COPY

Kutuk? Marah? Tenang...

9:55 AM

Uals...
Uals suka tak kena kutuk?
Kaw kaw nyer kutuk...
Mesti tak suka kan

Abis tu nape kita kutuk orang lain plak ek?
Sebab best kan..
Lagi-lagi dapat teman ngutuk yang very the stone fire
Berapi-rapi mengutuk
Berkoyan-koyan citer kuar
Tambah plak sikit ajinomoto, garam. lada sulah, biaq sedap dok citer nie...

Tapi kenapa kita bias?
Kita seronok mengata orang tapi bila orang mengata kita, kita melenting kan
Marah!
Ada yang sampai nak berbunuh kan!

Ials nie sebenarnya sangat suka la mengutuk orang
Jahat mulut gak ials nie
Tapi takleh nak lari la dari tabiat nie
But I need to calm down a bit la dari perangai gini
Sebab ini adalah semacam azam baru ials

To all my haters out there, I  don't give a #@*% what you think about me
Sebab kau tak bayar makan pakai aku
Bak kata mak aku, kita mati pun orang takkan berenti bercakap pasal kita, so asalkan niat kita ikhlas dan baik, lantak pi la hang pa
Pada yang menyokong apa yang ials sedang lakukan sekarang iaitu menuju ke arah keselesaan hidup dan kebahagiaan keluarga, thanks for the love and support

Awat angin sangat nie?
Tak angin pun
Just nak perkukuhkan semangat diri dan juga untuk menolak unsur-unsur jahat yang wujud di sekeliling yang trying to bring me down



Kejayaan mesti ada cara
Kegagalan mesti ada sebab

Kenapa kita tak cari cara untuk berjaya?
Kenapa kita sering cari sebab untuk gagal?

Renung-renungkan

You Might Also Like

10 GLAM People

  1. Aku rajin gak kutuk tp dalam hati je...

    ReplyDelete
  2. sebelum buat sesuatu perkara pastikan kita cuba letak diri kita kat tempat diorang dulu :)

    ReplyDelete
  3. EmpayarUtama : hehehe...kira kutuk gak la kan...heheheh

    ReplyDelete
  4. Asyikin : betul...kalau kita tak suka baik jangan buat kan

    ReplyDelete
  5. kebykn yg ske ngutuk2 ni, dy cemburu, serius! haha.. (kebanyakannye lah)
    btw, wlu kemana kite pergi, ta semua org akn sukekan kita, trust me bebeh, ada je mulut2 puaka yg ske mengata n ta puas hati ni. qa kalau jmpe golongn2 ni, qa just senyum je, n better jgn becakap or tegur dorg, bia dorg yg tego kite! hahaha

    ReplyDelete
  6. Iqah Qaqa : Biar diorang tegur kita ek? Diva sungguh! I LIKE!
    Hehehehehe!

    ReplyDelete
  7. Sedang mengajar mulut supaya kurangkan bercakap benda tak berfaedah... Susah la...

    ReplyDelete
  8. hehehe... mengata ni selalu. tp utk org2 yg ckp x serupa bikin dan seangkatan dengannya. hahha.. klu nk mengata depan2 tu x de maknanya.. bukan sbb takut tp benda bila difikirkan balik x brfaedah pun , dosa ada. hahahah :P

    ReplyDelete
  9. msredcheese : memang susah kan..lagi2 yang 'peramah' cam ials nie...

    ReplyDelete
  10. cikpipitembam : betul..kadang2 boleh membawa pergaduhan kan....

    ReplyDelete

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe