Resipi Agar-Agar Min Kaffe

7:30 AM 12 Comments A+ a-

Apa juadah manisan/pencuci yang anda suka bila berbuka puasa?
Bubur?
Kek?
pencuci mulut, resepi Ramadan, desserts, kopi, Min Kaffe, Mineral Coffee, resepi menggunakan Min Kaffe, Agar-Agar Min Kaffe, Juadah Berbuka Puasa, Ramadan, byrawlins, Kopi, Kopi Robusta, Garam Buluh, Kopi Garam Buluh,
I love desserts!
For me, saya suka agar-agar - tak kisah lah apa pun jenis. Yang penting kena yang chilled.
Lega tekak kalau telan yang sejuk-sejuk tu.
Saya tak gemar sangat yang ada pelbagai warna, maksima ada 2 warna/ perisa dah cukup.

So, tetiba Ramadan kali ini nak try buat agar-agar guna Min Kaffe sebab apparently, Min Kaffe nie boleh dibuat macam-macam. 
Ada yang buat aiskrim Malaysia dah.
Ada yang buat kek.

Saya pula ambil pendekatan mudah - buat agar-agar Min Kaffe.

  • Agar-agar (saya beli cap burung layang-layang)
  • 4 cawan air
  • 2 sudu gula pasir
  • 2 sachet Min Kaffe (Bergantung tekak dan lidah masing-masing. Nak lagi power, tambahkan sachet ye)
  • Rebus agar-agar dan kacau sehingga larut
  • Masukkan gula pasir dan kacau sehingga larut
  • Masukkan Min Kaffe dan kacau.
  • Setelah mendidih, masukkan ke dalam bekas (apa jenis bekas pun boleh)
  • Bekukan
  • Time nak berbuka, keluarkan dan boleh hidang untuk dinikmati
Hasilnya adalah agar-agar Min Kaffe yang lazat dan sejuk.
pencuci mulut, resepi Ramadan, desserts, kopi, Min Kaffe, Mineral Coffee, resepi menggunakan Min Kaffe, Agar-Agar Min Kaffe, Juadah Berbuka Puasa, Ramadan, byrawlins, Kopi, Kopi Robusta, Garam Buluh, Kopi Garam Buluh,
Jangan dinilai rupanya ye sebab rasanya LAZAT
Rasanya? Of course seperti Min Kaffe yang mengandungi kopi Robusta dan kebaikan Garam Buluh.
A dessert that is healthy!
Selamat mencuba ye.
p/s: Jangan terpedaya dengan rupanya sebab rasanya LAZAT

Haiqal Rawlins 
012.280.1977

12 GLAM People

Write GLAM People
Salma Tayo
AUTHOR
Thursday, 23 June, 2016 delete

salma pun suka agar2.paling suka agar2 yang paling basic.agar2 sirap.hehehe

Reply
avatar
Nicholas Lim
AUTHOR
Thursday, 23 June, 2016 delete

I couldn't agree more! For me, saya suka agar-agar - tak kisah lah apa pun jenis. Yang penting kena yang chilled."

Reply
avatar
Fatin Bella
AUTHOR
Thursday, 23 June, 2016 delete

Sedapnyaaa. Dah lama tak makan agar-agar. Agar-agar fav Aten agar-agar milo. Hehehhe

Reply
avatar
Jane Chua
AUTHOR
Thursday, 23 June, 2016 delete

Anak I suka makan agar-agar. Memang sedap.

Reply
avatar
Emily
AUTHOR
Friday, 24 June, 2016 delete

Thanks for sharing such a simple recipe. I used to make agar-agar too when I was still a student.

Reply
avatar
Qasehsu
AUTHOR
Friday, 24 June, 2016 delete

Kelasssss buat agar2 nie and tq sharing resipinya hahaha tiba2 nk buat lah

Reply
avatar
Siawsiaw Life
AUTHOR
Friday, 24 June, 2016 delete

agar-agar Min Kaffe macam sedap sekali ^^

Reply
avatar
Friday, 24 June, 2016 delete

thanks for the recipe. next time jemput makan ya

Reply
avatar
Saturday, 25 June, 2016 delete

look so yummy... Rawlins can start part time business ni... mesti laku...

Reply
avatar
Cindy Tong
AUTHOR
Saturday, 25 June, 2016 delete

wow so unique ni...and i love coffeee...

Reply
avatar
eLaNaKcL
AUTHOR
Saturday, 25 June, 2016 delete

Looks delicious! Bila nak belanja? :p

Reply
avatar
Ivy Kam
AUTHOR
Saturday, 25 June, 2016 delete

The recipe ain't too hard to follow, will try make one since I like dessert as well :)

Reply
avatar

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe