Makanan sihat untuk keluarga

8:30 AM

Sekadar hiasan
Siapa suka masak untuk keluarga masing-masing sila angkat tangan!
Ok... anda boleh teruskan bacaan kerana ini untuk orang yang suka masak dan suka makan.

Betapa lazatnya juadah di atas kan.
Ikan, sayur, buah dan daging adalah di antara makanan kita kan.

Tapi, antara sedar dan tidak sedar (atau mungkin ada yang tidak ambil peduli), kebanyakan bahan mentah yang kita makan sekarang nie adalah JADIAN iaitu tidak dihasilkan secara semulajadi.
Suntik, jangan tak suntik!
Manakan tidak semuanya jadian.
Permintaan adalah terhadap bahan mentah yang 'sihat', 'cantik' dan 'banyak'.

FAKTA 1
So, tindakan paling ekonomi dan cepat oleh para pengusaha adalah dengan menyuntik/ menambah/ membaja/ menyiram bermacam-macam benda dalam ayam, ikan, daging, sayur dan buah-buahan.
Lautan pun dah semakin tercemar, so of course ikan pun turut tercemar kan.
Fact sheet on pesticides in our food
Ini semua dilakukan bagi memastikan bekalan makanan adalah mencukupi untuk semua.
Kalau tak cukup makanan, manusia pula yang pupus kan.

Bagi rakan-rakan yang suka masak, biar family merasa air tangan ghitew, mesti jadi resah apabila mendengar fakta ini kan.
Manakan tidaknya, kalau dah semua tercemar, nak bagi family makan apa, ye tak?

LANGKAH PENYELESAIAN 1
Amalan kebiasaan kita dalam membersihkan bahan mentah adalah membilas atau membasuh bahan mentah berkali-kali sampai bil air melambung naik.

  1. Nak masak ayam, bilas 16x, pastu rendam dalam 5 liter air, dengan harapan semua kotoran atau bahan kimia yang dimakan serta disuntik akan hilang.
  2. Sayuran dan buah direndam dalam 5 liter air dan dibilas 16x juga dengan harapan pestisid akan tertanggal dari kulit sayuran/ buahan.
  3. Daging pun sama, direndam dan dibilas seperti di atas.
Apakah dengan ini akan menghilangkan semua itu?
OF COURSE TIDAK!


Kenapa? Kerana semua bahan kimia tersebut telah lama meresap masuk ke dalam bahan mentah tersebut.

LANGKAH PENYELESAIAN 2
Langkah terbaik adalah dengan pengozonan - detoksifikasi bahan mentah.
Nak purifikasi makanan sekarang lebih mudah dengan menggunakan Biozone Food Purifier.

KELEBIHAN BIOZONE FOOD PURIFIER

  • Selamat
  • Keberkesanan menyingkirkan bahan tercemar dijamin oleh OSHA, FDA, FSIS, HACCP, EPA, USDA dan National Organics Program
  • Memelihara nutrien dalam bahan mentah
  • Mesra pengguna
  • Mesra alam
  • Praktikal dan mudah-alih

LAIN-LAIN KEGUNAAN
  • Menyingkir bahan aditif pada makanan dan minuman
  • Mensteril botol bayi, permainan bayi
  • Mencegah pertumbuhan bakteria pada papan pemotong dan sekaligus menyingkirkan bau
  • Air yang dilalukan BFP boleh digunakan untuk membersihkan muka, bagi mencegarh bakteria dan kulat
  • Boleh digunakan untuk mensteril bahagian dalam peti sejuk bagi memastikan tiada bakteria serta memanjangkan jangka hayat bahan mentah di dalam peti sejuk

Berminat untuk mendapatkan free demo, sila hubungi saya

Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo

E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

You Might Also Like

0 GLAM People

Thanks for the GLAM write-ups

GLAM Comments

Recent GLAM

Recent Posts Widget

Top GLAM Friends

GLAM Tweet


Click Me To Visit Bargain Shoppe

Subscribe