Resipi Agar-Agar Min Kaffe

7:30 AM

Apa juadah manisan/pencuci yang anda suka bila berbuka puasa?
Bubur?
Kek?
pencuci mulut, resepi Ramadan, desserts, kopi, Min Kaffe, Mineral Coffee, resepi menggunakan Min Kaffe, Agar-Agar Min Kaffe, Juadah Berbuka Puasa, Ramadan, byrawlins, Kopi, Kopi Robusta, Garam Buluh, Kopi Garam Buluh,
I love desserts!
For me, saya suka agar-agar - tak kisah lah apa pun jenis. Yang penting kena yang chilled.
Lega tekak kalau telan yang sejuk-sejuk tu.
Saya tak gemar sangat yang ada pelbagai warna, maksima ada 2 warna/ perisa dah cukup.

So, tetiba Ramadan kali ini nak try buat agar-agar guna Min Kaffe sebab apparently, Min Kaffe nie boleh dibuat macam-macam. 
Ada yang buat aiskrim Malaysia dah.
Ada yang buat kek.

Saya pula ambil pendekatan mudah - buat agar-agar Min Kaffe.

  • Agar-agar (saya beli cap burung layang-layang)
  • 4 cawan air
  • 2 sudu gula pasir
  • 2 sachet Min Kaffe (Bergantung tekak dan lidah masing-masing. Nak lagi power, tambahkan sachet ye)
  • Rebus agar-agar dan kacau sehingga larut
  • Masukkan gula pasir dan kacau sehingga larut
  • Masukkan Min Kaffe dan kacau.
  • Setelah mendidih, masukkan ke dalam bekas (apa jenis bekas pun boleh)
  • Bekukan
  • Time nak berbuka, keluarkan dan boleh hidang untuk dinikmati
Hasilnya adalah agar-agar Min Kaffe yang lazat dan sejuk.
pencuci mulut, resepi Ramadan, desserts, kopi, Min Kaffe, Mineral Coffee, resepi menggunakan Min Kaffe, Agar-Agar Min Kaffe, Juadah Berbuka Puasa, Ramadan, byrawlins, Kopi, Kopi Robusta, Garam Buluh, Kopi Garam Buluh,
Jangan dinilai rupanya ye sebab rasanya LAZAT
Rasanya? Of course seperti Min Kaffe yang mengandungi kopi Robusta dan kebaikan Garam Buluh.
A dessert that is healthy!
Selamat mencuba ye.
p/s: Jangan terpedaya dengan rupanya sebab rasanya LAZAT

Haiqal Rawlins 
012.280.1977

You Might Also Like

12 GLAM People

  1. salma pun suka agar2.paling suka agar2 yang paling basic.agar2 sirap.hehehe

    ReplyDelete
  2. I couldn't agree more! For me, saya suka agar-agar - tak kisah lah apa pun jenis. Yang penting kena yang chilled."

    ReplyDelete
  3. Sedapnyaaa. Dah lama tak makan agar-agar. Agar-agar fav Aten agar-agar milo. Hehehhe

    ReplyDelete
  4. Anak I suka makan agar-agar. Memang sedap.

    ReplyDelete
  5. Thanks for sharing such a simple recipe. I used to make agar-agar too when I was still a student.

    ReplyDelete
  6. Kelasssss buat agar2 nie and tq sharing resipinya hahaha tiba2 nk buat lah

    ReplyDelete
  7. agar-agar Min Kaffe macam sedap sekali ^^

    ReplyDelete
  8. thanks for the recipe. next time jemput makan ya

    ReplyDelete
  9. look so yummy... Rawlins can start part time business ni... mesti laku...

    ReplyDelete
  10. wow so unique ni...and i love coffeee...

    ReplyDelete
  11. Looks delicious! Bila nak belanja? :p

    ReplyDelete
  12. The recipe ain't too hard to follow, will try make one since I like dessert as well :)

    ReplyDelete

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Recent GLAM

Recent Posts Widget

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe