Muffin top, Mangkuk tingkat dan Kecantikan

8:23 AM



Sebelum ials memulakan entri kali ini, ials nak jelaskan yang entri ini bukan mengutuk atau mencaci
Sekadar perkongsian dari seorang hamba Allah swt yang suka menilai kecantikan dan ingin berkongsi khabar gembira
Bukan berniat menjatuhkan sesiapa atau menghukum insan lain
Jauh sekali

Lagi satu tujuan perkongsian ini adalah untuk menjelaskan kenapa seeloknya Premium Beautiful dibeli secara lengkap, iaitu 3 pieces in one set for first time around
Sebab ramai kengkawan yang bagitau
"Ala...mahal la beli 3 pieces sekali. Beli satu-satu la, murah sikit"
atau
"Aku nak hilangkan lemak kat peha je, so aku amik long girdle je la"
atau
"Aku nak kempiskan perut sebab nak pakai kebaya masa bersanding nanti. Yang lain aku takde masalah"
Ada kan?

Ok lah, mari kita mulakan

Uals tau tak Muffin Top tu apa?
Bukan topping kat muffin yang berperisa strawberry, blueberry, vanilla atau chocolate tu
Yang tu boleh dimakan, tak mengapa kalau suka
Yang nie jenis yang tak boleh dimakan
Ia adalah keadaan badan yang 'terlebih sukatan' dan tidak enak dipandang mata, sama ada orang lain atau pada pemilik badan

Ada ke yang jatuh cinta pada Muffin Top sendiri?
Yang kiri boleh makan, yang kanan sebab banyak makan



Begitu lah keadaan muffin top ye uals
Paham dah?

Ada satu lagi keadaan yang ials nak share
Sila perhati elok-elok gambar selanjutnya
Jangan terkejut plak tau

Tu dia, mana satu b@#*st mana satu perut?


Tu dia
Betul tak macam mangkuk tingkat?

Yang nie untuk menyimpan makanan, yang atas tu?


Apa kaitan dengan kecantikan?
Seperti ials cerita awal-awal tadi, ada juga klien yang nak beli separate set sebab mahal katanya
Tapi biar ials perjelaskan apa terjadi sekiranya beli secara asing nie

Muffin top akan terjadi jika hanya mendapatkan waist nipper sahaja
Memang la pinggang jadi kecil tetapi punggung akan melebar dan bahagian top akan melimpah

Manakala Mangkuk Tingkat  plak terjadi sebab hanya amik long girdle je menyebabkan 'kesuburan lemak' yang melampau di bahagian utara badan pengguna

Kenapa jadi begitu?
Ini adalah kerana Premium Beautiful bertindak mengalirkan lemak ke kawasan yang sepatutnya secara optimum
Jika dipakai hanya satu sahaja dari ketiga-tiga piece nie, maka lemak akan mengalir ke bahagian yang tidak dipakaikan set Premium Beautiful
Jika terlampau memakai long girdle, maka jadilah Mangkuk Tingkat kerana pengaliran lemak ke atas semuanya
Kalau disiplin memakai waist nipper je pun akan menyebabkan ramping di tengah tetapi membuak di bahagian bawah dan atas badan

Nak tengok bukti yang memakai secara lengkap 3 pieces dan disiplin?
Cube tengok kat bawah nie, my beloved mentor, Hanis Haizi and her supermodels

Seperti supermodel kan?




Cantik kan diorang
Jangan terkejut, hampir kesemua ini adalah isteri orang dan merupakan ibu-ibu
Tapi badan semuanya mengalahkan anak dara kan

Uals tak nak ke jadi cam diorang?
Kalau nak, you know what to do!

Nak tunggu orang lain tolong memang lambat la kan

CONTACT ME
RAWLINS 
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : rawlins.una@gmail.com
Mobile : 012-2801977

You Might Also Like

2 GLAM People

  1. nk tau la..ade effect x..klu pki pb ni..then x tau dlm prut da ad bb.means preggy la..cm kan br kawen.mase ank dare smp sanding pki le.lps tu..skrg ni g opis x pki da sbb takut x tau perut ade isi..reply kat box commnt entry cm k..tq...

    ReplyDelete
  2. Cik may : dah reply kat entry latest CM

    ReplyDelete

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe