How To Lose Baby Fat?

8:12 AM

Just sharing with the wonderful moms out there, a piece of news that you all have been waiting for


Bagi semua ibu-ibu yang dah melahirkan cahaya mata kesayangan, mesti ramai yang mengalami masalah untuk menghilangkan lemak yang dikenali sebagai baby fat



Banyak yang mengalami masalah untuk menghilangkan lemak ini selepas bersalin.
Bagi yang breastfeed lagi susah nak hilangkan baby fat sebab takleh nak diet kan. Kalau diet nanti penghasilan susu badan kurang.
So,penyelesaian yang paling senang adalah BERSENAM  


Di antara kaedah yang menjadi amalan para ibu dalam mencapai bentuk badan sebelum bersalin adalah seperti berikut:
  • Mengamalkan plan fad diet yang menyebabkan keletihan dan kelaparan berpanjangan
  • Mengambil pil diet yang juga takkan berfungsi tanpa diet yang seimbang dan senaman
  • Menyertai gim yang berdekatan tetapi kemudian tak pergi sebab komitmen keluarga (ye lah..anak kecil lagi..mana boleh tinggal selalu dan lama sangat) 
  • Membeli peralatan kardio untuk kegunaan di rumah tapi sudahnya masuk stor atau bawah katil je. Maybe sebab busy mahupun dilakukan tidak secara intensif 
  • Menyertai kertas aerobik dan lain-lain kelab kesihatan 
  • Mencuba pelbagai jenis latihan abdomen tetapi tetap tidak memberikan hasil 
Adakah anda tergolong dalam senarai di atas?
Anda dah mencuba macam-macam kaedah tapi masih tak ubah saiz badan atau hilang baby fat?

Berikut adalah cadangan yang boleh membantu mengurangkan baby fat
  • Bersenam 
    • 3 kali seminggu selama 45 minit setiap sesi
    • Melibatkan full body workout 
    • Menggunakan kaedah weight training  seperti shoulder press, curls, deadlift
  • Sensible Eating Habit
    • Jangan lupa sarapan
    • Berhenti makan roti, kek dan juga biskut 
    • Makan telur dikala sarapan 
    • Ambil lebih banyak protein untuk makan tengah hari dan malam 
    • Katakan TIDAK pada makanan ringan, gula-gula, soda, coklat dan makanan segera 
    • Banyak pengambilan sayuran dan buahanOnly eat low GI vegetables and fruits
    • Minum air
  • Kaedah paling senang dan tidak mengambil masa anda adalah menggunakan PREMIUM BEAUTIFUL
    • Guna 8 jam sehari, confirm saiz akan turun 1 - 3 saiz
    • Penggunaan berterusan dan berdisiplin akan membantu 
      • mengurangkan parut bersalin (juga boleh menghilangkan sekaligus)
      • mengurangkan strecth mark  (juga boleh menghilangkan sekaligus)
      • mengelakkan bengkak susu
      • menggalakkan pengeluaran susu badan
      • menyokong rahim selepas bersalin
More info on the benefits of Premium Beautiful, click this link >>>Benefits
So, to all the wonderful mums and the most understanding fathers out there, take one Premium Beautiful for your loved ones
Contact me via my Facebook
Nak call pun boleh - Rawlins @ 0122801977

You Might Also Like

2 GLAM People

  1. salam kenal..singgah kembali...bestnya kalau dapat pakai PB nie...

    ReplyDelete
  2. kayrul-shah : salam kenal...boleh je pakai...sesuai untuk semua, lelaki, perempuan, tua, muda...takde masalah

    ReplyDelete

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Recent GLAM

Recent Posts Widget

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe