Pencuri Impian

7:59 AM

Ada di antara my friends yang bertanya 
"Nape kau berani sangat nak buat business?"

Kenapa?
Because I need to change and rebrand myself
Takkan nak dalam mode comfortable selamanya kan
"Tak takut ke gagal, halangan dsb?"

Who says that success comes easy?


Tak percaya, sila baca entry dari Idola saya, Hanis Haizi
Dia pun menghadapi halangan tapi kerana ketegaran dan kegigihan, kini beliau berjaya menggenggam pendapatan 6-angka setiap bulan



PENCURI IMPIAN


Impian pun ada pencuri?? hihih yup bolehhhh... siapa yang nak curi tu? Orang-orang disekeliling kita, terutama dikalangan suami2, tunang, parents sendiri, kawan2 dan byk lagi.


Actually hanis pun x lari daripada si pencuri impian. Siapa lain tak bukan suami hanis sendiri!

Yes! Masa seawal penglibatan hanis dalam business Premium Beautiful ni,  Mr Razz adalah penghalang no 1 hanis. Bukan saja dia tak kasi buat malahan dia TEE DOWN hanis.. Kira merendah2 kan kebolehan hanis lah. Because selalunya our spouse ni dia rasa dia dah kenal kita in and out.. dia rasa kita x boleh. Tapi yang mengenali diri kita ialah siapa??? Of course diri Kita. Listen to your heart.  

I still remebered macam mana dia dapat tahu hanis join business ni without consult him dulu.. ni ayat terkeluar dari mulut dia: 


"Siapa nak beli corset you nanti?" " Sape nak jadi busines partner you nanti??" " you dah lah x de kawan, and tak pandai cakap" " Jiran depan rumah pun tak kenal inikan pulak nak jual PB?"

Untuk si suami ni kalau nak kasi dia paham senang je... buat duit besar dan bawak suami gi melancong!  Confirm paham! 

Yup suami ni memang selalunya sangat2 skeptical bukan ape sebab mereka sayangkan isteri mereka dan takut tak menjadi naya plak kan.. so that's why dorang pun suka takot2 kan.. 


Sepanjang dalam business ni hanya segelintir sahaja suami support the rest terpaksa deal with husband sendiri. 

For me itu bukan masalah, itu cuma part of cabaran untuk kita berjaya. Cabaran kita bermula dari rumah. And as a women or wife kita pun mesti kena ada financial security. Tak boleh harapkan suami je 24/7 untuk support kita. 


Kita kena fikir tentang diri kita dulu, anak2 dan last baru suami. Incase anything happen to your spouse macam mana kan? Bukan nak doakan benda2 tak elok... like my father used to say it to me..  

kalau Raz tak curang lah pun kata lah nauzubillah dia accident ke? Or patah kaki ke? Ape you nak buat?

Masa tu memang tersentak dengan kata2 my dad. He is totally against me becoming a housewife.. my parents harapkan i jadi engineer just like what they planned. 

I took the chance and proof to my hubby that he is wrong about me. Maybe dulu I sangat PASIF tapi now not anymore... 


You see, how bigger DREAM can change a person in a split second! Impossible is NOTHING!! Yang penting kita percaya pada diri dengan penuh keyakinan!

Note to all the wives out there... if you have to face your husband just FACE IT. Terangkan secara professional dan secara berterusan. 
Sekali kena rejek... cuba lagi.. pujuk2... n pujukkkk... :D

Worst come to worst.. buat je lah it's your life anyway. Sooner or later he has to accept it. 


And jangan buat sekerat jalan... pastikan apa yang dia cakap tu.. tak berlaku. Buat sepenuh hati. 

Good Luck! 


Takde kejayaan yang datang melayang sebegitu sahaja
Dalam menuju ke puncak, memang banyak halangan
Tapi jika kita bersabar, kita akan sampai juga ke puncak!


LETS JOIN GROUP FABULOSITY

Contact me via Facebook (www.facebook.com/rawlins.ichigo) or via e-mail (loving.hate78@gmail.com) to jump start your steps towards realization of your Beautiful Dreams
Sharing is Caring

You Might Also Like

2 GLAM People

  1. like it like it like it... nina like it much much..hahahahaha

    ReplyDelete

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe