Short Vacation With Family

8:30 AM

Tujuan utama saya menjadi #GLAMpreneurs adalah untuk memberi kesenangan kepada keluarga saya.
Jika mampu, saya juga ingin membawa ahli keluarga saya melancong sepertimana +Hanis Haizi .
Buat masa ini, belum mampu untuk ke luar negara.
Dengan usaha berterusan dan bimbingan padu dari +Hanis Haizi  dan +Razali Zain , my fearsome #GLAM leaders, insyaAllah impian tersebut akan jadi kenyataan sedikit masa lagi.
Syukur, baru-baru ini saya telah membawa keluarga saya untuk melancong di dalam negara sahaja.
Kami melawat Johor dan Melaka sebab parents saya memang ingin sangat melawat lokasi bersejarah di samping nak shopping katanya.

Pada awal percutian, mereka saya bawa melawati KLCC.
My little boy, Fiel, memang teruja sebab melihat KLCC yang tinggi sangat!
My mum pun sama gak.

Kemudiannya, kami travel ke selatan dan singgah di JPO.
My dad memang shopping sakan sebab dia dah ada a few items yang memang dia nak grab.
My mum pula tidak berapa berkenan dengan handbags yang ada so dia just window shopping.
Yang paling seronok adalah Fiel, sebab dia boleh berlari-lari di sekitar JPO dengan bebas.
Paling dia seronok adalah mengejar air pancutan.
Kiddie model

Sakan dia mengejar air pancut

Ketika di Johor, kami stay di Aleesya Homestay yang terletak di Kangkar Pulai.
Rumah yang sangat-sangat selesa. 
Ada tiga bilik semuanya dan ada ASTRO NJOI untuk hiburan penginap.
Semua kemudahan disediakan - memasak dan membasuh pakaian pun boleh.
Boleh hubungi 0197407690 jika ingin menempah.
Harganya pun berpatutan. 
Lokasinya hanya 30 mint dari JPO.
Aleesya Homestay

Kami hanya bermalam semalam di Johor dan kemudiannya bergerak ke Melaka.
Cadangnya ingin mengadakan lawatan sepertimana +Shibam Jelita tetapi disebabkan adik jatuh sakit, maka terpaksa kami korbankan sehari.
Yang sempat dilawati hanyalah bandaraya Melaka, Taming Sari dan Jonker Walk.

Cheeky Fiel and Abigail

Mum was literally shaking during the Taming Sari ride

The magnificient view from the top
Insisted on driving his own car
Wajib kan Coconut Shake Klebang

Jonker Walk

Di Melaka, kami menginap di Bukit Katil Homestay.
Homestay ini juga selesa dan yang best adalah rumah yang kami duduki adalah corner lot.
Ada 4 bilik semuanya dan ada ASTRO juga untuk kemudahan penginap.
Di sini kemudahan memasak disediakan tetapi tiada kemudahan membasuh pakaian.
Jika berminat, boleh hubungi 0173916898.
Homestay Bukit Katil


InsyaAllah, jika ada rezki, next nak bawa family vacay ke luar negara pula.
Bukannya sebelum nie tak boleh tapi agak terhad perbelanjaan bila melancong.
Sekarang, dah ada rezki berlebihan, boleh la berbelanja lebih untuk keluarga.
Kan objek #GLAM adalah untuk mencapai #TimeFreedom dan #FinancialFreedom.

Berminat juga untuk menjana #ExtraIncome / #SideIncome atau sekadar nak jadi #DropShip agent?

Boleh je.
Saya boleh share kaedahnya.
Dan yang penting, modal serendah RM50 sahaja.

Haiqal Rawlins
012.280.1977
E-mail : rawlins.una@gmail.com | FB : rawlins.ichigo | IG : rawlins_glam

You Might Also Like

0 GLAM People

Thanks for the GLAM write-ups

GLAM Comments

Recent GLAM

Recent Posts Widget

Top GLAM Friends

GLAM Tweet


Click Me To Visit Bargain Shoppe

Subscribe