Resident Evil : Retribution

9:00 AM

Thanks to Nuffnang for the tix

Truth be told, memang ials tak sabar-sabar nak tengok movie nie

Dengan koreografi aksi lawan, monsters dia, senjata dia

Memang dinanti-nantikan la


Start je movie, ials dah macam kagum sebab dia mulakan dengan kaedah penceritaan yang lain dari movie lain iaitu penceritaan secara backward
Macam mana tu?
Dia just reverse je movie tu!

Then, aksi awal-awal tu, ials dah terjerit-jerit sebab banyak babak yang monsters muncul, Alice menyelamatkan diri dan banyak la aksi lawan-lawan yang marvellous

Tetapi rupa-rupanya, mana-mana siri Resident Evil (1-4) yang sebelum nie hanyalah eksperimen yang dijalankan oleh Umbrella Corporation di bawah satu bumbung ye

Dengan menggunakan klon Alice, mereka menjalankan eksperimen tersebut berulang-ulang kali di lokasi yang sama tetapi bandar berlainan


Tak paham?
Lokasi sama bandar berlainan?
Then, uals kena pergi tengok


Masa nie banyak la aksi lawan-lawan yang menggegar jiwa

Movie kali ini berkisar berkenaan Alice mengetahui tujuan sebenar Umbrella Corporation menyelamatkan dirinya dan usaha Alice untuk menyelamatkan anak dia daripada menjadi mangsa kepada monsters yang terhasil dari T-Virus.

Dengan bantuan daripada rakan-rakan beliau,
Alice berjaya melepaskan diri daripada kawasan eksperimen Umbrella Corporation tetapi beliau mendapati bahawa seluruh dunia telah dijangkiti T-Virus dan Alice serta rakan-rakannya adalah harapan terakhir untuk menyelamatkan manusia.

Truth be told, ials tertidur di sebahagian daripada babak movie nie.

Kenapa?


Pada babak awal, excitement and adreline rush was so high sebab banyak sangat aksi!
Then suddenly, as fast as it starts, the excitement dies

Cerita jadi semacam lembap sedikit

Lakonan Li Bingbing adalah sangat kaku

Lakonan yang lain-lain pun ials rasakan sekadar elok tetapi not convincing
Jalan cerita pun agak rapuh dan tidak menepati jangkaan ials
Maybe that's only me

My review :
Plot : 3.7/5.0. Rapuh, tidak mantap dan ada masanya membosankan
Penghayatan : 3.5/5.0. Selain dari Milla, yang lain seperti sekadar mencukupkan watak. Terutama Li Bingbing yang menuturkan skrip tanpa perasaan (kalau dia jadi Red Queen elok kot)
Will I watch it again : Probably no

CONTACT ME TO ADD YOUR MONTHLY INCOME
RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

You Might Also Like

6 GLAM People

  1. masa i tengok dgn member, satu wayang yg full tu excited sgt tengok citer tu.. dengan jeritan sbb tkejut.. hehe~ pndapat masing2 kn.. bg i citer ni mmg gmpak..xsbar tgu smbungannya

    ReplyDelete
  2. this is the only movie that can watched~ that GUNS NO NEED TO RELOAD!!!!!!!!!!
    same as last series also NO NEED RELOAD!!!!!!!!!!!!!! even pistol also no need~ ><" DAFUQ!!cerita bodoh, no storyline. only to save mila jobobit from early till end. last alice got back power and they show human last fortress against zombie

    ReplyDelete
  3. im waiting for the game :D
    it'll released soon ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good luck
      Love to play games but selalu takleh habis...
      Selalu stuck
      Heheheh

      Delete

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe