Rahsia Berpantang Bagi Wanita Bersalin

9:41 AM

Hello mommies! Bagi bakal2 ibu di luar sana korang mesti tgh pening nak pilih bengkung apa yg sesuai utk dipakai. Bagi yang sedang melalui proses berpantang, bengkung merupakan benda yang wajib kita pakai. Nowadays ada banyak sangat brand bengkung sampai naik pening dibuatnya. TAPI KEBANYAKANNYA BENGKUNG TRADITIONAL yang jenis melilit-lilit dan berela-ela panjangnya.


Seperti yang kat atas nie, mampu ke nak pakai hari-hari? Kena berpusing dan melilit bagai!

I would know sebab my mum dulu pakai cam nie gak. Sian tengok my dad tolong pakaikan setiap hari. Sian tengok my mum bila nak gi toilet. Pakai macam mana pun, my mum still lagi ada baby fat. Terfikir gak masa tu, buat apa pakai benda nie kan?

My grandma datang masa my mum berpantang. Masak macam-macam herba, buat pendiang segala bagai. Rumah dah macam bau kedai ubat dah.
Huhuhu!

Selepas diperkenalkan pada Premium Beautiful, I pun kongsi dengan my sisters and also my mum.

My sisters pakai selepas dua minggu bersalin. Tak sampai dua bulan, dua-dua dah balik ke saiz sebelum berbadan dua. The elder sister tu ada masalah period, now dia dah tak mengalami masalah period tak tentu masa tu. Yang second one plak, masa pregnant, naik berat almost 20 kg. Selepas pakai Premium Beautiful, dia kembali ke saiz masa anak dara plak. Pastu masalah kulit dia pun dah berkurangan. Lega.

Kebaikan berpantang dengan Premium Beautiful



PREMIUM BEAUTIFUL boleh membantu proses pengecutan rahim dan mengempiskan kembali perut yang besar ketika mengandung samada uals melahirkan secara normal atau caesar.

Takkan ada masalah seperti bengkung traditional.
Kalo ikatan terlalu kuat, kita sampai susah nak bergerak, berjalan seperti pakai kimono.
Kalo terlalu longgar, perut pulak tak kecut.
Dengan Premium Beautiful, badan kita akan automatically ikut cutting berdasarkan size Premium Beautiful anda.
Lagi kerap dipakai, lagi cepat hasilnya.

Bagi yang bersalin normal
Boleh pakai Premium Beautiful selepas 3 hari bersalin (bergantung kepada luka). Boleh dimulakan dengan waist nipper dahulu sebelum pakai full set.

Bagi yang bersalin caesar
Boleh pakai Premium Beautiful selepas 3 minggu ke sebulan selepas bersalin.

Uals pun boleh ambil sekali pil Maharani untuk mengeluarkan darah nifas dengan lebih cepat dan berkesan.


Hanya RM65 sekotak!


Kalau sesiapa berminat nak tau lebih lanjut, add je Facebook saya atau e-mail je saya ye. Tekan je butang Contact Me kat atas tu.

- Posted using BlogPress from my iPad

You Might Also Like

0 GLAM People

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Recent GLAM

Recent Posts Widget

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe