Total Recall : The Review

9:01 AM


Thanks to Nuffnang, ials dapat lagi tiket untuk premiere screening cerita Total Recall

And thanks for the gifts too
Nape ials dapat gifts?
Sebab tersenarai as the best comments!
Wanna see the gifts?

Key chain worth RM50
T-shirt worth RM200
Eh?
Nape tajuk dia familiar?
Sesapa yang lahir 80's pernah lah tengok movie nie
Ala yang Arnold Schwarzenegger berlakon tu
Masa tu tekologi filming dia kira paling mantap la kan
Hehhehee

Ok
Berlatarbelakangkan dunia pada tahun 2084, selepas World War III, Bumi telah terbahagi kepada dua superpowers iaitu United Federation of Britain (UFB) dan The Colony.

Doug Quiad (Collin Farrel) merupakan seorang pekerja kilang yang menetap di The Colony dan telah berkahwin kepada Lori (Kate Beckinsale). 
Doug di Rekall
Lori in action
Doug sering mengalami mimpi ngeri yang melibatkan dia dengan seorang gadis yang tidak dikenali, melarikan diri daripada pihak berkuasa.

Doug merasakan kehidupannya tidak memuaskan dan dia bercadang untuk melawat Rekall. Rekall merupakan sebuah syarikat yang memberikan kepuasan kepada pelanggannya dengan memasukkan memori palsu sepertimana angan-angan pelanggannya. Bila tiba di Rekall, Doug memilih untuk mendapatkan memori untuk menjadi seorang perisik double-agent.

Walau bagaimanapun, sesuatu telah terjadi dan menyebabkan kematian kepada pekerja-pekerja di Rekall.
Doug melarikan diri dan bila dia kembali ke rumah, dia dapati Lori juga cuba untuk membunuhnya dan memberitahunya bahawa mereka sebenarnya bukan pasangan suami isteri dan kehidupan yang sedang dijalani oleh Doug merupakan memori implan yang dipasang 6 bulan yang lepas.

Doug melarikan diri dan telah bertemu dengan Melina (Jessica Biel) yang mengenali Doug yang sebenarnya.




Penilaian ials terhadap Total Recall :
Jalan cerita : 4.3/5.0 . Well, cliche cerita action begini. Misleading, trust-issues and political issues over-potrayed are parts of the movie elements.
Penghayatan : 4.5/5.0. With such big names as actors, penghayatan memang top class. But peliknya, semacam dejavu plak bila tengok macam ramai pelakon Underworld yang berlakon dalam movie nie. Action scenes memang best.
Will I watch it again? Not in cinema but I will buy the DVD.

CONTACT ME
RAWLINS 
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

You Might Also Like

8 GLAM People

  1. wah. macam best je cerita ni kan. nnti nak g tengok ah.

    ReplyDelete
  2. Best best... Stuju ngan rating anda

    ReplyDelete
  3. wah best nyer dapat menang tiket wayang free!! dah lama tak dapat tiket free dari Gempak nie sejak2 pindah rumah hmmm...

    ReplyDelete
  4. wah macam nak tengok la cerita ni. HEHE.

    ReplyDelete

Thanks for the GLAM write-ups

GLAM Comments

Recent GLAM

Recent Posts Widget

Top GLAM Friends

GLAM Tweet


Click Me To Visit Bargain Shoppe

Subscribe