I HATE SNAKES

8:26 AM

Bukan la nak berlagak dan bukan juga nak riak

Tapi jika disuruh buat macam-macam, insyaAllah boleh buat

Disuruh bungee jumping, boleh gagahkan diri
Disuruh makan benda pelik-pelik, akan ials tabahkan jiwa
Disuruh berendam dalam lumpur, akan ials kuatkan diri

Tapi please, jangan sesekali dekatkan ials dengan ular!


Even masa google cari gambar ular-ulat kat atas nie pun, rasa seram and nak pitam tengok gambar je

Bila tengok je peserta-peserta Fear Factor membuat tugasan mereka, semuanya ials boleh buat kot

Tapi jika seperti di bawah ini, memang ials akan jadi orang pertama tarik diri

 Ish!
Minta jauh la

Buat pengetahuan uals semua, ials adalah seorang penyelam berdaftar ye
Tapi disebabkan rasa takut pada ular, everytime ials nak buat dive, ials akan teringat ular laut yang berbisa dan ini kerapkali menyebabkan ials nak berhenti menyelam

Begitu juga bila ials masuk ke dalam hutan, ials akan make sure ials memakai stokin bola dan memakai topi 

Kenapa?

Sebab ials takut dipatuk ular ketika berjalan atau ular menjalar jatuh dari pokok ke kepala ials

Sampai pernah mak ials marah sebab ials membuka payung ketika nak ke dusun durian

Even sampai sekarang, ials akan cuba mengelakkan aktiviti yang melibatkan kawasan-kawasan tempat tinggal ULAR nie

Pergi Penang, mesti uals akan pergi ke Tokong Ular kan

NO for me!

So, adakah ials nie mengidap OPHIOPHOBIA?
Ophiophobia bermaksud ketakutan yang abnormal terhadap ular
Bagi peserta-peserta Astro's Fear Factor Malaysia, ials ucapkan good luck pada uals semula
Jika ada challenge yang melibatkan ular dan uals berjaya melaluinya, ials memang TABIK ngan uals

Ials memang teringin nak tengok Fear Factor dijalankan di Malaysia
Bukan apa
Nak gak tengok makanan apa yang dihidangkan, challenge apa yang dipertaruhkan

So, apabila dijadikan plak Astro's Fear Factor Malaysia, lagilah ials tak sabar nak tengok

Masa inilah kita nak tengok artis mana yang gagah, perkasa, jelita, kuat dan lembut kan
Hahahhahahha


Of course tarikan utama ialah pengacaranya iaitu Aaron Aziz
Tapi yang ials tak sabar nak tengok ialah Didie Alias
Mesti pecah perut tengok dia melatah kan
Keletah dan aksi lucu dia memang ials nanti-nantikan


Sumber : Budiey
Bagi peserta-peserta lain, ials rasa diorang semua perlu berhati-hati dengan kumpulan Jehan Miskin dan Mejar Dr Faiz
This couple could become a threat to the others
Dua-dua are in good physique and actively involved in sports (*mana aku tau fakta nie*)
Sumber : Budiey
Tapi IZ dan Zaween pun macam kuat gak kan?

Hurm...
Well peeps, best of luck to all of you

And also, best of luck to me too
Mudahan terpilih untuk menyertai Fear Factor House Roadshow


Fear Factor House – Is your chance to experience Fear Factor live!

Fuh! Best! Kalau menang, mau pitam tengok hadiah dia

Grand Prize
Apple MacBook Pro 13-inch 2.9GHz
AND
RM1,500 Cash

1st Runner Up
Canon EOS 650D kit (EFS 18-55 IS II)

2nd Runner Up
The New Apple iPad 64GB

Best Buzz Blogger
Apple iPad 2
AND
RM1,000 Cash



So, uals tak nak join ke?
Cepat-cepat buat entry and join ok
Pastu daftar kat sini ye >> NUFFNANG

Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

You Might Also Like

12 GLAM People

  1. ular ularrr... hahaa... iallss jumpa ular hijau tgh tido masa trip masuk tmn negara. tak caya ? cerr carik ialls punyer entry pasal tmn negara... hehee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ishh...
      Itu paling geli
      sebab dah le kecil, nipis...
      eeeeeeee

      Delete
    2. hahaaa... masa jumpa tu cuak gak. kot2 tetiba dia terjaga and serang kitorang kan. Dah la guide kata ulau tu jenis poisonous. Alhamdulillah selamat...

      Delete
  2. alahai best nye karangan die ..sape yang tak takut kat ular kan? takut ade, geli pon ade ...huhuhu

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  6. heyyyy i is hateeee ularrrr toooooooooooooooooooo! geli iolss uolsss. ;p

    ReplyDelete
  7. Tahniah! Dah berjaya terpilih untuk menyertai Fear Factor House Roadshow! Kalau ada ular, pejam mata wat2 tak nampak jelah ye.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Misz Mieza : Dah jumpa dah pun and terpaku je tengok ular...menci!

      Delete

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Recent GLAM

Recent Posts Widget

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe