Mae Nak : The Review

9:00 AM


Actually, ials dah tengok citer nie last week kalo tak silap
Tapi sebab busy so tak menyempat nak buat review (alasan jer tuh)
Thanks to ChurpChurp sebab bagi tiket preview screening


Mae Nak adalah berdasarkan kisah benar yang berlaku 100 tahun yang lampau di Thailand. Mak terpaksa meninggalkan isterinya, Mae Nak yang sedang sarat mengandung untuk menjadi askar dalam peperangan di Thailand. Sebelum pergi, Mae Nak telah berjanji akan menyayangi suaminya sehingga mati. Apabila Mak kembali dari medan peperangan, dia mendapati rumahnya dalam keadaan usang dan tidak teratur. Mae Nak juga menyambutnya dan mereka tinggal bersama. Mak tidak mengetahui sebenarnya Mae Nak telah meninggal dunia ketika melahirkan anak mereka. Mae Nak bangkit dan menhantui perkampungannya untuk membalas dendam kepada kumpulan penjahat di kampung itu yang menyeksa dia dan bayinya.
 
Penilaian ials untuk Mae Nak :
Jalan cerita : 2.0/5.0. Jalan cerita yang terlampau longgar. Lebih banyak menyajikan susuk badan dan keseksian aktor/ aktres berbanding fokus kepada jalan cerita yang mantap. Make-up effect adalah sangat lemah. Adegan flash-back adakalanya mengelirukan penonton. 
Penghayatan : 2.0/5.0. Banyak sangat adegan peluk-peluk, basah-basah. Tak ngeri pun. Lakonan pun biasa-biasa je.
Will I watch it again? NO

Saya tidak faham kenapa nak menghasilkan satu lagi cerita seram berdasarkan lagenda yang sama. Ingat tak cerita Nang Nak?
Mesti korang ingat kan?
Ala...ada pelakon laki hensem dan perempuan yang cantik tu?
Ingat kan?

Saya merasakan Nang Nak adalah sangat bagus dari segi garapan, jalan cerita dan penghayatan. Even saya turut menangis masa menonton wayang ni. Tidak ada babak seksi melampau dan ada babak ngeri yang memang meremangkan bulu roma.

Just in case korang lupa, saksikan trailer Nang Nak ni.

CONTACT ME
RAWLINS 
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

You Might Also Like

4 GLAM People

  1. tak tengok pun citer Nang Nak...
    Huhuhuhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Razil Tahir : Pergi tengok, memang ngeri giler!

      Delete
  2. Nang nak mmg seram giler. Setuju ngn komen admin. ada tengok nang nak 2? Mghampakan... Citer tu bnyk lucah. Dh la ms tu ajak 1 family tengok. Isk malu nye. Nak tengok nang nak lg skali x brani. Takut cuz seram sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan...
      Lin tengok ngan family ke?
      Alalala...
      Tak bestnyer,...

      Nak tengok Nang Nak, ajak kengkawan reramai...hehehehe

      Delete

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Recent GLAM

Recent Posts Widget

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe