ada satu persoalan yang pengantin tak berapa nak fikirkan

>>PERSIAPAN DIRI PENGANTIN<<

Berikut adalah perkara yang perlu diambil kira dan SANGAT PENTING untuk bakal raja sehari :
  • kesihatan diri, luaran dan dalaman
  • seri pengantin
  • penjagaan berat badan
  • penjagaan postur badan
Macam mana nak selesaikan semua ini tanpa melupakan yang lain?

TEMUI KAMI DI BOOTH 18 di SACC

Print entry ini (atau gambar di atas sahaja) dan temui kami di SACC mulai 1- 4 Mei 2013.

Kami ada penyelesaiannya.



Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo

E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Apakah kisah perkahwinan impian anda?

Tetiba plak saya promote event ini, kenapakah?

Ada la rahsianya....Nantikan ye!

Anyway, pada bakal-bakal pengantin yang akan berkahwin pada tengah tahun nie ke, hujung 2013 ke , tahun 2014 pun boleh la bertandang ye.

Ada banyak exhibitors yang best kali ini.

Lagi-lagi dekat dengan Pilihanraya Umum ke-13 nie.

Dengar kata banyak diskaun untuk kebanyakan pakej. Boleh save duit kan!

Sama-sama kita menjenguk ye.



Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

This is how TEAMWORK should look like.
And this is exactly how we do it in GLAM.
GLAMpreneurs is all about TEAMWORK!


Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

Never ever let me design anything or give me the liberty to design anything!
It will become fairly "Lady Gaga-ish"

If I were to design the new Iron Man suit, these are the items that I would modify/ enhance/ install :

1) The ability to shrink or enlarge (just like Dr Pym's ability ie the arrow sign on the body) ;
2) Combined powers of Blue Beetle which enable him to shield himself and come up with weapons that only his imagination could stop him from having. Also, he could fly freely using the wings when his machine runs out of fuel ie the wings;
3) Shape-shifting ability of Beast Boy

All these enhancements will not burden him with heavy machinery/ artillery attached to him.

I think with all that qualities/ enhancement, Iron Man is ready to go and make the world a peaceful and better place to live in.

So people, be good and you will be spared.

Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977
Sekadar hiasan
Siapa suka masak untuk keluarga masing-masing sila angkat tangan!
Ok... anda boleh teruskan bacaan kerana ini untuk orang yang suka masak dan suka makan.

Betapa lazatnya juadah di atas kan.
Ikan, sayur, buah dan daging adalah di antara makanan kita kan.

Tapi, antara sedar dan tidak sedar (atau mungkin ada yang tidak ambil peduli), kebanyakan bahan mentah yang kita makan sekarang nie adalah JADIAN iaitu tidak dihasilkan secara semulajadi.
Suntik, jangan tak suntik!
Manakan tidak semuanya jadian.
Permintaan adalah terhadap bahan mentah yang 'sihat', 'cantik' dan 'banyak'.

FAKTA 1
So, tindakan paling ekonomi dan cepat oleh para pengusaha adalah dengan menyuntik/ menambah/ membaja/ menyiram bermacam-macam benda dalam ayam, ikan, daging, sayur dan buah-buahan.
Lautan pun dah semakin tercemar, so of course ikan pun turut tercemar kan.
Fact sheet on pesticides in our food
Ini semua dilakukan bagi memastikan bekalan makanan adalah mencukupi untuk semua.
Kalau tak cukup makanan, manusia pula yang pupus kan.

Bagi rakan-rakan yang suka masak, biar family merasa air tangan ghitew, mesti jadi resah apabila mendengar fakta ini kan.
Manakan tidaknya, kalau dah semua tercemar, nak bagi family makan apa, ye tak?

LANGKAH PENYELESAIAN 1
Amalan kebiasaan kita dalam membersihkan bahan mentah adalah membilas atau membasuh bahan mentah berkali-kali sampai bil air melambung naik.

  1. Nak masak ayam, bilas 16x, pastu rendam dalam 5 liter air, dengan harapan semua kotoran atau bahan kimia yang dimakan serta disuntik akan hilang.
  2. Sayuran dan buah direndam dalam 5 liter air dan dibilas 16x juga dengan harapan pestisid akan tertanggal dari kulit sayuran/ buahan.
  3. Daging pun sama, direndam dan dibilas seperti di atas.
Apakah dengan ini akan menghilangkan semua itu?
OF COURSE TIDAK!


Kenapa? Kerana semua bahan kimia tersebut telah lama meresap masuk ke dalam bahan mentah tersebut.

LANGKAH PENYELESAIAN 2
Langkah terbaik adalah dengan pengozonan - detoksifikasi bahan mentah.
Nak purifikasi makanan sekarang lebih mudah dengan menggunakan Biozone Food Purifier.

KELEBIHAN BIOZONE FOOD PURIFIER

  • Selamat
  • Keberkesanan menyingkirkan bahan tercemar dijamin oleh OSHA, FDA, FSIS, HACCP, EPA, USDA dan National Organics Program
  • Memelihara nutrien dalam bahan mentah
  • Mesra pengguna
  • Mesra alam
  • Praktikal dan mudah-alih

LAIN-LAIN KEGUNAAN
  • Menyingkir bahan aditif pada makanan dan minuman
  • Mensteril botol bayi, permainan bayi
  • Mencegah pertumbuhan bakteria pada papan pemotong dan sekaligus menyingkirkan bau
  • Air yang dilalukan BFP boleh digunakan untuk membersihkan muka, bagi mencegarh bakteria dan kulat
  • Boleh digunakan untuk mensteril bahagian dalam peti sejuk bagi memastikan tiada bakteria serta memanjangkan jangka hayat bahan mentah di dalam peti sejuk

Berminat untuk mendapatkan free demo, sila hubungi saya

Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo

E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977
Christina Aguilera : amazing voice and amazing song
Sangat-sangat suka lagi ini dari Ms Christina
Enjoy the video ok


Nape tetiba buat pasal lagu nie?
Bukan dah lama dah ke lagu nie?

Sebab Hanis Haizi ada buat special entry for men in GLAM
Yes, ada lelaki dalam GLAM
Walaupun fokus pada Premium Beautiful tapi ada banyak produk yang boleh dipromosikan oleh lelaki
Dan ramai yang berjaya menjalankannya!

Nak tau lebih lanjut apa produk itu, just roger me ok

Meanwhile, credits to Hanis Haizi for this wonderful post :


Ain't no other man can stand up next to you
Ain't no other man on the planet does what you do
You're the kinda guy a girl finds in a blue moon

You got soul, you got class, you got style with your bad ass



Yeahh aint no other man !!


I just wanna share with you guys , my MEN behind the GLAM!

Starting with 


CDM Razali Zain, he is the master mind behind all this GLAM establishment. He is the Principal Manager and Co Founder of Green Leaders Academy Malaysia. He has been doing the business 3 years for FULLTIME. Previously was a Software Engineer works with Multi National Company such as IBM, Motorola etc. He has develop the method that we use today through social media marketing, he also a social media strategist, and a Seo Consultant. He is the reason why we are the Pioneer in Online Marketing in Malaysia today! 


CDM Syukran Helmi from Kedah, has been doing the business as a fulltime 2 years ago. He used to be a Mechanical Engineer work with HUME CONCRETE. He is the back bone of GLAM too.  He developed the Green Leaders Academy Malaysia training center from scratch. His nick name is Garam Buluh King :) because he is the king in selling bamboo salt! He helps to manage the team very well and organize an event. 



DDM Dr. Hasbi Harun from Kuala Terengganu. A Medical doctor now become full time entrepreneur. Within 6 months he decided to take unpaid leave to fight for Paris and London trips. Dr Hasbi also is the Doctor Biozone He is also the "meme" in our GLAM Harlem Shake Video! He is willing to learn from basic, even tho he has no IT background, but that doesn't mean he cannot perform And now become one of the committed Social Media Marketing Team member under GLAM. He also handle Social Media Marketing training for his team and helping his partners to set up website and becoming a seo consultant. 


DDM Zaer Ali  is an ex Project Manager at Mesin Niaga. He left his career of 15 years in IT industry. He has a very strong IT background. He is the one who develop the software for Premium Beautiful Calculator and put the name of Green Leader Academy Malaysia on the google map. Zaer also is one of the main contributor for our Social Media Marketing Team under GLAM. 


DDM Ashraf Naseruddin currently works at Exxonmobil KLBSC as Network Anlyst. He deals with Network Applications and Telecommunication project. Act as an interface or coordinator between engineering and technical support and end user customers. This is the reason why he also one of the Social Media Marketing Team under GLAM. With a very strong background IT, he can give 100% commitment to his team. He help his partners from social media, set up and manage a website and become seo consultant. 



DSM Arman Azam, a Lecturer by profession, a photographer and entrepreneur from Johor. He is our cousin in law, business has brought us closer. Tak kenal maka tak cinta gitu. He is the biggest support for GLAM Johor. He handles classes and training for GLAM Johor and develop all the male proteges. 


DSM Yusmaizi Yusoff a Technician worked Petronas  in Terengganu. He rock Pantai Timur!! He is a very business minded and very determined person. Even though distance might be the biggest challenge for him to commit with GLAM at the beginning of the business, but he proves that is just a temporary challenges he has to face. Now KL has become his second home, with his strong support to GLAM Terengganu Team, the team has grow bigger than ever. 



DSM Khairul Anwar, work as an Architect in one of the Architect Firm in Kuala Lumpur. Doing this business as a part time. Give his full support ever since he step in the business. Been traveling with GLAM from Hong Kong-Holland- Belgium- Vietnam-Guangzhou and so on. Even thought with his busy schedule he managed to develop his team from Kuantan, Terengganu and Melaka.




DSM Rijaludin Ahmad a professional with sales and marketing background  with a master degree in Strategic Management. Worked with one of the biggest teleco company in Malaysia.  He is a perfectionist in his own passion. A person whom will survived in any groups of friends and lovable by friends and colleagues. He is very busy person with his coporate life but still see the need to do the business. 





DSM Ridzuan Che Ros , work as an Economic Affair Executive at MIDA , At the early stage he refused to follow his wife Shaliza Aziz, but not long after that he decided to give 100% full support after he see the results! His business partners from Utara to Selatan Malaysia. Distance is never be a problem for those who really committed. 


DSM Azizul work as Product Manager at Time Dot Com. He started to involve in this business since 2011 as a partime. Started as a follower then now he become the team leader and network strategies to his team.  


DSM Shazwan Salleh is an Oil and Gas Engineer located in Kuantan. Worked Fulltime and doing business as a partime. Very commited GLAMPRENUER whenever we have event in KL or overseas he will make sure he will be there despite of busy his schedules


DSM Sharil a fulltime Software Engineer at TM Unifi who already earning 5 figure income. He has been working for more than 15 years in IT industry. Used to be same office with Razali Zain, now doing the business as partime basis and still generating 5 figure income by doing online. 


DSM Ikhman Ariff a fulltime Unit Trust Consultant from MAA. He used to believe that only unit trust can generate more income, but he is wrong. By being GLAMPRENUER has changed his perspective view of this business. Generating 5 figure income within 6 months. Used to work in Sibu and when he see the opportunity and very confident with this business he started to involved. He started to develop male protege under his wings. 


DSM Mohd Ezamshah Senior Executive at Malaysia Marine and Heavy Engineering from Johor. Doing business as a partime basis but earning the income like a fulltime. 


DSM Rawlins is working as Assistant Registrar at UKM. He is originally from Sarawak. Started as a one of my silent readers he decided to join and now becoming one of my many male protege. 

Very positive, teachable and determined, he loves challenges. Despite of his science based education background he took GLAM with a motivation to be successful.


DSM Farouk Harun is a young English Teacher from Southern Malaysia. Graduated from New Zealand.  A young dedicated person and he is a very fast learner. 


DSM Ashraf Zain is a  young English teacher from Kelantan. 
Still remembered in his email he wrote that he want to help his mother, so by doing this business he is able to help his mom untuk balas jasa. 


GLAMPRUNER rawk!!



Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo

E-mail : rawlins.una@gmail.com

Mobile : 012-2801977


Ini penemuan terbaru dari Johns Hopkins


Share dengan insan tersayang. 

Entry ini panjang, so saya permudahkan dengan highlighting the important points with blue ink 

AFTER YEARS OF TELLING PEOPLE CHEMOTHERAPY IS THE ONLY WAY TO TRY AND ELIMINATE CANCER, JOHNS HOPKINS IS FINALLY STARTING TO TELL YOU THERE IS AN ALTERNATIVE WAY …

1. Every person has cancer cells in the body. These cancer cells do not show up in the standard tests until they have multiplied to a few billion. When doctors tell cancer patients that there are no more cancer cells in their bodies after treatment, it just means the tests are unable to detect the cancer cells because they have not reached the detectable size.

2. Cancer cells occur between 6 to more than 10 times in a person's lifetime.

3. When the person's immune system is strong the cancer cells will be destroyed and prevented from multiplying and forming tumors.

4. When a person has cancer it indicates the person has multiple nutritional deficiencies. These could be due to genetic, environmental, food and lifestyle factors.

5. To overcome the multiple nutritional deficiencies, changing diet and including supplements will strengthen the immune system.

6. Chemotherapy involves poisoning the rapidly-growing cancer cells and also destroys rapidly-growing healthy cells in the bone marrow, gastro-intestinal tract etc, and can cause organ damage, like liver, kidneys, heart, lungs etc.

7. Radiation while destroying cancer cells also burns, scars and damages healthy cells, tissues and organs.

8. Initial treatment with chemotherapy and radiation will often reduce tumor size. However prolonged use of chemotherapy and radiation do not result in more tumor destruction.

9. When the body has too much toxic burden from chemotherapy and radiation the immune system is either compromised or destroyed, hence the person can succumb to various kinds of infections and complications.

10. Chemotherapy and radiation can cause cancer cells to mutate and become resistant and difficult to destroy. Surgery can also cause cancer cells to spread to other sites.

11. An effective way to battle cancer is to STARVE the cancer cells by not feeding it with foods it needs to multiple.


What cancer cells feed on:

a. Sugar is a cancer-feeder. By cutting off sugar it cuts off one important food supply to the cancer cells. Note: Sugar substitutes like NutraSweet, Equal, Spoonful, etc are made with Aspartame and it is harmful. A better natural substitute would be Manuka honey or molasses but only in very small amounts. Table salt has a chemical added to make it white in colour. Better alternative is Bragg's aminos or sea salt.
b. Milk causes the body to produce mucus, especially in the gastro-intestinal tract. Cancer feeds on mucus. By cutting off milk and substituting with unsweetened soy milk, cancer cells will starved.

c. Cancer cells thrive in an acid environment. A meat-based diet is acidic and it is best to eat fish, and a little chicken rather than beef or pork. Meat also contains livestock antibiotics, growth hormones and parasites, which are all harmful, especially to people with cancer.

d. A diet made of 80% fresh vegetables and juice, whole grains, seeds, nuts and a little fruits help put the body into an alkaline environment. About 20% can be from cooked food including beans. Fresh vegetable juices provide live enzymes that are easily absorbed and reach down to cellular levels within 15 minutes t o nourish and enhance growth of healthy cells.

To obtain live enzymes for building healthy cells try and drink fresh vegetable juice (most vegetables including bean sprouts) and eat some raw vegetables 2 or 3 times a day. Enzymes are destroyed at temperatures of 104 degrees F (40 degrees C).

e. Avoid coffee, tea, and chocolate, which have high caffeine. Green tea is a better alternative and has cancer-fighting properties. Water--best to drink purified water, or filtered, to avoid known toxins and heavy metals in tap water. Distilled water is acidic, avoid it.

12. Meat protein is difficult to digest and requires a lot of digestive enzymes. Undigested meat remaining in the intestines will become putrified and leads to more toxic buildup.

13. Cancer cell walls have a tough protein covering. By refraining from or eating less meat it frees more enzymes to attack the protein walls of cancer cells and allows the body's killer cells to destroy the cancer cells.

14. Some supplements build up the immune system (IP6, Flor-ssence, Essiac, anti-oxidants, vitamins, minerals, EFAs etc.) to enable the body's own killer cells to destroy cancer cells. Other supplements like vitamin E are known to cause apoptosis, or programmed cell death, the body's normal method of disposing of damaged, unwanted, or unneeded cells.

15. Cancer is a disease of the mind, body, and spirit. A proactive and positive spirit will help the cancer warrior be a survivor.

Anger, unforgiving and bitterness put the body into a stressful and acidic environment. Learn to have a loving and forgiving spirit. Learn to relax and enjoy life.

16. Cancer cells cannot thrive in an oxygenated environment. Exercising daily, and deep breathing help to get more oxygen down to the cellular level. Oxygen therapy is another means employed to destroy cancer cells.

Astaga!
Selepas membaca maklumat ini, saya bersyukur kerana mempunyai alternatif rawatan bagi mencegah kanser

1) Premium Beautiful - boleh membantu dalam pengesanan awal kanser dan mencegah pembiakan sel kanser

2) Garam Buluh - membekalkan vitamin dan mineral surih yang diperlukan badan bagi meningkatkan keupayaan sistem imunisasi badan. Ia juga mewujudkan keadaan beralkali di dalam badan bagi mengurangkan keasidan badan 

3) BIOZone Food Purifier - menggunakan kaedah pengozonan untuk membersihkan makanan dari toksin

4) Lacto-lite - menyingkirkan toksin badan
Alah membeli, Menang Memakai
Berkorban wang ringgit mampu dilaksanakan berbanding berkorban nyawa


Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977
Just what is GLAM?
GLAM adalah singkatan kepada Green Leaders Academy Malaysia yang ditubuhkan oleh Hanis Haizi dan Razali Zain (powerful duo) demi untuk membantu golongan usahawan di alam maya.

GLAM is the pioneer in online marketing and now is spreading its territory, much further than Malaysia alone.

Tak percaya?
Cuba Google "Premium Beautiful" dan the first 50 blogs/ sites adalah usahawan di bawah naungan GLAM.

GLAM juga telah merevolusikan perniagaan di atas talian.
Bukan hanya tersenarai dalam blog, malah GLAM kini telah mula menawan Instagram, Keek, Twitter, Youtube dan Google+. Facebook memang takyah cerita la sebab langkah kami semua bermula di situ.

Untungnya apabila bernaung di bawah GLAM adalah kerana bimbingan lengkap dan dinamik yang disediakan. 

Tidak kurang juga pengiktirafan yang diterima apabila GLAM telah dipamerkan di dada-dada majalah dan lain-lain media massa (just naming a few : Hijabista, Nona, InTrend, Bella TV, Bella Awards, Berita Harian).

Memetik dari tulisan Hanis Haizi, disertakan di bawah ini bukti pencapaian GLAM :

Perth & Switzerland
10 Qualifiers 

Hong Kong
60 Qualifiers (2 bus)

Holland & Belgium 
50 Qualfiers (1 bus)

Vietnam 
100 Qualfiers (1 flight)

Guangzhou 
150 Qualifiers (1.5 flight)

Paris & London 
100 Qualifiers

Shanghai? Insya-Allah more!


Not only we work hard, we also play hard.

Saksikan video GLAM yang dirakam di London dan Paris.


Next would be Shanghai trip. Wanna join in the next video?

Now, semua orang boleh menjadi GLAMpreneur
Hubungi saya dan bersama-sama kita berubah menjadi GLAM.


Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo

E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977
Bila dengar Stephanie Meyer mesti semua suka kan.
Ye la...
Twilight adalah salah satu adaptasi novel dia yang paling berjaya.
So, apabila Nuffnang menjemput iols untuk premiere movie terbaru hasil adaptasi novel dia iaitu The Host, mestilah iols kegirangan yang terlampau kan.

SINOPSIS
Dengan tagline "Choose to believe. Choose to fight. Choose to love", my expectations pada movie ini memang agak tinggi.
The Seeker
Manusia semakin pupus apabila populasi manusia telah dijelajahi oleh bangsa makhluk asing yang digelar "Soul". Soul akan menakluki tubuh manusia dan akan mengambil alih semua fungsi badan manusia. Tetapi fikiran dan ingatan yang kuat dalam seseorang manusia masih belum boleh dikuasai sepenuhnya oleh Soul.

Melanie Stryder yang berjaya ditangkap oleh The Seeker telah dimasukkan "Soul" apabila Melanie cuba membunuh diri bagi mengelakkan ditangkap.

Walaubagaimanapun, Melanie masih lagi mempunyai kuasa ke atas dirinya dan cuba melepaskan diri daripada Soul yang menggelarkan dirinya Wanderer.

Apabila semakin didesak dan berfikir menggunakan logik, Wanderer mulai kasihan terhadap Melanie dan cuba membantu Melanie.
Kenangan antara Jared dan Melanie
Apabila Wanderer/ Melanie sampai di kawasan gurun di mana pakcik Melanie, Jeb, telah menubuhkan satu koloni manusia, Jared yang merupakan kekasih Melanie meragui keikhlasan Melanie dalam mendekati manusia.
Wanderer pula telah menyimpan perasaan pada Kyle tetapi Melanie tidak membenarkan Wanderer untuk mendekati Kyle kerana Melanie tidak mahu Jared salah sangka.

Apakah Melanie/ Wanderer akan dapat menyelesaikan masalah identiti di antara mereka berdua?
Dapatkan koloni yang diketuai oleh Jeb mengelakkan diri daripada pengetahuan Souls/ The Seekers?

Penilaian ials terhadap The Host :
Plot penceritaan : 4.6/5.0. Plot penceritaan yang tidak berat dan ada masanya agak meleret.  

Penghayatan : 4.7/5.0. 
 Quite OK. Pelakon-pelakon yang muda tetapi bijak dalam penghayatan. It was just that my expectation untuk movie Stephanie Meyer adalah sangat tinggi then iols rasa cam kecewa sedikit. 

Will I watch it again 
: Yes and will buy the DVD untuk simpanan!



Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com

Mobile : 012-2801977

Adakah uols salah satu yang tersenarai di bawah :

  • Underemployed?
  • Bekerja 2 / 3 kerja dalam satu-satu masa tapi pendapatan masih lagi tidak mencukupi?
  • Pelajar yang baru graduasi dan masih mencari pekerjaan?
  • Surirumahtangga sepenuh masa tetapi kini ingin membantu suami meringankan bebanan keluarga?
  • Anak yang ingin memberikan keselesaan hidup kepada orang tua tapi terlampau sibuk dengan kerja?
Persoalan anda terjawab dengan GLAMPRENEURS

Contact me now to get the answers



Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

This is sticky sponsored post (48 hours).
For updates on blog entries, scroll further downward.
 
Pada 2 April 2013, bertempat di Neverland Club, KL, Tencent International Business telah menganjurkan satu acara Media Launch untuk WeChat dan telah mengundang seramai hampir 200 orang blogger.

Majlis tu bermula pada jam 7:00 malam.
But sebab takut jalan sesak ataupun iols sesat, iols dah gerak dari rumah seawal  4 petang lagi.
Sampai-sampai kat sana, parking penuh plak. So, kena la park kat Pavilion.

Selepas pendaftaran dan diberikan goody beg yang awesome, iols terus meet up with a few rakan-rakan blogger yang kebetulan mendaftar bersama tadi.
Kemudian kami bergerak ke photo booth dan mengambil gambar di situ.
Of course, iols akan mengambil gambar bersama Duta WeChat, Lisa Surihari.
Jangan jeles tau!
Lisa, bila nak melepak sama nie?
Buat pengetahuan semua, Lisa Surihari dan Shaheizy Sam adalah Duta kepada WeChat di Malaysia.
Iklan diorang pun comel sangat! Search je video untuk WeChat, sure akan jumpa.

Tepat jam 7 malam, acara dimulakan dengan sebuah persembahan tarian moden yang sangat bertenaga dari sekumpulan anak muda, sampai terliuk-liuk kepala iols mengikut rentak irama.

Kemudiannya Mr Rudy, iaitu emcee pada malam itu, menjemput Mr. Poshu Yeung (Vice President, Tencent International Business) untuk menyampaikan ucapan beliau.
A young guy and already very successful! I was so inspired!
Young and successful!
Then, kami ditayangkan dengan beberapa TVC (TV commercial) untuk WeChat . Tak sangka ada banyak, ingatkan ada satu je. And all are so cute! Tak caya, cuba pergi tengok!
Kemudian kami semua dijemput untuk menikmati makan malam yang sangat YUMMY!
Banyak pilihan dan waiters memang sangat baik sebab asyik hantar food ke meja kami!
Heheheheh!
Selepas tsunami makanan melanda
Kami turut dihiburkan oleh Ms Vivian Chua dan Mr Henley Hii semasa jamuan makan malam berlangsung. Suara Mr Henley Hii boleh tahan sedapnya!

Kemudian Mr Rudy menjemput 5 blogger lelaki dan 5 blogger wanita untuk menyertai game “Battle of the Sexes” di mana blogger lelaki perlu menjawab soalan yang berkaitan dengan wanita dan sebaliknya.
Sedih sungguh apabila lelaki kalah dalam game ini.
Rudy during the game

Segmen persembahan Awi Rafael memang menghidupkan suasana. Dia membawakan 3 buah lagu dan persembahan dia memang TERBAIK!
 
Artis yang turut memeriahkan parti malam itu
Selesai persembahan beliau, Mr Rudy menjemput 10 orang untuk menyertai game yang melibatkan Siapa Cepat, Dia Dapat!
Of course iols join sebab hadiah utama dia adalah iPad2!
Malangnya iols dapat second jer, but still best sebab dapat iPhone Dock!
Hehehe
Di antara kengkawan bloggers yang ditemui
Sebelum majlis berakhir, kami semua dihiburkan oleh Dr SykoGroove dengan pilihan lagu yang menarik dan rancak. Majlis ditutup dengan cabutan bertuah yang menyaksikan hadiah utama juga adalah iPad!


Tetapi apa itu WeChat?

Zaman moden memerlukan manusia bergerak menggunakan teknologi.
Nak tempeh tiket wayang guna teknologi, nak tengok cuaca rujuk mobile memasing, even nak text sekarang pun dah makin senang.
Banyak application di pasaran yang membolehkan semua ini menjadi semakin senang.

But pernah tak uols terasa cam penat je menaip text panjang-panjang, then kawan uols kata “Apa dia ek? Tak paham la!”
Memang rasa nak menyentap je kan.
Buang masa text panjang-panjang tapi dia tak paham kan.

Well, fret no more peeps.
Terima kasih kepada Tencent sebab telah membangunkan WeChat.
WeChat merupakan satu aplikasi komunikasi yang paling terbaru dan paling berkuasa.
Kenapa?

Bukan setakat text sahaja, boleh juga buat video chat, voice chat dan hantar MMS.
So, lepas nie senang kalau nak terangkan apa-apa pada kengkawan kan.
No more lengthy text!

Boleh juga buat group chat!
Wow! Ini satu aplikasi yang sangat sesuai bagi golongan remaja especially pelajar – time nak bincang pasal assignments kan!

Paling penting, aplikasi ini PERCUMA!
Muatturun secara percuma dan mendaftar menggunakan akaun Facebook mahupun nombor telefon mudah alih uols je!

Pergi je ke Apps Store (iOS) atau Playstore (Android) dan taip WeChat, sure akan jumpa nyer aplikasi ini.

Yang bestnya, mobile uols tu Android ke,iOS ke, Symbian ke, Blacberry mahupun Mobile Windows, semuanya boleh menggunakan WeChat!

WeChat adalah simbol terbaru untuk kreativiti (CREATIVITY), keseronokan (FUN), fleksibiliti (FLEXIBILITY) dan kemudahan (CONVENIENCE) dalam komunikasi.

Lupa plak nak cakap
WeChat ID saya : byrawlins



Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo

E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977