Rahsia Khas Untuk Wanita

7:30 AM 27 Comments A+ a-

Shhhh.
Rahsia ini khas untuk wanita sahaja.
Bagi yang mempunyai insan tersayang yang bernama wanita pun perlu mengetahui rahsia ini.
Bio Seleza, Cervical Cancer, Kanser Serviks, Haid, Faraj, Sihat, Health, Wanita, Period, byrawlins,
Rahsia ini untuk wanita dan pencinta wanita sahaja
Berdasarkan laporan oleh HPV Information Centre bertarikh 20 Mac 2015, di Malaysia terdapat seramai 11.34 juta wanita berusia di antara 15 tahun dan lebih yang berisiko untuk mendapat kanser servik. Berdasarkan data terkini, seramai 2145 orang wanita Malaysia didiagnosis mengidap kanser servik dan 621 orang meninggal dunia setiap tahun. 
Bio Seleza, Cervical Cancer, Kanser Serviks, Haid, Faraj, Sihat, Health, Wanita, Period, byrawlins,
Sumber : HPV Information Centre
Kanser servik adalah kanser kedua yang kerap ditemui dikalangan wanita dan kerap ditemui di kalangan wanita berusia di antara 15 tahun sehingga 44 tahun.

Berdasarkan laporan dari The Star (16 Januari 2015), kanser servik boleh disembuhkan dan juga dicegah sekiranya ianya dikesan awal. Pemeriksaan secara berkala - pap smear, ujian HPV DNA dan vaksinasi HPV (human papillomavirus yang boleh mengurangkan kebarangkalian mendapat kanser sebanyak 70%) mampu mengelakkan wanita menjadi mangsa maut kepada kanser servik.

Namun begitu, angka wanita yang menjadi mangsa kepada kanser servik semakin meningkat dan menjadi faktor keempat dalam penyebab kematian wanita berusia 15 tahun sehingga 44 tahun.

Kurang kesedaran berkenaan penyakit ini yang boleh dicegah serta kepentingan dalam ujian pencegahan adalah di antara faktor penyebab peningkatan statistik kematian wanita disebabkan oleh kanser servik.

Berikut adalah di antara simptom-simptom awal kanser servik :
  • Pendarahan pada vagina di antara kitaran haid
  • Pendarahan pada vagina selepas hubungan seks
  • Pendarahan pada vagina selepas menopos
  • Lelehan bermukus dari vagina
  • Kesakitan ketika hubungan seks
Apabila keadaan menjadi semakin parah, berikut adalah simptomnya :
  • Sakit pada bahagian belakang atau pinggang
  • Pengurangan pada jumlah urin, kesakitan ketika membuang air kecil atau terdapat darah pada kencing
  • Kesukaran/ kesakitan ketika membuang air besar
Di antara penyebab kepada kanser servik adalah penggunaan tuala wanita.
Why is that?
Bukan ke penggunaan tuala wanita sepatutnya untuk kesihatan wanita?
Bio Seleza, Cervical Cancer, Kanser Serviks, Haid, Faraj, Sihat, Health, Wanita, Period, byrawlins,
Tuala wanita berbahaya kepada kesihatan wanita
Bio Seleza, Cervical Cancer, Kanser Serviks, Haid, Faraj, Sihat, Health, Wanita, Period, byrawlins,
Punca jangkitan pada kemaluan wanita
Jika anda mengetahui bagaimana proses pembuatan tuala wanita, anda akan mengetahui kenapa tuala wanita adalah penyebab kepada bermulanya kanser servik pada wanita.
Bio Seleza, Cervical Cancer, Kanser Serviks, Haid, Faraj, Sihat, Health, Wanita, Period, byrawlins,
Proses pembuatan tuala wanita
Bio Seleza, Cervical Cancer, Kanser Serviks, Haid, Faraj, Sihat, Health, Wanita, Period, byrawlins,
Dioxin pembunuh senyap
Bio Seleza, Cervical Cancer, Kanser Serviks, Haid, Faraj, Sihat, Health, Wanita, Period, byrawlins,
Di antara kesan pemutihan pada tuala wanita
So, ladies, apa yang boleh anda lakukan dek kerana tuala wanita ini jadi penyebab kepada penyakit yang boleh memusnahkan masa depan anda?

Beralih kepada Bio Seleza.

Bio Seleza boleh membantu anda semua mengurangkan risiko daripada jangkitan serviks yang mengancam nyawa wanita di seluruh dunia.

Di antara fungsi Bio Seleza adalah seperti berikut :
 Pembasmian Kuman
Penyahbauan
Menyelaras fungsi fisiologi badan
Melegakan sakit puan
Kenapa wanita perlu/ wajib memilih Bio Seleza?
Bio Seleza, byrawlins, cervical cancer, GLAMpreneur2015, haid, hanis haizi protege, health, kanser, kanser pangkal rahim, kanser serviks, menstrual, Miss V, pantyliner, sanitary pad, sihat, testimoni, tuala wanita
Kebaikan Bio Seleza
The next time you are buying your box/ pack of sanitary pads, choose your sanitary pads wisely.
Your future (your life too) depends on it!
Haiqal Rawlins
012.280.1977
Facebook RSS Twitter

Apa khabar #MissV?

7:30 AM 29 Comments A+ a-

Miss V, Bio Seleza, Tuala Wanita, Cervical Cancer, Sanitary Pad, Kanser Pangkal Rahim, Testimoni, pantyliner, haid
Apa khabar Miss V anda?

Terngiang-ngiang lagu Apa Khabar kan..

Apa khabar #MissV saudari sekalian hari ni?
Moga semuanya berada di dalam keadaan yang tip top dan sihat sahaja kan.
Almaklum la, #MissV nie a very sensitive spot untuk wanita.
Miss V, Bio Seleza, Tuala Wanita, Cervical Cancer, Sanitary Pad, Kanser Pangkal Rahim, Testimoni, pantyliner, haid
Miss V yang menyerap apa sahaja
As #MissV is readily moist, it is a perfect incubation ground for the bacteria/ fungus to keep on spreading and eventually results in so many infections to the area (thus the smell, itchniness etc). And eventually, it will spread through out your body via blood circulation.
Organ terbesar manusia adalah kulit dan dengan kenipisan 0.1 inci, menjadikannya mudah untuk ditembus oleh toksin dan menjadikannya sangat telap. Keadaan telap dan mudah tembus ini adalah sangat tinggi di sekitar organ reproduksi wanita, dan menjadi semakin telap dan mudah tembus di bahagian dalam organ itu sendiri. Apa sahaja yang terkena pada bahagian ini akan disalurkan terus ke dalam peredaran darah.
And ladies, guess where the bacteria comes from?
Mostly from your handbags!

Why?
Sebab ladies normally store their spare sanitary pads in their handbags (and I mean handbags) as ladies ada banyak handbags kan. At times, the pads are left inside the bags for God knows how long kan.

So, apabila dah disimpan lama dalam handbag, do you know when is the expiry date of your pads?

WHAT? TAK TAHU TARIKH LUPUT PAD ANDA?

Cuba tengok pada packaging - mesti ada kan.
APA? TIDAK ADA TARIKH LUPUT?

Mustahil la produk kesihatan tidak ada tarikh luput kan!
And, it made you wonder, berapa lama agaknya anda dah simpan pad tersebut dalam handbag anda kan?
Dan biasanya single packaging pad tersebut bukannya telap udara pun kan yang mana membolehkan segala macam kotoran/ habuk masuk dan melekat pada pad tersebut.

And when your 'friend' comes, tanpa usul periksa, anda terus menggunakannya pada #MissV anda.

Yes. Now you are imagining all those dusts and bacteria accumulated on the pad, is now on your #MissV!

This is the beginning of all the miserable happenings to your #MissV.
Miss V, Bio Seleza, Tuala Wanita, Cervical Cancer, Sanitary Pad, Kanser Pangkal Rahim, Testimoni, pantyliner, haid
Kesan pada #MissV
Dear friends, all these can be avoided if you just be extra careful and choosy as to what you put on your #MissV.

Just be as choosy as you pick your shoes and your dresses ladies and it could help you saving your own lives.
Miss V, Bio Seleza, Tuala Wanita, Cervical Cancer, Sanitary Pad, Kanser Pangkal Rahim, Testimoni, pantyliner, haid
It all starts with your sanitary pads
Bio Seleza boleh membantu anda semua mengurangkan risiko daripada jangkitan serviks yang mengancam nyawa wanita di seluruh dunia.

Di antara fungsi Bio Seleza adalah seperti berikut :
Pembasmian Kuman
Penyahbauan
Menyelaras fungsi fisiologi badan
Melegakan sakit puan
Miss V, Bio Seleza, Tuala Wanita, Cervical Cancer, Sanitary Pad, Kanser Pangkal Rahim, Testimoni, pantyliner, haid
Fungsi-fungsi kesihatan pada Bio Seleza
Miss V, Bio Seleza, Tuala Wanita, Cervical Cancer, Sanitary Pad, Kanser Pangkal Rahim, Testimoni, pantyliner, haid
Hanya yang terbaik untuk #MissV
Untuk info lanjut berkenaan Bio Seleza, boleh hubungi saya. InsyaAllah akan saya share sedikit ilmu berkenaan produk ini dan kesannya pada kesihatan Ibu, Adik, Kakak, Awek dan Isteri semua.

Atau boleh juga teruskan membaca Bio Seleza.
Haiqal Rawlins
012.280.1977
Facebook RSS Twitter

Jom Bayar Hutang

7:30 AM 0 Comments A+ a-

Saya pernah dengar seorang rakan bercakap "Hidup kalau takde hutang, memang takleh nak hidup. Mana nak beli rumah, kereta, perabut dan lain-lain kan. Nak beli cash memang tak mampu."
hutang, extra income, big bonus, duit, kaya, online business, byrawlins
Seronok dapat duit pinjaman, menangis nak bayar balik pinjaman
Ada benarnya apa yang rakan saya utarakan itu.
Namun, berhutang biarlah berpada-pada iaitu "ukur baju di badan sendiri".
Kalau ukur kat badan Rozita Che Wan atau Erra Fazira, memang confirm koyak rabak la kan bila dipakai di badan sendiri.
hutang, extra income, big bonus, duit, kaya, online business, byrawlins
Bunuh diri selesaikan hutang? 
hutang, extra income, big bonus, duit, kaya, online business, byrawlins
Ubah cara hidup hanya perangkap diri sendiri
hutang, extra income, big bonus, duit, kaya, online business, byrawlins
Banyak hutang sebab ingin bergaya
Banyak kesan buruknya apabila kita berbelanja melebihi keupayaan diri.
Bukan sahaja kepada diri sendiri, malah kepada orang di sekitar kita.

And killing yourself is not the answer as the people you leave behind will have to settle your debts.
hutang, extra income, big bonus, duit, kaya, online business, byrawlins
So, what do you leave behind?
So, soalan yang perlu kita tanya diri adalah "Aku nak tinggalkan harta atau hutang untuk keluarga aku?"

Actually, just wanted to share an opportunity with fellow friends of making a few extra hundreds, in order to make ends meet.
hutang, extra income, big bonus, duit, kaya, online business, byrawlins
Kalau ada extra RM1000 sebulan, mesti anda suka kan.
Teruja tak nak tambah Extra Income bulanan anda?

Jika modal menjadi masalah anda untuk memulakan langkah, jangan risau kerana modal fleksibel iaitu bergantung kepada diri anda sendiri.

Jika masa menjadi masalah, pun jangan risau kerana hanya perlukan 2 jam sahaja daripada 24 jam anda.

Jika ilmu yang menjadi kerisauan, jangan bimbang kerana tenaga pembimbing adalah usahawan (jutawan) yang berjaya dan akan memimpin anda sehingga berjaya (kecuali anda sendiri yang melepaskan genggaman tangan mereka).

Peluang ini terbuka untuk semua - tua, muda, laki, perempuan, dah bekerja mahupun masih belajar.

Jom sama-sama bayar hutang.
hutang, extra income, big bonus, duit, kaya, online business, byrawlins
Kesan di kemudian hari jika tak langsai hutang
Haiqal Rawlins
012.280.1977
Facebook RSS Twitter

Avengers : Age of Ultron - Movie Review

8:01 AM 4 Comments A+ a-

Age of Ultron, Avengers, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Chris Evans, Scarlett Johansson Jeremy Renner, Ultron, Vision, Scarlet Witch, Marvels, Quicksilver
Cool poster (Source : Google)
I am a sucker for all superheroes movies.
Thanks to all the amazing studios which made all the superhero dreams come to live.
Millions thanks to Churp-Churp for inviting me to the Churpremiere of Avengers : Age of Ultron.

SINOPSIS
The movie starts with the Avengers rushing through a snowy forest, bombarding and fighting their ways into a Hydra outpost run by Baron Wolfgang von Strucker, trying to get their hands on Loki's scepter. While making their way into the fortress, they realised that Strucker has two superhumans with him but were unable to capture them. The Avengers, however, managed to capture Strucker and the scepter together with Strucker's research on artificial intelligence.
Age of Ultron, Avengers, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Chris Evans, Scarlett Johansson Jeremy Renner, Ultron, Vision, Scarlet Witch, Marvels, Quicksilver
Captain America trying to prove his worth
Age of Ultron, Avengers, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Chris Evans, Scarlett Johansson Jeremy Renner, Ultron, Vision, Scarlet Witch, Marvels, Quicksilver
Avenger's Party
Stark, being stuck with the idea of protecting the earth from its enemy, persuades Banner to help him in unveiling the secrets of the scepter and transferring the power to his ultimate program named Ultron. Ultron, being able to think intelligently, starts to override and destroy Jarvis, and begins its attack against the Avengers as it thinks that the Avengers is standing in its way of defending the earth. Ultron, after having stolen the scepter, recruits the superhumans ie the Maximoff twins (Wanda and Pietro) to begin his war against the human whom Ultron think of as enemy of earth. The twins, oblivious to Ultron's real agenda and fuel by rage towards Stark, agrees to help Ultron and starts messing up the Avengers.
Age of Ultron, Avengers, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Chris Evans, Scarlett Johansson Jeremy Renner, Ultron, Vision, Scarlet Witch, Marvels, Quicksilver
The start of Ultron
Age of Ultron, Avengers, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Chris Evans, Scarlett Johansson Jeremy Renner, Ultron, Vision, Scarlet Witch, Marvels, Quicksilver
Ultron lives
Age of Ultron, Avengers, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Chris Evans, Scarlett Johansson Jeremy Renner, Ultron, Vision, Scarlet Witch, Marvels, Quicksilver
Ultron with Wanda and Pietro
The Avengers manages to catch up with Ultron in the Wakandan shipyard while Ultron searches for vibranium, a matter that will help Ultron in building its body. Here the Avengers encounters the twin, the superfast Pietro and mind-controlling Wanda. Wanda messes with the minds of the Avengers, letting them into illusions of their most scared thoughts.

Wanda also messes with Hulk's mind and let him run amok through out the city. Stark manages to calm him down but the world starts to see Hulk as a major destroyer and the world becomes afraid of the Avengers as a group.

The Avengers seeks refuge in Hawkeye's secret place ie his farm, the group's illusion starts to take effect on their personal relationship with each other. Thor seeks answer to his hallucination by meeting Dr Erik. 

Meanhile, Ultron has taken Dr Cho (a friend of the Avengers) and made her agrees to build Ultron's body using the vibranium and starts to upload itself into the body. Wanda now realizes the real plan that Ultron has for the world and decides to ditch Ultron.
The Avangers manage to stop Ultron in the midst of uploading itself into the whole body and run off with the new body. Ultron manages to capture the Black Window during the commotion.
Age of Ultron, Avengers, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Chris Evans, Scarlett Johansson Jeremy Renner, Ultron, Vision, Scarlet Witch, Marvels, Quicksilver
Wanda is now on Team Avengers
Age of Ultron, Avengers, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Chris Evans, Scarlett Johansson Jeremy Renner, Ultron, Vision, Scarlet Witch, Marvels, Quicksilver
Pietro knocks Ultron down
After much deliberation (and fights), the new body is revived with Thor's power and Jarvis' intellectualism and identifies itself as Vision. Thor explains that the gem inside the scepter is one of the Infinity Stones and hold very powerful power. Now, allied with Vision and the Maximoff twins, the Avengers are teaming up to thwart Ultron's plan to destroy the world.
Vision is so powerful but will he be able to defeat Ultron?
Will this alliance succeed in saving the world from Ultron?
Will the team survive the personal ordeal?

MY REVIEW
Plot : 5.0/5.0. As I have mentioned earlier, I am a sucker for a superhero movie and this one really does justice to the movie. The plot keeps you awake through out the movie and trust me, there are a whole lot of action through out the movie.

Penghayatan : 5.0/5.0. With the A class actors in it, this movie is a sure hit! Don't call me bias ok.

Will I watch it again : Yes, I will, in 3D!

Haiqal Rawlins
012.280.1977
Facebook RSS Twitter

Mahal atau Miskin?

7:30 AM 0 Comments A+ a-

Salam semua.
Apa khabar diri anda dan keluarga kesayangan minggu ni?
Moga semuanya sihat walafiat ye.
Atau semua masih hangat membicarakan GST?
Hehehe
money, extra income, expensive, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GST, big bonus
Apa? Nak bagi DUIT?
money, extra income, expensive, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GST, big bonus
Still a hot topics?
Last week, my mum asked me a question that I could not answer.
If you have the answer, kindly tell me and I will tell my mum.

She asked me "Along, am I the only one thinking about this fact?"

"What is the fact, mum?"

"It seems that everything is becoming more expensive by the minute or am I getting poorer by the second?"

Her question made me dumb-founded and until the end of our tele-conversation, I did not managed to answer her question.
money, extra income, expensive, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GST, big bonus
So, which one?
So, who else is thinking of the same thing?
Now that we have the question, anyone care to provide some answer to that question?

I, for one, is trying hard to make ends meet.
Walaupun masih bujang dan menjawat jawatan eksekutif, gaji masih tidak mencukupi bagi saya.
Bayangkan jika saya sudah berumahtangga dan beranak-pinak.
Huhuhu.
money, extra income, expensive, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GST, big bonus
Miskin di bandar, sedih kan

But, somehow, kita still kena cekalkan diri dan berusaha sedaya upaya untuk mengadakan yang terbaik untuk keluarga kita.
Ada macam-macam cara sebenarnya untuk meningkatkan pendapatan seisi rumah.

Kita boleh berjimat cermat (adakah sampai menidakkan hak anak-bini dalam berjimat?).
Kita boleh membuat tunjuk perasaan dan minta gaji dinaikkan (gaji naik, nanti cukai naik juga kan).
Kita boleh membuat pinjaman agar dapat menampung keperluan kita (tapi apabila dibuat potongan bulanan memang menangis bila tengok slip gaji yang semakin kecil)
Kita boleh berniaga (ada modal ke? takut rugi! susah nak kaya!).
money, extra income, expensive, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GST, big bonus
Anda ada berapa kerja?
Bila berniaga nie jangan la fikir nak kaya dalam tempoh setahun atau sebulan. Itu memang mustahil la kan.
Dengan #GLAMpreneur2015, insyaAllah semuanya kita akan bimbing.
No hanky-panky dan tiada janji yang anda akan bergelar JUTAWAN dalam masa sebulan atau tiga bulan atau setahun.
money, extra income, expensive, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GST, big bonus
Anda tetapkan sendiri arah tujuan hidup
TETAPI, semua itu tidak mustahil jika kita gandakan usaha dan sentiasa merujuk dengan yang berjaya.
Jika kita sudah bosan mengeluh, jom sama-sama kita berusaha untuk memperbaiki kehidupan kita.
money, extra income, expensive, byrawlins, Hanis Haizi Protege, GST, big bonus
Dapat extra RM1,000 sebulan pun best kan
Haiqal Rawlins
012.280.1977
Facebook RSS Twitter

Click Me To Visit Bargain Shoppe