Tempuhi Ramadhan Dengan Kesihatan

7:30 AM 18 Comments A+ a-

Ramadhan, Puasa, Mineral Coffee, Sihat, Kurus, Hanis Haizi Protege, Sahur, Berbuka, Terawih, Iftar, Gastrik, BV Alfalfa, bbplus collagen, hai-o garam buluh premier drink, byrawlins,
Just in case ada yang terlupa kan
Salam Ramadhan buat rakan-rakan sekalian.
Macam mana hari pertama berpuasa?

Letih?
Pening?
Lapar?
Sabar ye. Sebentar je cubaan tu.

Saya, alhamdulilah, tidak mengalami lapar atau penat sebab bersahur dengan minum Mineral Coffee. Nasi memang kena makan sebab perut Malaysian cam saya kena ada nasi walaupun sedikit kan.
Ramadhan, Puasa, Mineral Coffee, Sihat, Kurus, Hanis Haizi Protege, Sahur, Berbuka, Terawih, Iftar, Gastrik, BV Alfalfa, bbplus collagen, hai-o garam buluh premier drink, byrawlins,
Cadangan nutrisi sepanjang Ramadhan
Ramadhan, Puasa, Mineral Coffee, Sihat, Kurus, Hanis Haizi Protege, Sahur, Berbuka, Terawih, Iftar, Gastrik, BV Alfalfa, bbplus collagen, hai-o garam buluh premier drink, byrawlins,
Kebaikan Garam Buluh, BBplus Collagen, Garam Buluh dan BV Alfalfa
Minum kopi untuk sahur?
Mesti ramai yang kurang setuju kerana akan menyebabkan semakin haus kan.
Your typical coffee might have that effect but not Mineral Coffee.
I have been drinking Mineral Coffee during fasting months and I have yet to experience the thirstiness during the day. And yes, it does help me to slim down a bit too.

And why is that you may ask?

Mineral Coffee adalah terdiri daripada campuran bijian Kopi Robusta bersama Garam Buluh yang bukan sahaja menambahkan kelazatan kopi, malah membekalkan mineral penting untuk badan kita berfungsi secara optimum.

Kita sedar di bulan puasa, perut kita akan aktif menghasilkan asid dan menjadikan kita sering mengalami sakit perut atau lebih serius, gastrik. Garam Buluh adalah bersifat alkali, maka dengan pengambilan Garam Buluh, ia boleh meneutralkan sifat asid di dalam perut dan badan.

Keadaan badan yang beralkali juga membolehkan sistem badan berfungsi dengan lebih baik berbanding asid. Keadaan badan yang asidik akan menggalakkan tumbesaran sel-sel kanser dalam badan.

Satu lagi fakta menarik berkenaan Mineral Coffee adalah ia sesuai untuk diminum oleh semua orang - malah pengidap kencing manis sekalipun. Ini kerana Mineral Coffee tidak ditambah gula, berkalori rendah atau tiada bahan pengawet. Malah, berdasarkan testimoni yang diterima, ia turut membantu mengurangkan masalah kencing manis dan darah tinggi.
Ramadhan, Puasa, Mineral Coffee, Sihat, Kurus, Hanis Haizi Protege, Sahur, Berbuka, Terawih, Iftar, Gastrik, BV Alfalfa, bbplus collagen, hai-o garam buluh premier drink, byrawlins,
Ramadhan, Puasa, Mineral Coffee, Sihat, Kurus, Hanis Haizi Protege, Sahur, Berbuka, Terawih, Iftar, Gastrik, BV Alfalfa, bbplus collagen, hai-o garam buluh premier drink, byrawlins,
Jom sama-sama berpuasa dengan lebih sihat tahun nie.
Call saya segera untuk dapatkan stok Mineral Coffee, Garam Buluh, BV Alfalfa dan BBplus Collagen agar kesihatan bertambah baik.
Special delivery with special gifts await. 


Haiqal Rawlins
012.280.1977
Facebook RSS Twitter

18 GLAM People

Write GLAM People
Amanda Suria
AUTHOR
Friday, 18 May, 2018 delete

Beria akak time sahur x minum coffee..rupanya boleh jer minum coffee..tapi kena la minum coffee yang betul2 dan ada mineral kan..coffee yang ada caffein ni kena elakkan sebab akan mengundang gastrik kan..rindu nak minum starbuck coffee eh...

Reply
avatar
Ainyy Zain
AUTHOR
Friday, 18 May, 2018 delete

ainy bukan peminat coffee tapi its a good info untuk sesiapa yang sejenis peminum coffee tegar kat luar sana. selain dapat minum dapat juga bantu tingkatkan kesihatan dalaman badan. for me baguslah tapi sayang pula sebab ainy jenis pantang minum coffee nanti sakit kepala.

Reply
avatar
Mrs Liez
AUTHOR
Friday, 18 May, 2018 delete

Liez mmg peminat coffee tegar tapi xpernah lagi cuba coffee mineral. Lgpun bulan puasa mmg liez stop coffee and all sugar untuk beri lebih tenaga

Reply
avatar
mama tisya
AUTHOR
Friday, 18 May, 2018 delete

Bkn peminat coffee.. Tkpernh minum coffee utk sahur ..tq share info mineral coffee ni yg xde bahan pengawet dan rendah kalori

Reply
avatar
Friday, 18 May, 2018 delete

i am coffee addict tapi dah sebulan stop coffee kekonon utk diet tapi tak tau pulak mineral coffee ni seems good sebab rendah kalori..rasa mcm nak try jer

Reply
avatar
Wawa Ashihara
AUTHOR
Friday, 18 May, 2018 delete

Kita bukan peminum yg tegar dgn kopi.. Tp masih boleh minum kalau bukan kopi asli la..means kopi hitam..kalau nescafe boleh lagi.. Penah juga try mineral coffee ni... Kwn bagi... Sedap dan rasa bertenaga.. Tp tme bkn bln puasa la.. Xtau kalau minum tme bln pose cmne.. Hehe..

Reply
avatar
JMR
AUTHOR
Friday, 18 May, 2018 delete

Dah dua hari tak amik kafein ni..sindrom caffein withdrawal mmg mencabar masa bulan puasa ni..taknak amik sbb takut pedih perut di siang hari je..ingat nak try mineral coffea ni plak lak.

Reply
avatar
Khai Artzfar
AUTHOR
Friday, 18 May, 2018 delete

baby sungguh ke ni ? orang minat coffee tapi bulan puasa ni ingat nak stop kejap sebab tak nak amik gula okay ke

Reply
avatar
Ika Sani
AUTHOR
Friday, 18 May, 2018 delete

Ika mememang peminum tegar kopi! Kalau sehari tak minum kopi menang tak sah taw. Boleh la Ika try minum mineral kopi bulan2 puasa ni

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
Friday, 18 May, 2018 delete

Pernah dengar yang orang kata bagus minum air kopi mineral ni.bagus untuk tubuh badna dan kesihatan.tapi saya tak pernah try pun sebab memang x minum kopi.tengok orang lain minum nampak sedap plak. Selamat berpuasa Rawlins.

Reply
avatar
Friday, 18 May, 2018 delete

Sedap mineral coffee ni. Pernah minum dulu sebab teringin nak cuba. Tu pun minta kawan jual loose sebab dia beli sekotak.

Reply
avatar
Saturday, 19 May, 2018 delete

Bersahur ni memang sis tak boleh tinggal kopi, kalau tak pekena kopi rasa tak lengkap pulak nanti..hehehe.
Alhamdulillah setakat ni, bersahur dan berpuasa dengan jayanya..:D

Reply
avatar
Mek Onie
AUTHOR
Saturday, 19 May, 2018 delete

Huwarrr..rawlins cerita pasal kopi dia lagi. Ni yg buat nak cuba ni. Actually officemate onie pun ramai minum kopi ni dan dia mmg kata sedap dan ada perubahan lepas minum kopi ni.

Reply
avatar
Saturday, 19 May, 2018 delete

Bulan pose masih mampu bangun sahur untuk masak lagi... kopi memang fav bro.. cuma xboleh nak perkena time sahur.. risau lepas sahur susah nak tidur balik hahahaha

Reply
avatar
Lia Hasty
AUTHOR
Saturday, 19 May, 2018 delete

Wah macam menarik je baca pasal Mineral Coffee ni. Banyak pulak khasiat lagi-lagi bila Lia dengar sesuai untuk orang gastrik. Sebab Lia ada gastrik kadang-teruk juga berangin dia. Nak cuba lah minu waktu sahur nanti.

Reply
avatar
The Fat Paw
AUTHOR
Saturday, 19 May, 2018 delete

Its very important to stay and maintain healthy even during this puasa month. Especially for those who can't get away from their daily coffee fix this is a good option

Reply
avatar
Jia Shin Lee
AUTHOR
Sunday, 20 May, 2018 delete

Wow Mineral Coffee sound too good to be true! It sounds good and seeing the testimonials it's working for a lot of people, it's a product worth trying.

Reply
avatar
Sunday, 20 May, 2018 delete

First time dengar kopi ada campuran garam. Apa rasa kopi tu, manis-manis masin ke? Kalau sedap boleh cuba nanti.

Reply
avatar

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe