Start My Day With Min Kaffe

7:58 AM 24 Comments A+ a-

Min Kaffe, Min Cha, Fazura, Kopi Garam Buluh, garam buluh, Hantu Kopi, Rawlins GLAM
I am just another #CoffeeLover.
But I am a choosy #CoffeeLover too.

Why am I choosy?
It is because I consume coffee daily - to be exact, every morning before I start my work.
And the ones that I always choose is #MinKaffe.

Why?
Here's why - because I crave for the goodness of Bamboo Salt inside.

And now, I get to drink my #MinKaffe or #MinCha with Min Kaffe cookies too!
Min Kaffe, Min Cha, Fazura, Kopi Garam Buluh, garam buluh, Hantu Kopi, Rawlins GLAM

Krimer Bukan Tenusu: Pengganti susu atau krimer ini terhasil daripada lemak sayuran dan mengandungi sirap glukos yang memberikan sedikit rasa manis kepada minuman anda. Ia bebas laktosa dan sesuai untuk mereka yang alah terhadap bahan tenusu. Krimer bukan tenusu mempunyai jangka hayat yang lebih lama di samping mampu menstabilkan rasa dan haba minuman.
Sirap GlukosSirap glukos terhasil daripada kanji menggunakan proses hidrolisis iaitu dengan cara menambahkan air ke dalam ramuan tersebut. Ia boleh terhasil menggunakan kanji dari sumber jagung, gandum, barli mahupun kentang. Selain bertindak sebagai pemanis semulajadi, ia juga berperanan sebagai bahan penebal bagi membentuk produk makanan. 
Lemak SayuranLemak sayuran mengandungi vitamin E dan co-enzim Q10 yang berperanan mengurangkan tahap kolestrol dalam badan di samping mencegah kanser. Lemak sayuran ini juga mampu melindungi arteri, membantu meremajakan kulit serta bertindak sebagai agen antioksidan bagi mencegah kerosakan sel. 
Protein SusuProtein susu mengandungi asid amino yang bertindak sebagai agen antioksidan di samping berupaya menguatkan sistem imunisasi bagi melindungi tubuh badan daripada jangkitan penyakit serta menggalakkan pertumbuhan dan pemulihan tisu tubuh. Malah, protein juga bertindak membina otot di dalam tubuh badan, menstabilkan struktur sel darah merah serta membantu mengawal paras gula di dalam darah. 
FosfatFosfat merupakan sejenis nutrien yang terhasil daripada asid fosforik. Ia bertindak sebagai penstabil pH di dalam produk ini. 
Bahan PengemulsiBahan pengemulsi yang diperoleh dari sumber yang suci dan selamat ini bertindak melarutkan kandungan di dalam produk ini bagi menggalakkan keberkesanannya. 
Bahan Anti GumpalBahan ini bertindak untuk mencegah penggumpalan isi kandungan produk ini. 
Bahan PewarnaBahan pewarna yang dibenarkan digunakan bagi menyerlahkan warna isi kandungan produk. 
KopiKopi tinggi kandungan antioksidan, vitamin B-kompleks, potassium, mangan, magnesium serta niacin yang berupaya menyingkirkan toksin dari tubuh badan, meningkatkan tahap tenaga dan kecergasan tubuh badan di samping membantu menggalakkan fungsi otak seterusnya meningkatkan daya tumpuan dan memori. Kopi juga mampu meredakan tekanan, meningkatkan tahap metabolisme di samping membantu mengurangkan risiko serangan diabetes, strok dan kanser. 
MaltodextrinSebatian yang dihasilkan daripada kanji ini terdiri daripada molekul glukosa yang berupaya membantu membekalkan karbohidrat dan tenaga kepada tubuh bahan dan mengawal paras gula dalam darah sekaligus membantu mengurangkan risiko penyakit diabetes. 
Garam BuluhGaram buluh merupakan inovasi dari Korea dan dihasilkan dengan dengan memasukkan garam ke dalam bekas buluh seterusnya dibakar berulang-ulang kali untuk tempoh yang lama. Kaedah pembakaran berulang ini akan meningkatkan penyerapan garam mineral dari buluh dan tanah liat yang menjadi penutup bekas buluh ke dalam garam laut yang dibakar. Di samping bertindak memelihara sistem saraf, garam buluh kaya dengan kandungan magnesium ini juga mampu melancarkan peredaran darah, menyingkirkan toksin, menstabilkan tekanan darah, memelihara jantung, mengawal kadar gula di dalam darah serta menstabilkan tahap pH di dalam tubuh badan anda. Malah, ia juga berupaya mengatasi masalah kelesuan, radang, ketegangan otot serta membantu mengurangkan kesakitan yang dialami. 
KokoKoko kaya dengan khasiat dari sumber kalsium, Vitamin A dan karbohidrat serta tinggi kandungan antioksidan yang berperanan meneutralkan kesan radikal bebas, membantu mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular, menggalakkan pertumbuhan semula sel, memelihara kesihatan kulit, rambut, tulang, gigi dan penglihatan di samping membekalkan tenaga kepada tubuh badan, sistem saraf dan bahagian otak seterusnya menjana kecergasan dan kecerdasan minda. 
AspartameAspartame merupakan pemanis tiruan yang rendah kandungan kalori serta bertindak sebagai pengganti gula.
And in the afternoon, I will take my #MinCha like a Celebri-Tea - just like Miss Fazura.
So, how do you start your day?


Rawlins GLAM
012.280.1977

24 GLAM People

Write GLAM People
tenku butang
AUTHOR
Monday, 06 August, 2018 delete

Min Caffe ni memang ramai yang kata sedap.. TB pun rasa nak try tapi tak tahu lah bila nak pi cari.. huhu.. ada khasiat yang baik disebalik kandungan Min Caffe ni.. tu sebab TB nak sangat cuba

Reply
avatar
Rawlins GLAM
AUTHOR
Monday, 06 August, 2018 delete

TB - amik kat saya je. Bila nak? hehe

Reply
avatar
adianiez AIDA
AUTHOR
Monday, 06 August, 2018 delete

alahai rawlins.
if dulu kala, definitely i will call u. nak satu!
tapi now, dah start berpantang from air manis. for a while lah ha ha ha ha.
nak jaga diet seharian.
diet kalori. trying hard nak elakkan air manis. first stage of trying hard! hu hu hu...
this i kenal from fazura la.
ari tu time dia baru kawin, this iklan kan selalu kuar together dgn cerita dia.

Reply
avatar
Monday, 06 August, 2018 delete

I've tried min kaffe before during my pregnancy. It helps me in order to increase my HB level. Sedap also. Min cha tak cuba lagi.

Reply
avatar
Monday, 06 August, 2018 delete

Tak pernah try pun Min Kaffe ni. Tau pasal brand ni pun dari blog Rawlins. Banyak khasiat nye ye . Boleh la try this once soon.

Reply
avatar
Nina Mirza
AUTHOR
Monday, 06 August, 2018 delete

Wahh...banyak khasiat nya yaa..
Nina memang penggemar tegar kopi, boleh laaa try kopi Min lepas ni. Tertarik dengan benefit yang ada. 👍

Reply
avatar
Kin Naz
AUTHOR
Monday, 06 August, 2018 delete

Banyak jugak khasiat Min Kaffe ni ye. Kawan-kawan ramai dah beralih minum kopi ni. Teringin jugak nak cuba

Reply
avatar
Fadzi Razak
AUTHOR
Monday, 06 August, 2018 delete

Rawlins, cookies tu berapa RM? Saya sekarang tengah pregnant ni asal nampak makanan je mesti nak try.

Reply
avatar
Maha Mahu
AUTHOR
Monday, 06 August, 2018 delete

Ala kita ada juga Min Cafe Kaffe ini tapi tak berkesempatan nak cuba lagi tapi bila tengok khasiatnya mesti kita harus cuba hehehe TQ Rawlins kerana belanja kita hehehe..

Reply
avatar
Tuesday, 07 August, 2018 delete

Akk memang hantu kopi..tapi x pernah cuba lagi kopi ni. Nanti bolehlah bagi akk cuba ekk..manalah tahu suka pulak boleh le beli..:D

Reply
avatar
Nadia Johari
AUTHOR
Tuesday, 07 August, 2018 delete

Nampak sebelum ni orang minum Min Kaffe ni..banyak khasiat dia..dahla kita suka minum jenis coffee-coffe ni..kalau dapat ni mesti sihat je selalu

Reply
avatar
Bhanu Anasamy
AUTHOR
Tuesday, 07 August, 2018 delete

hi, I have a question. Im kinda confused. Is this drink like coffee like real cofee or just coffee flavoured drink?

Reply
avatar
Tuesday, 07 August, 2018 delete

Tak pernah try lagi Min Kaffe n,. Nampak macam sedap je. Cookies pun ada eh? Wow, menarik ni

Reply
avatar
Wawa Ashihara
AUTHOR
Tuesday, 07 August, 2018 delete

Minkaffee cookies ni bru ke.. Sbb xpernah nampak dan try lagi...tp nampak mcm sedap je.. Klo minkaffee drink best, apatah lagi cookies dia kan..hehehe..

Reply
avatar
Tuesday, 07 August, 2018 delete

I pernah mnum ni masa preggy sebab nak replecae my cravingness for coffee due to gdm last pregnancy...nanti nak kena beli lgi..rawlin ada jual kan

Reply
avatar
Mazni Azmi
AUTHOR
Tuesday, 07 August, 2018 delete

Sesekali minum kopi memang sedap. Tapi kalau selalu minum lain ceritanya. Kafein dalam kopi kena kawal pengambilannya. Kalau ambil sederhana ok saja

Reply
avatar
Ibu Syurga
AUTHOR
Tuesday, 07 August, 2018 delete

Dah lama juga ibu tak minum kopi, sebab tiap kali minum kopi sakit gastrik tu dah mula nak datang balik. Kopi kan tambah asid dalam perut. Kalau tak memang suka minum

Reply
avatar
Lia Hasty
AUTHOR
Tuesday, 07 August, 2018 delete

Lia bukan coffee lover tapi sekali sekala minum jeje. Macam-macam jenis kopi je lia Cuba .Lepas ni nak try minum kopi Min Kaffe ni pulak sebab tengok fazura minum sedap je kan.

Reply
avatar
Tekkaus
AUTHOR
Wednesday, 08 August, 2018 delete

Like them I have heard about this coffee too...but so far I have yet to sip this coffee. Being a coffee lover I am happy to note that there so many beneficial minerals in this cup of coffee. :) Will definitely try it one day.

Reply
avatar
Emily
AUTHOR
Wednesday, 08 August, 2018 delete

I used to start my day with a glass of milk when I was schooling. Now, I start with just a glass of plain water. Why? Cos I'm not addicted to coffee. LOL I am curious about how Bamboo Salt tastes like, though. Will try to get my hands on Mincha.

Reply
avatar
Mama Hakim
AUTHOR
Wednesday, 08 August, 2018 delete

Awal pagi minuman mama biasanya air kosong je. Nak bagi lancar dan lawas pencernaan. Kaedah ini di amalkan oleh orang jepun untuk kesihatan.

Reply
avatar
rubydotmy
AUTHOR
Wednesday, 08 August, 2018 delete

Pernah rasa dulu, sedap sangat. Cuma sekarang dah tak minum kopi. Tapi ruby sentiasa sediakan di rumah untuk tetamu yang datang dan suami kekadang nak mengopi. Hehehe. Jadi, silalah datang ke rumah. Hahaha

Reply
avatar
Sharon Lee
AUTHOR
Monday, 13 August, 2018 delete

Min Kaffe cookies tu nampak healthy and sedap! Pernah juga dengar coffee tu, I really love to start my day with a cup of nice coffee =)

Reply
avatar

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe