Effects of Obesity

8:36 AM


A : Arghhhh! Setiap kali baca entry kau, mesti aku tension!


B : Kenapa?

A : Kau asyik sebut pasal, gemuk, obeisiti, selulit, kanser... semua benda negatif yang buat aku tensed 

B : Kenapa pula kau merasa tertekan? Bukan ke apa yang aku tulis semuanya fakta dan ada cara mengatasinya?

A : Sebab aku sedar aku mampu mengelakkannya tapi at times, malas nak melakukannya

B : Bahaya tu! Better do something while you still can, rather than you wait until you are beyond help! Masa tu, pasrah je lah!

Sounds familiar tak skrip kat atas?

Berapa ramai di antara kita yang menyedari kita bermasalah tetapi too reluctant atau ignorant untuk melakukan sesuatu bagi mengelakkannya?

Ramai yang mengangguk ye.

Malaysia telah dinobatkan sebagai Negara No 1 dengan bilangn penduduk paling banyak mengalami masalah OBESITI

Wow!

Malaysia Boleh?

Don't la.
Bukan ini yang patut kita banggakan.

Banyak sangat kesan negatif daripada obesiti nie.
See for your self.

Kesannya bukan hanya pada kesihatan, tetapi juga kepada pembentukan personaliti dan juga lingkungan sosial kita.

Meh saya senaraikan kesannya sepertimana yang digambarkan oleh pix kat atas tu.

Scary kan!

Sepertimana disebut di atas

DO SOMETHING WHILE YOU STILL CAN 
RATHER THAN WAITING UNTIL IT IS BEYOND HELP

Disebabkan semua penyakit yang di atas itu terjadi kerana obesiti mahupun bersangkut paut dengan obesiti, cara rawatan terbaik adalah dengan mengurangkan kadar obesiti.

Ramai yang akan memilih untuk menggunakan diet, bersenam dan personal training/ gym.
Yes, it will help for as long as you are discipline enough to adhere to the regime.

Ada juga yang akan go to the extreme iaitu dengan menyedut lemak.
Wait, there were FATAL cases after liposuction, so, your life is on the line there, too.

Jika nak mendapatkan sesuatu yang murah dan kesannya berpanjangan, why don't you try Korset Premium Beautiful?

Premium Beautiful nie adalah korset yang meningkatkan kesihatan dan memantapkan bentuk badan. Premium Beautiful adalah korset yang berkesan kepada 70% untuk kesihatan dan 30% untuk kecantikan. Keunikan pembuatan, teknologi canggih, fabrik dan juga faedahnya membantu menyelesaikan dan mengurangkan masalah-masalah kesihatan dan sekaligus menyumbang ke arah kecantikan. 

Penggunaan Premium Beautiful selama 1 jam boleh membantu membakar 900 kalori!
Bayangkan kalau uals pakai secara konsisten selama 8 jam sehari!
Teknologi FIR dalam Premium Beautiful membolehkan pemancaran FIR menembusi kulit dan membekalkan haba. Haba ini akan menyebabkan pengembangan salur darah menjadikan pengaliran darah yang lancar, penghantaran nutrien yang efisien dan sekaligus meningkatkan kadar metabolisme.

Banyak lagi info berkenaan faedah pemakaian Premium Beautiful pada entry-entry yang lepas. Just click label Premium Beautiful.

Bukan untuk wanita sahaja, lelaki pun boleh pakai
Dah nama Korset Premium Beautiful kan, haruslah faedahnya lain dari korset-korset yang lain.


Click je page Premium Beautiful dan anda akan mendalami kenapa Premium Beautiful berbeza dari korset yang lain.

Untuk free consultation and trial, just contact me.

Pst pst
Nak jadi HOT cam dia tak?

CONTACT ME
RAWLINS 
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

You Might Also Like

10 GLAM People

  1. wow! produk multi level marketing ke ni? Sorri, tanya je ek.. hmm... saya follow kamu...

    ada masa datang la ke blog saya yang tak seberapa : http://www.sofinahlamudin.com/2012/07/hari-kedua-di-bulan-ramadhan-al-mubarak.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sofinah, thanks for following me.
      Minat ke nak generate RM7000 untuk hari raya kelak?

      Delete
    2. RM7K sapa tak mau. HAha.. tapi kan... ni business macam mana ni?

      Delete
    3. Saya add Sofinah...kita story kat situ boleh?

      Delete
  2. perut ku semakin naik tapi jap je leh turun balik.but, with my own way.hehehe

    ReplyDelete

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Recent GLAM

Recent Posts Widget

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe