Lacto-Lite Membantu Mencegah Kanser Usus


Saya terbaca kisah berkenaan kanser usus dan salah satu kaedah alternatif untuk mengelakkan kanser usus dan juga lain-lain penyakit berkaitan sistem pencernaan dari Hanie Smiles Dot Com
Ini menyebabkan saya terpanggil untuk berkongsi berkenaan penyakit yang berkaitan dengan sistem percernaan. 
Kita selalunya tidak menyedari bahawa sistem pencernaan kita ini sebenarnya sangat sensitif dan kompleks. Malah, tidak ramai yang tahu bahawa tubuh mengambil masa lebih 18 jam untuk membuang sisa makanan selepas anda menikmati hidangan tengahari.
Kenyataan ini jelas menunjukkan sistem pencernaan atau penghadaman ini satu sistem yang rumit. Ia juga terdedah kepada pelbagai gangguan disebabkan penyakit, diet dan tekanan emosi.
Sistem Percernaan
Apa Itu Kanser Usus?

Kanser usus yang juga dikenali sebagai kanser kolorektal adalah salah satu daripada kanser yang kerap berlaku. Kanser usus seringkali dapat dikesan pada peringkat awal dan pada peringkat ini rawatan boleh menyembuhkan penyakit ini. Terdapat juga langkah-langkah yang boleh anda ambil untuk mengurangkan risiko kanser usus.
Kanser usus ialah ketumbuhan kanser yang biasanya bermula dari dalam lapisan usus besar. Ia boleh membesar lama di situ sebelum merebak ke bahagian tubuh yang lain.
Oleh sebab itu, lebih awal kanser ini dikesan lebih cerahlah peluang untuk menyembuhkannya. Peluang untuk sembuh adalah 90%, jika penyakit ini dikesan pada peringkat awal.


Simptom Kanser Usus

Tidak semua kanser usus menunjukkan tanda-tanda atau simptom awal tetapi anda harus berjumpa dengan doktor jika anda alami mana-mana yang berikut:
* Keluar darah daripada dubur atau terdapat darah selepas membuang air besar.
* Perubahan ketara pada tabiat membuang air besar: contohnya , lebih kerap membuang air besar atau najisnya cair, kerap sembelit dan/atau rasa lebih kerap hendak buang air besar daripada biasa.
* Berasa tidak puas selepas membuang air besar.
* Sakit perut.
* Berat badan turun tanpa sebab yang nyata.
* Berasa penat, lemah atau sesak nafas tanpa sebab. Gejala ini mungkin disebabkan oleh anemia akibat kekurangan zat besi. Anemia jenis ini boleh disebabkan oleh kanser usus.Kaedah Mengurangkan Risiko Kanser Usus

Anda boleh membantu mengurangkan risiko menghidapi kanser usus dengan:
* makan makanan yang berkhasiat, termasuk mengambil lebih banyak sayur-sayuran dan buah-buahan dan mengurangkan pengambilan lemak haiwan.
* mengekalkan berat badan yang sihat.
* selalu bersenam.
* tidak merokok.
* kurangkan minum alkohol.
* CARA PALING SENANG ADALAH DENGAN MENGAMBIL NURICH LACTO-LITEApa tu NURICH LACTO-LITE yer??

NURICH LACTO-LITE adalah yogurt kultur hidup & inulin menggabungkan kultur hidup dan inulin untuk menjamin kesihatan sistem penghadaman

NURICH LACTO-LITE sinbiotik yang mengabungkan kedua-dua probiotik dan prebiotik justeri meningkatkan lagi keberkesanan probiotik.

NURICH LACTO-LITE tidak menyebabkan kekejangan perut mahu pun cirit birit.
Testimonial dari pengguna: "Memang lancar buang najis, perut kempis terus. Tapi tak sakit perut atau senak ke apa..Best!"

Bagaimana NURICH LACTO-LITE dapat membantu anda?

1. Menyingkirkan toksin badan

2. Menggalakkan metabolism

3. Mengurangkan beban badan

4. Menggalakkan pertumbuhan bakteria baik

5. Membantu dalam penghadaman

6. Membantu melegakan sembelit

7. Membantu sintesis vitamin

Camne nak dapatkan Nurich Lacto-Lite?
Contact me via Facebook atau e mail (rawlins.una@gmail.com) atau phone (012-2801977). 
Free consultation.
Sharing is caring


Post a Comment

4 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: rawlins.una@gmail.com