Ombak Rindu

6:04 AM

Uals tau dah kan yang ials nie memang kaki movie
Apa je citer ials akan layan
Kekadang gi masuk panggung sengsorang pun ials tak kisah

So, apakah movie yang menjadi kegilaan ramai bulan Disember 2011 nie?
Yes!
Pandai betul korang.
Ials tengok citer nie sebab ajakan oleh Shibam Jelita
Awal-awal lagi dia bagitau yang dia takkan nangis tengok citer nie
Sebab dia dah baca novel nie

Ials plak tak berani nak komen apa-apa sebab memang jenis over kalau tengok movie nie
Ternyata memang lubuk air mata ials sangat cetek
Nangis je kerja ials tengok citer nie
Pastu Shibam Jelita gelak cam nak mampus sebab asyik berhingus je duduk tepi dia
Kau memang Robot la Shibam Jelita

Sebenarnya ials nie kurang la menonton citer Melayu
Citer yang ials pasti tengok adalah arahan Allahyarham Yasmin je
Citer die memang kaw-kaw jujur dan true to the bone
Tapi pas ials tengok KL Gangster dan Bini-Biniku Gangster
Ials dah mula suka sket tengok citer Melayu nie
Ada peningkatan dari segi garapan dan sinematografi

Bila terdengar bahawa kutipan dah melebihi RM5 juta, ials rasa bagus lah
Bab lakonan memang top kelas
Maya sebagai gadis kampung yang innocent memang menjadi
Air mata Aaron yang tak henti gugur turut mengundang gugurnya air mata ials
Lisa Surihani as a spoilt star pun menjadi
Tak ketinggalan watak Dato Safeah, Mak Jah dan Pak Dollah yang menjadi
Elie Suriyati yang jadi acting coach, memang terbaik lah




Contact me via Facebook (www.facebook.com/rawlins.ichigo) or via e-mail (loving.hate78@gmail.com) to jump start your steps towards realization of your Beautiful Dreams

You Might Also Like

2 GLAM People

  1. best sangat movie ni....rasa nak g tengok lg la...=)

    ReplyDelete
  2. laskar pelangi : betul...ials pun akan tengok lagi..heheheh

    ReplyDelete

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe