Bonus RM4500

11:07 AM



Hello uals

Salam Ramadhan al-Mubarak

Esok dah start puasa dah kan
Mesti ramai dah mula merancang nak bertarawikh kat mana, nak bersedekah, nak berbuka dan bersahur, 
Tak kurang juga yang terfikir nak menukar perabot, langsir dan peralatan rumah yang baru kan

Jangan lupa pasal amal ibadat sudah ye

Tapi kan, semua yang kita nak buat tu memerlukan duit kan

Memang bila bulan puasa, perbelanjaan untuk makan adalah kurang sebab kita menahan lapar dari pagi sampai ke senja
Tapi bila berbuka, kekadang perbelanjaannya lebih daripada perbelanjaan bukan bulan puasa

Betul kan?

Ials pernah dengar ada kakitangan yang mengambil cuti sebulan pada bulan puasa kerana ingin berniaga di Pasar Ramadhan
Kenapa?
Sebab nak menampung perbelanjaan keluarga sepanjang Ramadhan dan Syawal!

Lagipun, keperluan menyambut Ramadhan dan Syawal memerlukan kewangan 

Nak bersedekah - perlu duit
Nak berbuka dan bersahur - perlu duit
Nak beli baju raya - perlu duit
Nak bayar zakat - perlu duit

*Meminjam dari Ismalina Ishak*

Beginilah sebenarnya kos tambahan yang diperlukan oleh kebanyakan keluarga pada bulan Ramadhan dan Syawal



Nak tau total kos tambahan nie berapa?      RM3550

Wow! 
Mana la nak cekau duit banyak nie time raya kan

1) Nak berniaga di bulan puasa?
2) Menabung setiap bulan?
3) Guna credit card?
4) Meminjam dari sahabat dan saudara?
5) Mengharapkan Kerajaan bagi bonus cepat-cepat?
6) Worst - buat personal loan!

Rather than doing all that, apa kata kita buat bisnes yang tidak memerlukan kita mengambil cuti pun
Bonus pertama yang akan uals dapat adalah RM4500 - RM8000, terpulang pada pilihan masing-masing
Dapat bonus pastu berpeluang pula nak melancong ke Paris dan London next year

Contact me to know how and we will work together

CONTACT ME
RAWLINS 
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

You Might Also Like

6 GLAM People

  1. Interesting! Mana nak dpt extra utk tampung perbelanjaan tu? Nanti kalau dah ada rm4500, bolehlah dilaburkan dlm bentuk emas. Jemput share knowledge di www.cikguemas.com

    ReplyDelete
  2. Best nyeee ..
    Tolongg komen http://aimancool99.blogspot.com/2012/07/mulut-orang-yg-berpuasa-lebih-harum.html

    ReplyDelete
  3. berharapan dengan duit bonus aje laaaa nampaknyer... hohohohoh

    ReplyDelete

Thanks for the GLAM write-ups

GLAM Comments

Recent GLAM

Recent Posts Widget

Top GLAM Friends

GLAM Tweet


Click Me To Visit Bargain Shoppe

Subscribe