Ice Age 4 : Continental Drift : The Review

8:26 AM

Scrat causes it all!
Hello all
Dah tengok Ice Age 4?


Belum?
Kenapa? 
Sebab dia sekuel? Sebab sekuel selalu tak best?

WRONG!
Ice Age 4 sangat refreshing and fun to watch ye!
Why?
Sebab kejadian kali ini merungkai asal-usul so called "Wonders of the World"

Kisah kali ini bermula apabila Scrat yang obses dengan nut telah menyebabkan perpecahan benua menjadi keadaan bumi sepertimana sekarang. Nak tengok apa dia buat? Tengok la trailer nie.

Kisah ini juga menyentuh berkenaan nilai kekeluargaan iaitu apabila anak Manny (lakon suara Ray Romano) iaitu Peaches (lakon suara Keke Palmer) yang telah menginjak usia remaja dan mula memberontak. Peaches berkawan dengan Louis (lakon suara Josh Gad), iaitu seekor molehog. Louis meminati Peaches dalam diam tetapi Peaches menyukai Ethan (lakon suara Drake) tetapi Drake is a kind of a snobbish brat yang tak suka berkawan dengan spesies lain.

Pengembaraan kali ini bermula apabila Manny telah terpisah dengan keluarganya dan berusaha mencari jalan pulang. Ellie (lakon suara Queen Latifah) terpaksa menerajui kumpulannya menuju ke arah jambatan darat yang dirasakan selamat daripada pergerakan bumi.

Dalam pengembaraan Manny bersama Diego (lakon suara Denis Leary) dan Sid (lakon John Leguizamo), mereka ditemani oleh nenek Sid, Granny (lakon suara Wanda Sykes) yang sangat lucu. Gabungan Sid dan Granny adalah sangat melucukan.
It's has been decades since my last bath!
Kumpulan pengembara ini telah 'diselamatkan' oleh kumpulan lanun yang diketuai oleh  Captain Gutt (lakon suara oleh Peter Dinklage) dan Shira (lakon suara oleh Jennifer Lopez) sebagai orang kanan.
The two clashing crews
Ice Age 4 menyajikan banyak aksi lucu dan mengejutkan di sepanjang pengembaraan Manny dan rakan-rakannya. Di antaranya ialah aksi ketika ditawan oleh lanun, ketika melepaskan diri dari lanun, ketika ingin merampas kapal lanun dan usaha melarikan diri bersama kapal lanun adalah di antara babak yang boleh menyebabkan anda tergelak sehingga bergolek-golek di lantai.

Oh ye, Nicki Minaj pun ada meminjamkan suara dalam animasi ini. Dia adalah seekor mammoth yang uals akan love to hate. Watak dia adalah Steffie.
Ethan and Steffie
Banyak watak baru yang diperkenalkan dan penambahan itu memang berbaloi kerana menyebabkan cerita ini semakin seronok.

Yang penting, sekarang saya dah tahu sapa yang menyebabkan Atlantis tenggelam.

Penilaian saya :

Jalan cerita : 5.0/5.0 . 
Penghayatan : 5.0/5.0
Will I watch it again : Of course. Nak tengok 3D plak after this. Then beli the whole set, from 1- 4 untuk simpanan.

Nak jana RM90K dalam 10 bulan? Contact me.

CONTACT ME
RAWLINS 
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977


You Might Also Like

6 GLAM People

  1. Ice Age 4????? Warghhhhhhhhhh.... nak tengok.... my favourite movie... serius, cant wait! huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lady Aina, you better go and watch it! Ice Age 4 really rock!

      Delete
  2. BEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! love it love it... saya pun tau naper atlantis ilang

    ReplyDelete
  3. Wow! Bestnya.. MM tak tengok lagi.. Tapi tiap2 season tak pernah miss.. Yang ni pun haruslah kena tonton juga! YEah! ^_^

    ReplyDelete

Thanks for the GLAM write-ups

GLAM Comments

Recent GLAM

Recent Posts Widget

Top GLAM Friends

GLAM Tweet


Click Me To Visit Bargain Shoppe

Subscribe