Tak nak sihat?

9:00 AM

Hello uals
Sapa kat sini tak suka nak jadi sihat, sila jangan teruskan pembacaan
Hehehehe

Sumber : Healthy Lifestyle
Bukannya apa

Bila buka cerita pasal Premium Beautiful, ramai yang setuju akan kualiti dan kebaikannya
Tetapi bila cerita pasal harga, terus semua geleng kepala

Alasan masing-masing adalah seperti berikut :

1) Mahal
Ramai yang bersetuju, mencegah lebih baik dari merawat
Saya nak tukar yang baru, mencegah lebih MURAH dari merawat
Bayangkan kalau dah ada sel kanser dalam badan (serviks, ovari, payudara dsb), berapa banyak wang akan digunakan untuk ubatan dan rawatan?
Memang akan cecah puluhan malahan ratusan ribu kan
Mana yang mampu memang tak kisah, tapi social life memang ZERO sebab asyik berubat ke sana sini kan
Kalau yang tak mampu plak, mana nak cari duit untuk berubat kan?
Sendiri mau ingat
Lagi pun, Premium Beautiful nie banyak kelebihannya
Nak tau apa? Klik link kat bawah nie :


2) Tak mampu nak bayar cash
Pada yang mampu, memang digalakkan untuk bayar cash
Disamping boleh runding harga yang lebih murah, uals boleh dapat free gift lagi
Manakala yang kurang berkemampuan, boleh je kita usahakan installment plan
Meh kita jumpa and bincang untuk cari jalan penyelesaiannya
Mesti boleh punya
Kalau rumah boleh bayar bulanan, Premium Beautiful pun boleh

3) Husband tak bagi
Memang husband takkan bagi sebab dia tak faham berkenaan kebaikan Premium Beautiful nie
Kalau boleh terangkan pada husband apa kesannya pada keintiman suami isteri, mesti suami sokong
Kan Premium Beautiful nie orang gelar "Produk Abang Sayang"
Isteri pakai, suami merasa gitew
Lagipun, kalau suami boleh buat penambahan/ make-up kereta sampai puluhan ribu, tanpa persetujuan isteri, takkan la untuk kesihatan isteri tersayang tak boleh bagi kan?

4) Tak cukup bajet
Kita boleh atur bajet kita sebab kita dah tau tiap-tiap bulan apa perkara yang wajib diuruskan
Plan your Budget
Kita nak beli aksesori rumah, baju cantik atau nak sihat dulu?
Bila dah jatuh sakit, aksesori rumah atau baju cantik dah tak berguna dah
Bak kata pujangga, sayangi diri sendiri sebelum menyayangi orang lain
Kerana jika kita tidak sihat, macam mana nak jaga yang lain yang kita sayangi kan?

5) Saya belum kahwin/ Husband suka saya begini
Tak perlu tunggu dah kahwin baru nak menjaga kesihatan diri
Biarlah nampak terjaga dan anggun dari zaman anak dara sampailah dah ada anak dara
Yang kurus, boleh menampakkan lengguk dan liuk badan
Yang berisi, boleh kembalikan lekuk badan yang indah
Kalau cantik dan terbentuk sebelum bernikah, biarlah kekal cantik dan terbentuk selepas melahirkan cahaya mata kan
Takde mata suami merayau tak tentu hala kan
Lagi satu, lelaki mana yang tak suka wanita cantik?
Terbakar tak perasaan kalau suami curi-curi pandang wanita-wanita yang cantik?

6) Saya boleh diet dan bersenam
Pemakaian Premium Beautiful Corset selama sejam = 900 kalori yang terbakar
Hanya dengan pemakaian Premium Beautiful secara berdisiplin selama 8 jam sehari dan memperbanyakkan meminum air, badan uals akan terbentuk dengan optimum tanpa diet, pil atau pembedahan pun
Penggunaan Premium Beautiful juga membantu mengeluarkan kandungan toksin dalam badan yang boleh membawa kepada pelbagai jenis penyakit apabila dibiarkan

7) Susah nak pakai/ Rimas
Mana ada benda yang datang senang kat dunia kan
Nak makan pun susah kan?
Jangan amalkan MALAS dalam hidup, nanti nak bernafas pun susah
NAK SERIBU DAYA, TOKSAH NAK BERDALIH


So, kesimpulannya, mana lebih penting?
KESIHATAN atau YANG LAIN-LAIN?


Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

You Might Also Like

7 GLAM People

  1. Wow!! tak tahan yang last tu..tapi rasanya tak susah mana pun nak pakai... mungkin permulaannya sahaja..prekis makes perfectt... wow speaking london youuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Praktis, praktis, praktis

      *keluar suara mermaid*

      Delete
  2. wah,,, rasa macam nak je pakai pb,, tapi, student lagi,, tak de ongkosnya,, hehe mujadafewa.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Well, biasala tuuu... cliche sangat dah... ahahahaa

    ReplyDelete
  4. ".. to love is to care, to care we must share..."
    get some and feel awesome at BBC MARDI Station CH39000

    ReplyDelete

Thanks for the GLAM write-ups

GLAM Comments

Recent GLAM

Recent Posts Widget

Top GLAM Friends

GLAM Tweet


Click Me To Visit Bargain Shoppe

Subscribe