Aku & Boyce Avenue

7:30 AM


Siapa Boyce Avenue?

Boyce Avenue adalah sebuah kumpulan rock yang ditubuhkan di Florida oleh 3 adik-beradik - Alejandro Luis, Daniel  Enrique dan Fabian Rafael Manzano. Boyce Avenue mula aktif semenjak 2004 sehingga kini.

Latar belakang ahli Boyce Avenue :
Daniel Enrique - anak sulung dan merupakan pemain basketball  ketika di high school.  Daniel juga memiliki ijazah dari Harvard Law School.

Fabian Rafael - menuntut dalam bidang artikel ketika di kolej dan merupakan pemilik label pakaian sendiri yang dikenali sebagai These Quiet Sounds (TQS) Design.

Alejandro Luis - merupakan adik dalam keluarga dan pernah menyertai kumpulan koir ketika di high school. Dia juga merupakan Mr. Pine View iaitu ala-ala Prom King ketika di high school (no wonder la +Tammy Lim tergila-gilakan dia).

Ok.

Mengapa aku minat GILER kat Boyce Avenue?

Semuanya bermula selepas fenomena Pitch Perfect iaitu acapella singing. Sejak daripada itu, selalu mencari video di You Tube untuk artis yang menyanyikan lagu-lagu acapella.

It wasn't until +Nor Rajaie Hashim tagged me on Facebook to watch this video that I started to know about Boyce Avenue.


After that, I started to look for their songs and started to sing their version of the original hit songs.

Banyak kot lagu-lagu yang diorang buat cover version and to me, better than the original artists too.

Tak ke tergila-gila dengar suara sedap diorang nie?

Everytime pergi karaoke, mesti cuba nyanyi ala-ala versi Boyce Avenue.

Hahahha.
Then, ada suatu kejadian misteri yang terjadi!

BOYCE AVENUE IS COMING TO MALAYSIA!!!

Semestinya harus untuk ku dapatkan tiket ini!

Yes!

I MANAGED TO GET THE TIX TO SING ALONG WITH 

BOYCE AVENUE

IN MALAYSIA

ON 12 FEBRUARY 2015!

Jangan jeles OK!

Cepat dapatkan tiket korang kat sini jika nak pergi gak!

Cepat la korang dapatkan tiket korang tau!

Boleh kita selfie sambil nyanyi sama-sama kat konsert tu kelak.

By the way, kalau kena panggil naik pentas, jaga kelakuan tau!
Kang I sebat dengan rotan kalau nakal-nakal!

Ok!

Sila tambahkan lagi kegilaan korang dengar lagu nie!

Haiqal Rawlins
012.280.1977
Facebook RSS Twitter Email

You Might Also Like

0 GLAM People

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Recent GLAM

Recent Posts Widget

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe