#OhhSOME Time @ Avenue K

7:30 AM

Have you ever had a day so bad that you feel like everything is going against you?
Minggu lepas memang merupakan minggu yang sangat menyeksakan jiwa, raga dan juga kesihatan.

Kenapa?
Tension sebab banyak kerja, lepas tu ada satu kejadian yang kurang mesra terjadi di pejabat and last but not least, dapat tahu yang BP naik sehingga 140/85 dan mata kanan kena ketumbit!

So, apa tindakan yang perlu diambil untuk meneutralkan perasaan yang menyesakkan jiwa ni?

Terus saya meluru ke Avenue K di Jalan Ampang.
Katne Avenue K tu?
Senang sangat nak Avenue K.
Sebelah KLCC je.
Klik Avenue K untuk mendapatkan kedudukan yang tepat.
Avenue K
By the way, kenapa saya nak pergi ke Avenue K?
Sebab ada #OhhSOME Fest di Avenue K!
Bestnye Connecting KL with 25 days of Christmas 
Your Xmas will be so merry with lots of events in line
Sampai je saya di Concourse Area, saya ternampak Santa Claus sedang memandu Pink Mini Cooper!
Dengan perasaan teruja saya mendekatinya dan sempat la berselfie dengan Pink Mini Cooper.
Sempat juga saya menikmati persembahan tarian oleh sekumpulan gadis berpakaian ala Santarina.
Santa on a Pink Mini!
Selesai bersiar di situ, saya menuju ke aras LG kerana ada persembahan oleh sebuah kumpulan indie. Ala-ala busking di situ. Tak tersangka saya terpegun mendengarkan nyanyian mereka sehingga hampir 30 minit lamanya. Yang bestnya, pelancong daripada Timur Tengah turut terpegun mendengarkan nyanyian.
This girl really can sing, especially Ella's songs! Sedap wei!
Rupa-rupanya dah banyak kedai dah kat Avenue K nie. Kedai makan je dah lebih dari 60 buah. Stores yang lain memang tak terkira la banyaknya.

Lagi convenient adalah di Level 2, parents yang nak berbelanja dengan tenang boleh meninggalkan anak mereka di Primrose Hill Active Learning.
Memang sesuai dengan tagline Avenue K - Make friends, create trends. AK connects KL city to a new shopping experience

Sambil-sambil mencuci mata, saya bergerak terus ke aras 3 dan di situ saya terpegun kerana terdapat banyak mini stalls yang didirikan oleh young entrepreneurs mempamerkan produk hasil kreativiti mereka. Sesuai dengan namanya #OhhSOME Bazaar, produk yang dipamerkan memang awesome. Bilangan usahawan muda yang ramai juga membangkitkan rasa kagum dan bangga dengan anak Malaysia yang berdikari.

Good for you Avenue K for setting up a platform for the youngsters to move up in the world.
Selesai bersiar melihat produk yang dipamerkan, saya naik ke Rooftop dan mendapati terdapat ratusan manusia sedang berkumpul di situ.

Rupa-rupanya ada #OhhSOME Stage yang membariskan ramai artis tempatan seperti Elizabeth Tan dan Altimet. No wonder la masing-masing ceria.
Jumping with joy!
#OhhSOME Stage
Imma happy person!
Great crowd!
+Maha Mahu macam nak ajak +Mira Cikcit gaduh je nie
Peace y'all!
Hotlink bekerjasama dengan Avenue K untuk mendatangkan pelbagai jenis permainan dan hiburan untuk anak-anak muda termasuklah reverse bungy jumping. Of course saya tidak membuang masa untuk mencuba reverse bungy jumping.

Walaupun kecut perut apabila menyaksikan orang terpelanting ke udara, and also knowing that I have  Acrophobia (fear of height), saya tetap cekalkan hati dan kuatkan semangat untuk mencuba reverse bungy jumping.

Can you imagine being thrown up into the air on the rooftop of a 4 storeys building and then to come down in such a fast speed?

Yeah, I tried that and I enjoyed it.
Hehehe.

Another tick in my bucket list!
Yeah! That is me, up in the air!
All in all, I really had a great fun time there.

And yes, my BP went down after the event and I feel a whole lot happier after the session.

So, no matter what you are looking for this festive season, just head over to Avenue K and I am sure you will find whatever you are looking for.

Make friends, create trends. AK connects KL city to a new shopping experience

Wanna know more?
Just visit Avenue K (Facebook) and (Website) to find out what is waiting for you.

Haiqal Rawlins
012.280.1977
Facebook RSS Twitter Email

You Might Also Like

4 GLAM People

  1. Ehhh ehhh ehhh , buat ke bungee tu. Kurlassss. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nuriesya Nadia, yep.. saya naik... best sangat

      Delete
  2. Seriously??!!! buat bungee jump tu?? pehhhh...gila ah! tabik! tapi jelesssss..hehe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.
      Awal2 tu memang gayat tapi lepas tu rasa best sangat.
      Hehehe

      Delete

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Recent GLAM

Recent Posts Widget

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe