Garam Buluh Premier Drink : Soal dan Jawab

9:00 AM

Bila dah mencecah usia 50-an, macam-macam penyakit datang kan
Sakit jantung la, darah tinggi, kolestrol la


My mum pun mengalami masalah yang sama
Lagi-lagi sejak berhenti kerja dan duduk di rumah, lagi dia cepat penat katanya
Dia mengadu yang sekarang dia dah kena ambil ubat darah tinggi

Memandangkan Hai-O nie pengeluar produk kesihatan yang dah terbukti mujarab, ials pun syorkan pada Mum untuk ambil Garam Buluh Premier Drink

Tak salah berusaha kan

Bila dia pergi check-up, amazingly  tekanan darah dia dah kembali normal dan kolestrol dia pun menurun bacaannya
Now, dosage ubat-ubatan Mum pun dah dikurangkan
She is so happy about it and now dah tak sabar nak share ngan cousin-cousin dia yang ada masalah yang sama

Hehehee

Sedikit soal jawab yang berkaitan dengan Garam Buluh untuk maklumat semua

Apa bezanya Hai-O Garam Buluh dengan garam biasa?
Hai-O Garam Buluh menggunakan garam yang dijemur di bawah matahari dan 100% semulajadi. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yinping (Pantai Barat Korea). 

Garam semulajadi ini dimasukkan dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan dalam relau bagas dan dibakar dengan pokok pine sehingga menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk.

Melalui proses pembakaran, bahan berbahaya seperti logam berat dan kotoran yang ada dalam garam telah dineutralkan atau disingkirkan, manakala initipati pokok pine (resin & minyak pine) dan garam (lebih 200 jenis elemen surih yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh manusia (seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum dsb).


Bolehkah pesakit tekanan darah tinggi mengambil Hai-O Garam Buluh?
Boleh, kandungan natrium dalam garam buluh adalah sangat rendah, tidak akan mempengaruhi tekanan darah. Manakala kandungan bahan mineral yang banyak dapat memperbaiki kesihatan badan.

Bolehkah kanak-kanak dan ibu mengandung mengambil Hai-O Garam Buluh?
Boleh, dengan saiz pengambilan yang kurang iaitu suku atau separuh bungkus.


Adakah perlu berhenti mengambil garam jika garam biasa dikatakan tidak sihat?
Badan manusia memerlukan garam kerana garam adalah bahan yang penting dalam pertumbuhan badan. Ia dapat menyelaras peredaran air yang seimbang di dalam badan, mengekalkan penembusan dalaman dan luaran membran, sintesis keasidan perut, menggalakkan rembesan jus pencernaan, menambahkan selera dan lain-lain. 

Pada masa yang sama, ia menjamin nilai pH yang diperlukan untuk tindakan enzim protease perut, mengekalkan keseimbangan pH dalam badan dan peredaran normal bendalir badan.

Hai-O Garam Buluh tidak mengandungi sebarang bahan tambahan, logam berat dan bahan kimia, malah kaya dengan bahan mineral dan elemen surih

Gantikan garam biasa dengan Hai-O Garam Buluh, dapat mengekalkan nutrien terbaik untuk badan.

So, Mum, syukur sebab dah start ambil Hai-O Garam Buluh.
Teruskan pengambilan dengan berdisiplin, mudah-mudahan lepas nie tak payah ambil ubat terus
Juga moga-moga kesihatan bertambah elok 

Luv u Mum




Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

You Might Also Like

0 GLAM People

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe