Wrath of the Titans : The Review

9:00 AM


FEEL THE WRATH

Terima kasih Nuffnang sebab bagi tiket free lagi
Nak tau camne nak dapat tiket free dari Nuffnang?
Daftar je kat sini, senang sangat >>  Nuffnang

OK lah, this is my review of the movie

Selepas kejayaannya memusnahkan Kraken, Perseus telah memilih untuk kini menjalani kehidupan sebagai nelayan bersama anaknya, Helius, walaupun telah ditawarkan untuk menjadi Dewa oleh ayahnya, Zeus.
Manakala, manusia pula telah semakin melupakan kekuasaan dewa dan kekuasaan dewa semakin berkurangan kerana kurangnya kepercayaan manusia terhadap dewa-dewa.
Keadaan ini telah membenarkan pemberontakan oleh kumpulan Titans yang diketuai oleh Kronos, iaitu ayah kepada Zeus, Poseidon dan Hades.
Semaza zaman kegemilangam dewa-dewa, kumpulan Titans ini telah dikurung di dalam penjara di bawah tanah yang dikenali sebagai Tartarus.

Dek kerana mabukkan kuasa dan juga kerana terpengaruh dengan janji oleh Kronos, Ares, iaitu adik kepada Perseus telah mengkhianati ayahnya Zeus dan bekerjasama dengan Hades untuk menggulingkan Zeus dan Poseidon.
Selepas kematian Poseidon dan penggulingan Zeus, Perseus terpaksa mencari persekutuan dari Ratu Andromeda dan juga Agenor (anak separuh dewa kepada Poseidon) dalam usaha untuk mengembalikan ketenteraman di bumi.
Titans telah berjaya melepaskan diri dari Tartarus dan bersebaran di bumi dan merosakkan bumi serta menghapuskan manusia.
Maka, dalam usaha untuk menjejaki Ares dan memecahmasuk ke Tartarus, Perseus dan sekutunya terpaksa melalui pelbagai rintangan dan memusnahkan pelbagai jenis Titans.
Thanks to Google
Penilaian saya?

Penceritaan : 4.0/5.0

Penghayatan watak : 4.5/5.0

All the actions, stunts, the Titans are so superbly fabulous
However, I think Clash of the Titans was more superior to the latter as the Titans
Sebab ?
Babak pergaduhan di antara Titans dan manusia adalah lebih banyak ditayangkan
Dalam Wrath of the Titans, lebih banyak tertumpu kepada aksi Perseus dan sedikit kurang penekanan pada Titans
I was expecting more Titans and human's wrestling scenes.

All in all

Worth watching
But do not compare it with the first movie

CONTACT ME
RAWLINS
Facebook : www.facebook.com/rawlins.ichigo
E-mail : loving.hate78@gmail.com
Mobile : 012-2801977

You Might Also Like

6 GLAM People

  1. wow..nice review...jemput baca review filem ni di Kakiwayang.com and share pendapat anda di situ juga yee...=)

    ReplyDelete
  2. Kakiwayang.com : thanks singgah, will stop by at your blog

    ReplyDelete
  3. kalo nak compare, mmg nombor satu punya lagi best. but wraths of titans still enjoyable..=)

    ReplyDelete
  4. lucky nye. nway. nice blog. gud 1

    ReplyDelete
  5. Jejaka Terhangat : betul...untuk enjoymet memang best la kan

    ReplyDelete

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe