Masalah Keputihan?

8:15 AM

Hey!
You lelaki, mana boleh citer pasal nie..
Nie rahsia perempuan!


Hello!
Google kan ada!
Bak kata orang puteh "you don't have to jump into the sea to know that it is deep"
Gitew!


Nie semua bukan tulisan saya sendiri ye
Saya mengambil kandungan penulisan ini dari sini > > Sumber Boleh Dipercayai

Masalah penyakit keputihan wanita (keputihan) merupakan antara masalah kesihatan yang sering dialami oleh kebanyakan wanita. Keputihan adalah merupakan masalah yang kedua sesudah masalah gangguan haid.



Menurut Illinois Department of Public Health, bakteria atau kulat yang menyebabkan penyakit keputihan mampu menyerang’ TIUB FALLOPIA dan UTERUS seseorang wanita yang dijangkiti keputihanKeadaan ini menyebabkan kesukaran kepada wanita yang dijangkiti keputihan untuk hamil.

Penyakit keputihan menjadikan sistem tubuh seseorang wanita itu tidak subur dan menyebabkan risiko KEHAMILAN EKTOPIK (ECTOPIC PREGNANCY).

Dalam istilah perubatan, perkara sebegini adalah lebih dikenali sebagai Pelvic Inflammatory Disease (PID)Anda boleh bertanya dengan lebih lanjut PID ini kepada doktor yang merawat anda.

Selain itu, bakteria atau kulat daripada jangkitan keputihan ini juga boleh menyebabkan kerosakan pada TIUB FALLOPIA.


Kerosakan Salur Fallopia kerana Keputihan



Jika berlaku kerosakkan begini, maka peluang untuk seseorang yang dijangkiti keputihan untuk hamil adalah sangat tipis sekali. Antara langkah bijak yang perlu diambil segera adalah dengan menghalang daripada dijangkiti keputihan ini. Sekiranya seseorang itu sudah dijangkiti keputihan, dia perlu merawatnya dengan kadar yang segera.



Wow! Serius sungguh ye!
Ini adalah perkara baru bagi saya.

Girls, berjaga-jaga ye.
Maknanya kalau ada keputihan janganlah memandang sebelah mata *bak kata Anita Sarawak*
Rawat dengan segera sebab kalau terlambat boleh menyebabkan kemandulan.

Meminjam kata Hani ...
Senang je nak tahu kita ada keputihan ke tidak. korang better check your panties betul2. Ayat nie a bit 18SX tapi saya rasa sangat penting untuk kita semua tahu.Korang cuba check kat seluar kecik korang ada tak lubang2 gaya mcm kena gigit semut.. lubang2 kecik kat seluar kecik korang tu bukan lah di sebab kan aktiviti korang memberus seluar itu ye. itu di sebab kan terlalu banyak asid dalam VAGINA dan ini bukan lah masalah yang remeh dari sikit2 lama kelamaan ia akan menjadi serius dan membawa padah kepada diri kita

Ini betul-betul serius girls

Girls, you are always being watched
If you are single, everybody is watching you
If you are to be married, your to be spouse is watching you closely
If you are married, your husband is definitely watching you all the time
If you do not take good care of yourself, your husband might be looking at someone else

So, tunggu apa lagi?
Premium Beautiful boleh membantu menyelesaikan semua masalah di atas

Kalau single, ramai anak teruna akan memandang bentuk badan baru anda *tu tak kira lagi bapa, datuk orang kan*
Kalau dah nak kahwin, baju memang cutting yang meruntun jiwa tetamu yang hadir la nanti kan
Kalau dah kahwin, confirm  abang tak pandang yang lain...Premium Beautiful juga kan dikenali sebagai produk abang sayang...*hanya yang dah kahwin tau rahsianya*

Bukan bentuk badan je berubah, masalah keputihan dijamin kurang dan akan hilang
Sebab apa?

Sebab Girdle Premium Beautiful ada jaring-jaring lubang udara  untuk menggalakkan pengaliran udara, elakkan kelembapan dan juga menghalang pertumbuhan kulat-kulat durjana itu, mengelakkan fungus dan bau. 
Dah la selesa, yang memakai confirm rasa fresh jer.
Jika disiplin memakainya, lama-kelamaan keputihan akan hilang.
Pakai time kerja je pun dah elok, cukup 8 jam

Menakjubkan kan?
Tak perlu la nak beli macam-macam
Atau beli panties secara bundle sebab selalu sangat koyak kan?
Beli satu je, selesai masalah, sampai ke anak cucu plak tu!
Ye la, selesai keputihan, badan cantik, kahwin then dapat anak...
Tak bahagia gitew?


You Might Also Like

2 GLAM People

  1. xtau plak premium beautiful tu juga dkenali sebagai produk abg sayang.keh3

    ReplyDelete
  2. aleen aiden : dikenali juga sebagai produk abang sayang sebab bila si adik memakai, cantik, elok je terletak segalanya...mestilah abang jadi sayang kan? betul tak? tak gitew?

    ReplyDelete

Thanks for the GLAM write-ups

GLAM Comments

Recent GLAM

Recent Posts Widget

Top GLAM Friends

GLAM Tweet


Click Me To Visit Bargain Shoppe

Subscribe