Geng Gagak Hitam @ Gedix

12:18 PM 0 Comments A+ a-

Tajuk tak hengat kan...
Takut pun ada nie sebab Geng Gagak Hitam tu...
Mau mafia pun lari terkencing-kencing dengar nama geng nie

Hehehehhe...
Sebenarnya these are the friends yang ials akan ingat sampai ke hujung nyawa
Diorang la yang buat solat hajat untuk ials masa ials di hospital
Taknak demam atau sakit dah

Diorang la kengkawan masa suka dan masa duka
Love them so much
Diorang cute gak
I couldn't ask for more
Thanks dearest friends
Andalah sahabat saya dunia dan akhirat

Nie plak hadiah yang ials dapat malam semalam dari diorang semua
Hari ni adalah hari kelahiran ials


Sweet kan?
Thanks all

Love all of you so much

Diorang nie suka menari


Diorang pun suka menyanyi



Contact me via Facebook (www.facebook.com/rawlins.ichigo) or via e-mail (loving.hate78@gmail.com) to jump start your steps towards realization of your Beautiful Dreams

Bukan semua bernasib baik

8:03 AM 4 Comments A+ a-

Mesti ramai dah tengok iklan dari Thailand yang lawak nie

Kalau semua perempuan boleh buat cenggini, mesti korang bahagia kan
mesti ramai yang boleh kalahkan Dolly Parton ataupun Pamela Anderson kan

Tapi sayangnya bukan semua boleh buat cenggitu

Tapi ada cara untuk jadi sebegitu cantik dan kurus
Macam mana?

PREMIUM BEAUTIFUL jawapannya
Dah banyak dah entry tentang kebaikannya
Klik je 

Jangan tunggu lama-lama..
Nanti memasing segan nak tengok diri sendiri kat cermin

Memasing mesti nak jadi cam gini kan

Klik : Yummy?

Contact me via Facebook (www.facebook.com/rawlins.ichigo) or via e-mail (loving.hate78@gmail.com) to jump start your steps towards realization of your Beautiful Dreams

Aku ingin jadi pontianak!

9:39 AM 2 Comments A+ a-

Breaking Dawn Part 1

Sapa dah tengok Breaking Dawn Part 1?
Saya!!!!!!
Saya tengok semalam dah, masa screening oleh Twilighters Malaysia kat Pavilion
Ada even gak la, cabutan bertuah dan juga pakaian beragam
Tapi ials tak pakai sebab crossdressing tak dibenarkan...kalau tak..mesti ials dah pegi pakai baju pengantin perempuan yang berlumuran darah...
Ok tak kalau pegi cenggini?
Anyway, as a die hard fan citer Twilight nie
Ials memang pening camne diorang nak habiskan this book sebab too many scenes yang ials rasa digambarkan dalam novel maybe tak cukup untuk disiarkan even dalam 2 parts pun...

Of all the books of Twilight, the last book is the best sebab miracles happen in this family of twisted tales nie...
How Jacob jadi berkawan ngan the Cullens...
How anak diorang is the best thing that ever happen

Tapi ials rasakan yang babak Bella pregnant and Jacob menjaga rumah the Cullens are too short
Sebab kalau baca buku cam banyak lagi insiden yang berlaku
Iaitu sepertimana Jacob boleh jadi alpha male and how he manages Leah and Seth
How Carlisle boleh curi darah dari hospital untuk Bella

But all in all.
two thumbs up untuk citer nie!

Love the Caroline Herrera dress yang Bella pakai!

eh..lupa plak..
Nak jadi group Edward sebab akan punyai kecantikan berkekalan dan boleh hidup selamanya....
I LIKE



Contact me via Facebook (www.facebook.com/rawlins.ichigo) or via e-mail (loving.hate78@gmail.com) to jump start your steps towards realization of your Beautiful Dreams

Obesity is not a big problem?

8:27 AM 2 Comments A+ a-

Obesity is not a big problem?
Says who?

Percaya atau tidak, rakyat Malaysia menyatakan/ merasakan bahawa obesiti bukan satu penyakit!
Berdasarkan laporan The Star, kebanyakan rakyat Malaysia mempunyai masalah berat badan kerana bertanggapan bahawa obesiti bukan satu penyakit.

Berdasarkan statistik terkini World Health Organisastion (WHO), Malaysia mempunyai peratusan tertinggi dalam penduduk yang mengalami masalah berat badan di rantau Asia Tenggara.

Wow!
Scary kan!
Bayangkan penduduk Malaysia jadi seperti watak manusia dalam Wall-E
Gemuk-gemuk dan tak bleh berjalan...

NGERI
Janganlah kita semua jadi begitu ye
Obesiti adalah penyakit ye
Obesiti akan mengundang lebih banyak penyakit pada badan
Baik kita elakkan
Mencegah lebih baik dari merawat kan

Nak elak obesiti, gunalah Premium Beautiful
Boleh turunkan berat badan kalau pakai secara konsisten
Lepas turun berat, badan jadi sihat, cantik pun ye gak kan...
Minat nak jadi gini?
What a wonderful transformation kan...

Contact me via Facebook (www.facebook.com/rawlins.ichigo) or via e-mail (loving.hate78@gmail.com) to jump start your steps towards realization of your Beautiful Dreams

Success Starts With A Belief

7:48 AM 0 Comments A+ a-

Sebuah video yang sungguh menarik dan menyentuh perasaan
Kepada semua rakan-rakan yang ever have a doubt in yourself about taking action, please do not wait until later when you will regret it



When we were kids, everything was possible cause we believe
What's stopping us from achieving the impossible when we are older?
What's stopping us from taking action?


It is never too late to dream a dream and take action to make it happen
You still can if you believe

Come friends...lets all take action
Don't be left behind and regret for not taking actions before


Bertuahnya diri ini

8:52 AM 4 Comments A+ a-

Terasa diri ini sangat diberkati
Tambah-tambah lagi nie bulan besday ials *hint hint*

Nape buat entry begini?
Sebabnya....
1) Awal bulan ari tu Menang TV 32 inci...thanks to Nuffnang and Astro

2) Baru-baru nie, ials pergi seminar di Seremban...ada sesi cabutan bertuah..hadiah utama adalah Samsung Galaxy Tab...teka nama sapa yang kena? IALS...tak betuah tu? Tapi sayangnya ials takleh dapat hadiah tu sebab ials kena attend another event yang gilang-gemilang...Melepas? Nope! Tunggu sat!

3) Ials pegi satu lagi event gilang-gemilang di MAEPS Serdang, Majlis Ulangtahun ke-19 syarikat...ada cabutan bertuah gak...hadiah utama adalah jongkong emas RM25K  dan hadiah pertama adalah sijil simpanan premium BSN bernilai RM12K. Guess what? Ials dapat hadiah kelima je yang bernilai RM3K.
See....ials tak rugi pun...x dapat Samsung Galaxy Tab tapi dapat cash RM3K plak kan...boeh beli 2 Samsung Galaxy Tab lagi...

All in al.l..

Saya memang bertuah la bulan ini...
Sayang plak nak tinggal November nie...
Ada tak lagi event yang ada cabutan bertuah nie?
Nak pegi lagi la...
Heheheheh

Lose Weight Now!

8:17 AM 3 Comments A+ a-

Pernah tak benda camnie terjadi kat uals?
Pernah?
Do not worry, you are not alone.
Mesti rasa cam nak pitam kan bila naik kat penimbang berat, tetiba keluar pernyataan "Lost Weight Now"
Mau rosak penimbang tu kena lempar dari apartment tingkat 10 kan

Ials nak share sikit pengalaman diri sendiri ye
Masa study dulu, metabolism rate ials sangat tip top
Makan banyak mana, bila-bila masa pun, berat ials takkan lebih 53 kg
Bangga gile kot
Lagi satu sebab ials nie banyak join aktiviti fizikal so memang lagi senang trim my figure la kot

Pastu, ials kerja
Lepas dua tahun, ials timbang berat, ials rasa nak pitam!
Berat ials meningkat ke 70 kg after two years!
Giler ke apa?
Rupa-rupanya sebab ials dah cut down physical activity
Lagi satu sebab faktor usia la kan

Just last year, I was admitted to hospital and was hospitalized for a month
I lose some weight
Then a few months after that, the sickness occurred and I was hospitalized again for a month
Bila balik tu, my weight was 53 kg!
Wow!
Kembali seperti masa belajar tetapi tak sesuai dengan rangka sedia ada la kan
Nampak seperti sangat tak sihat
Guess what!
Within two months, berat ials naik kembali ke 70 kg!
Aiyo!
Geram pun ada sebab dah macam Humpty Dumpty!
Bulat dan rendah? Nope! Don't want to be Humpty Dumpty!
I have to do something nie!
Kena pegi menari cam diorang nie ha!
Kalau tak ...ish....
Luckily, ials diperkenalkan dengan Premium Beautiful
What?
Bukan itu korset ke? Korset untuk perempuan je kan!

Nope!
Ials guna waist nipper sahaja, tak perlu pakai semua
Kang....awwww

It has been 3 weeks since I pakai
Now, I notice these few things ye!
1) My tummy yang maju ke depan dah kurang sikit...*silap tak amik ukuran plak*
2) Ials selalu sendawa and buang angin which is good sebab ials banyak angin
3) Proses di toilet memang lancar dan kerap nowadays
4) Berat ials dah turun 3 kg!
5) Tidur semakin nyenyak ie tidur berkualiti la sekarang


Yes!
Thank you Premium Beautiful
Bukan untuk girls sahaja, lelaki pun boleh
Cuba tengok entri ini > Entri Best
Minat nak tau pasal Premium Beautiful lebih lanjut?

Contact me via Facebook atau e mail (rawlins.una@gmail.com) atau phone (012-2801977). 

Free consultation.

Sharing is caring





Kutuk? Marah? Tenang...

9:55 AM 10 Comments A+ a-

Uals...
Uals suka tak kena kutuk?
Kaw kaw nyer kutuk...
Mesti tak suka kan

Abis tu nape kita kutuk orang lain plak ek?
Sebab best kan..
Lagi-lagi dapat teman ngutuk yang very the stone fire
Berapi-rapi mengutuk
Berkoyan-koyan citer kuar
Tambah plak sikit ajinomoto, garam. lada sulah, biaq sedap dok citer nie...

Tapi kenapa kita bias?
Kita seronok mengata orang tapi bila orang mengata kita, kita melenting kan
Marah!
Ada yang sampai nak berbunuh kan!

Ials nie sebenarnya sangat suka la mengutuk orang
Jahat mulut gak ials nie
Tapi takleh nak lari la dari tabiat nie
But I need to calm down a bit la dari perangai gini
Sebab ini adalah semacam azam baru ials

To all my haters out there, I  don't give a #@*% what you think about me
Sebab kau tak bayar makan pakai aku
Bak kata mak aku, kita mati pun orang takkan berenti bercakap pasal kita, so asalkan niat kita ikhlas dan baik, lantak pi la hang pa
Pada yang menyokong apa yang ials sedang lakukan sekarang iaitu menuju ke arah keselesaan hidup dan kebahagiaan keluarga, thanks for the love and support

Awat angin sangat nie?
Tak angin pun
Just nak perkukuhkan semangat diri dan juga untuk menolak unsur-unsur jahat yang wujud di sekeliling yang trying to bring me down


Kejayaan mesti ada cara
Kegagalan mesti ada sebab

Kenapa kita tak cari cara untuk berjaya?
Kenapa kita sering cari sebab untuk gagal?

Renung-renungkan

Wordless Wednesday : Do not give up!

8:10 AM 2 Comments A+ a-


If Einstein did not pursue his dream and give up when he first encounter failure, imagine what would the world look like now!


PUMA Player

Azam Tahun Baru vs Azam Tahun Lepas @ Tahun Ini

8:04 AM 2 Comments A+ a-

Hye all

Nie dah November dah kan..
Cepat sungguh masa berlalu ye tak?
Pelbagai kenangan, suka dan duka dah kita lalui dalam 2011 nie kan
Ingat lagi tak Azam tahun nie?

Ehh...lupa plak azam masing-masing ye
Kalau dah terlupa tu maknanya ada le yang tak tercapai, ye tak?
Heehehheeh...biasalah ...manusia itu pelupa kan
Ials sendiri pun sama gak

Apa-apa hal pun,
Masa yang berlalu takkan boleh diputar kembali *melainkan uals ada time machine macam citer Back to the Future*
So, jangan ditangisi apa yang telah berlalu pergi
Jum kita face the future head on, stronger and better

Seeloknya tahun baru kita buka je buku baru
Lets melangkah selangkah lagi ke depan
Tapi kadang-kadang, dalam menuju ke depan, kita perlu berhenti sejenak dan meninjau semula laluan kita yang di belakang
Ini untuk memperingatkan diri agar tidak mengulang langkah yang silap atau melalui denai yang berduri

Macam ials,
Lega rasanya sebab telah melupakan kisah lama dan START FRESH
Ials berazam untuk memenuhi semua My Beautiful Dreams tu dalam 2012
Mudah-mudahan dengan kekuatan kerja berpasukan dan juga di bawah naungan ketua yang sangat dedikasi dan sangat sanggup membantu, CDM Hanis Haizi, I WILL ACHIEVE ALL THE DREAMS


Kawan-kawan,
Jum kita mengorak langkah ke arah all the beautiful and fabulous dreams that the world has to offer
Nak harap gaji memang tak cukup kan sepertimana ials tulis dalam Entry nie >>> Alasan Untuk Tidak Memulakan Perniagaan
Dari seorang yang tidak suka and anti meniaga, ials dah develop skills that I never thought I have

Yes,
This is my very first step nak melangkah ke keadaan yang lebih selesa for me and my family
Anda semua bila lagi?

Renung-renungkan
dan selamat beramal!



Immortal oh Immortal

8:00 AM 5 Comments A+ a-

As usual, ials nie pantang ada peraduan di Nuffnang atau Churp-Churp, mesti gatal nak join
Lagi-lagi lepas Menang TV Sony Bravia 32 Inci

Baru-baru nie, Kakanda Nuffnang buat contest untuk filem Immortal
Ials pun join as usual
Gile tak best kalau tiap kali movie baru mesti dapat pergi screening
To be the selected fews yang dapat tengok before the whole Malaysia adalah perasaan paling best
Tak yah nak berebut beli tiket


Guess what?
I dapat invitation lagi!

Yeay! Thanks Kakanda Nuffnang! Muahs!
Ials sampai agak lambat sebab jalan sesak
Pastu terserempak plak ngan My Teh Tarik Drinker and his beautiful other half
Dijadikan cerita plak kami duduk bersebelahan in the hall
The first row from the screen tau
Hehehehe
Sapa suh datang lambat kan Farahnaz?

But, what an experience!
Seumpama watching a 3D movie tau duduk depan2 nie
Hehehehehhe

What did I learned from that movie?

1) Gods of Greek are all extremely beautiful
Isabel Lucas aka Athena
2) They are all good fighters but the bad people are better than them
3) They love to dress up to the nines (not forgetting 'showing as much skin as you could' is also the theme)
The Gods of Greek
4) The Gods have one very complicated family history. If one were to draw a family tree, I think it would look like wild vines! Connected everywhere!
5) The Greeks sure have one hell of a gym/ training center for their bodies are all well-toned and trimmed!
6) I do not know who is following who, but their head-gears are really one of a kind!
Keelan Lutz aka Poseidon 
Daniel Sharman aka Ares

Whoa!!!
All I can say is....
MySpace




Tiket wayang free

10:08 AM 2 Comments A+ a-

Sapa tak nak barang free kan?
Best kan barang free nie?
Nie ials dapat info dari Cinema Online
Sapa minat barang free boleh gi amik

Lagi, sapa nak trip ke Vietnam free Mac 2012, cepat2 contact saya ye


10 Nov – Moviegoers can look forward to popcorn priced at RM1 while they watch movies as TGV Cinemas will be opening their 16th outlet at 1 Shamelin Shopping Mall, Kuala Lumpur on 11 November 2011.

TGV 1 Shamelin is opening tomorrow for the public.
Located in a nine-storey shopping mall in Taman Shamelin Perkasa, TGV 1 Shamelin is reportedly equipped with 8 cinematic halls including one with 3D projection capabilities and a cafe.

The opening comes at a time where some of this year's anticipated movies will be released. The showtimes for the titles such as, "Immortals", "Real Steel", "The Adventures Of Tintin: Secret Of The Unicorn", "You Are The Apple Of My Eye" and "Tower Heist" that will be screened at TGV 1 Shamelin starting tomorrow are available at the 'Showtimes' section on Cinema Online.

TGV Cinemas will also be giving away a total of 8,000 free tickets every Friday, Saturday and Sunday from 18 November onwards until 9 December 2011
.

Sapa berminat nak free trip to Vietnam, cepat cepat message me on my FB


Trip to Vietnam

1st Beautiful Contest

9:12 AM 5 Comments A+ a-

Nevesnye!

First time nak try wat Contest nie
Takut gak sebab bimbang takde yang nak join kan
But watever la kan...
Ials cuba je

Hehehehe

Cara Menyertai 1st Beautiful Contest
1) Letak banner ials yang tak seberapa dalam entry uals ye

2) Sapa yang nak follow Beautiful Itu Indah adalah amat dialu-alukan

3) Ada tiga soalan yang ials nak uals jawab ye...nie kira open book test jer...jawapan dia semua ada dalam entry ials yang lepas-lepas

a) Adakah korset Premium Beautiful berfungsi untuk kecantikan sahaja?
b) Apakah nama batuan berharga yang disulam ke dalam korset kesihatan Premium Beautiful?
c) Adakah korset kesihatan Premium Beautiful boleh digunakan oleh lelaki?
Hadiahnya ialah tiket untuk menghadiri sebuah majlis yang gilang gemilang di samping berpeluang untuk memenangi jongkong emas bernilai RM20,000 yang akan diadakan pada 19 November 2011 di Serdang, Selangor. 

Sila tinggalkan jawapan dan url entry anda dalam ruangan komen untuk ials nilai kemudian.
Contest akan ditutup pada 14 November 2011.

Terima kasih semua atas kesudian menyertai contest ials yang tak seberapa nie.


Tekan sini untuk kegemilangan blogging

Lacto-Lite Membantu Mencegah Kanser Usus

8:44 AM 4 Comments A+ a-

Saya terbaca kisah berkenaan kanser usus dan salah satu kaedah alternatif untuk mengelakkan kanser usus dan juga lain-lain penyakit berkaitan sistem pencernaan dari Hanie Smiles Dot Com
Ini menyebabkan saya terpanggil untuk berkongsi berkenaan penyakit yang berkaitan dengan sistem percernaan. 
Kita selalunya tidak menyedari bahawa sistem pencernaan kita ini sebenarnya sangat sensitif dan kompleks. Malah, tidak ramai yang tahu bahawa tubuh mengambil masa lebih 18 jam untuk membuang sisa makanan selepas anda menikmati hidangan tengahari.
Kenyataan ini jelas menunjukkan sistem pencernaan atau penghadaman ini satu sistem yang rumit. Ia juga terdedah kepada pelbagai gangguan disebabkan penyakit, diet dan tekanan emosi.
Sistem Percernaan
Apa Itu Kanser Usus?

Kanser usus yang juga dikenali sebagai kanser kolorektal adalah salah satu daripada kanser yang kerap berlaku. Kanser usus seringkali dapat dikesan pada peringkat awal dan pada peringkat ini rawatan boleh menyembuhkan penyakit ini. Terdapat juga langkah-langkah yang boleh anda ambil untuk mengurangkan risiko kanser usus.
Kanser usus ialah ketumbuhan kanser yang biasanya bermula dari dalam lapisan usus besar. Ia boleh membesar lama di situ sebelum merebak ke bahagian tubuh yang lain.
Oleh sebab itu, lebih awal kanser ini dikesan lebih cerahlah peluang untuk menyembuhkannya. Peluang untuk sembuh adalah 90%, jika penyakit ini dikesan pada peringkat awal.


Simptom Kanser Usus

Tidak semua kanser usus menunjukkan tanda-tanda atau simptom awal tetapi anda harus berjumpa dengan doktor jika anda alami mana-mana yang berikut:
* Keluar darah daripada dubur atau terdapat darah selepas membuang air besar.
* Perubahan ketara pada tabiat membuang air besar: contohnya , lebih kerap membuang air besar atau najisnya cair, kerap sembelit dan/atau rasa lebih kerap hendak buang air besar daripada biasa.
* Berasa tidak puas selepas membuang air besar.
* Sakit perut.
* Berat badan turun tanpa sebab yang nyata.
* Berasa penat, lemah atau sesak nafas tanpa sebab. Gejala ini mungkin disebabkan oleh anemia akibat kekurangan zat besi. Anemia jenis ini boleh disebabkan oleh kanser usus.



Kaedah Mengurangkan Risiko Kanser Usus

Anda boleh membantu mengurangkan risiko menghidapi kanser usus dengan:
* makan makanan yang berkhasiat, termasuk mengambil lebih banyak sayur-sayuran dan buah-buahan dan mengurangkan pengambilan lemak haiwan.
* mengekalkan berat badan yang sihat.
* selalu bersenam.
* tidak merokok.
* kurangkan minum alkohol.
* CARA PALING SENANG ADALAH DENGAN MENGAMBIL NURICH LACTO-LITE



Apa tu NURICH LACTO-LITE yer??

NURICH LACTO-LITE adalah yogurt kultur hidup & inulin menggabungkan kultur hidup dan inulin untuk menjamin kesihatan sistem penghadaman

NURICH LACTO-LITE sinbiotik yang mengabungkan kedua-dua probiotik dan prebiotik justeri meningkatkan lagi keberkesanan probiotik.

NURICH LACTO-LITE tidak menyebabkan kekejangan perut mahu pun cirit birit.
Testimonial dari pengguna: "Memang lancar buang najis, perut kempis terus. Tapi tak sakit perut atau senak ke apa..Best!"

Bagaimana NURICH LACTO-LITE dapat membantu anda?

1. Menyingkirkan toksin badan

2. Menggalakkan metabolism

3. Mengurangkan beban badan

4. Menggalakkan pertumbuhan bakteria baik

5. Membantu dalam penghadaman

6. Membantu melegakan sembelit

7. Membantu sintesis vitamin

Camne nak dapatkan Nurich Lacto-Lite?
Contact me via Facebook atau e mail (rawlins.una@gmail.com) atau phone (012-2801977). 
Free consultation.
Sharing is caring




Lemak Perut Punca Penyebaran Kanser Ovari Meningkat

8:00 AM 6 Comments A+ a-

OMA!
Betul ke spare tyre atau babat atau lemak di perut nie menyebabkan kanser ovari?
Here are the facts ladies and gentlemen


Berdasarkan sumber, lemak yang tersembunyi di dalam perut menjadi bahan api penyebaran kanser ovari menurut saintis.
Sel-sel yang membentuk omentum mengandungi persamaan biologi seperti bahan api jet, menjadi sumber makanan sel-sel kanser (gambar), yang membolehkan mereka membiak
Sebuah pasukan dari University of Chicago berkata, lapisan lemak di dalam abdomen yang dikenali sebagai omentum ‘persamaan biologinya seperti bahan api jet’, membolehkan sel-sel kanser untuk membiak dengan cepat.
Inhibitor digunakan semasa penyelidikan untuk mengurangkan tindak balas rantai yang sekitar lima puluh peratus meningkatkan harapan kaedah rawatan yang baru untuk wanita yang terjejas oleh penyakit ini.
Digelar ‘pembunuh senyap’, majoriti kanser ovari di diagnosis pada peringkat lewat selepas mereka telah merebak.
Penemuan itu, yang disiarkan dalam jurnal Nature Perubatan, menggambarkan betapa cepat sel-sel kanser boleh merebak apabila disuntik ke dalam perut tikus yang sihat mendapati sel kanser menemui omentum dalam tempoh dua puluh minit.
Pakar sakit puan Profesor Ernst Lengyel, berkata: ‘Ini tisu lemak, yang luar biasa kaya dengan lipid padat tenaga, bertindak sebagai landasan pelancaran dan sumber tenaga untuk penyebaran berganda bagi kanser ovari
‘Sel-sel yang membentuk omentum mengandungi persamaan biologi seperti bahan api jet. Mereka menjadi sumber sel-sel kanser, membolehkan mereka untuk membiak dengan cepat. Kini, para saintis percaya bahawa proses ini mungkin menjelaskan perkembangan tumor di bahagian badan yang lain di mana sel-sel lemak hadir, seperti kanser payudara.
Para penyelidik memaklumkan bahawa mekanisme ini tidak terhad kepada sel-sel kanser ovari.
Kanser ovari adalah penyakit keempat paling biasa di kalangan wanita dan mempunyai satu kadar kelangsungan hidup yang paling teruk berbanding mana-mana kanser kerana ia sering didiagnosis lewat.
Ia biasanya merebak di dalam rongga perut dan dalam 80 peratus kes-kes yang telah mencapai omentum pada masa didiagnosis, telah bertukar menjadi jisim pepejal sel-sel kanser.
Profesor Lengyel menambah: ‘Mendapatkan pemahaman yang lebih baik daripada proses ini dapat membantu kita belajar bagaimana untuk mengganggu prosesnya.’
Dr Kat Arney Penyelidikan Kanser UK berkata: ‘Kanser ovari sukar untuk dirawat kerana penyakit ini sering sahaja didiagnosis sebaik sahaja ia telah merebak. Ini adalah keputusan yang penting kerana ia menunjukkan bahawa sel-sel lemak di dalam perut menjadi bahan api penyebaran kanser ovari, dan titik sasaran ke arah potensi untuk pembangunan rawatan baru untuk penyakit. Tetapi pada masa ini adalah masih awal eksperimen dengan penggunaan tikus dan pertumbuhan sel-sel di dalam makmal, jadi masih terdapat banyak kerja yang perlu dilakukan untuk menjadikan pengetahuan ini ke dalam rawatan yang boleh membantu wanita dengan kanser ovari. Britain mempunyai salah satu kadar survival kanser ovari yang paling buruk di Eropah dan 6800 wanita yang didiagnosis setiap tahun 30 peratus tidak akan bertahan melebihi 12 bulan.
Ladies, this is a nightmare OK!
Jangan berlengah lagi sebab kanser ovari biasanya hanya dikesan selepas merebak. By then it will be a bit late.
Bagi yang ada spare tyre ke babat ke, meh cepat-cepat pakai Premium Beautiful kerana di antara lain fungsinya adalah untuk mengempiskan perut, menghilangkan stretch marks, menguatkan dan menyokong rahim selepas beranak, mengemaskan bahagian perut, mengurangkan keputihan dan membantu pelekatan janin.
*(rujuk ENTRI INI)
Mudah-mudahan lemak di perut akan hilang dan dapat mengurangkan atau menghilangkan terus risiko terkena kanser ovari.
Contact me via Facebook atau e mail (rawlins.una@gmail.com) atau phone (012-2801977). 
Free consultation.
Sharing is caring

How To Lose Baby Fat?

8:12 AM 2 Comments A+ a-

Just sharing with the wonderful moms out there, a piece of news that you all have been waiting for


Bagi semua ibu-ibu yang dah melahirkan cahaya mata kesayangan, mesti ramai yang mengalami masalah untuk menghilangkan lemak yang dikenali sebagai baby fat


Banyak yang mengalami masalah untuk menghilangkan lemak ini selepas bersalin.
Bagi yang breastfeed lagi susah nak hilangkan baby fat sebab takleh nak diet kan. Kalau diet nanti penghasilan susu badan kurang.
So,penyelesaian yang paling senang adalah BERSENAM  


Di antara kaedah yang menjadi amalan para ibu dalam mencapai bentuk badan sebelum bersalin adalah seperti berikut:
  • Mengamalkan plan fad diet yang menyebabkan keletihan dan kelaparan berpanjangan
  • Mengambil pil diet yang juga takkan berfungsi tanpa diet yang seimbang dan senaman
  • Menyertai gim yang berdekatan tetapi kemudian tak pergi sebab komitmen keluarga (ye lah..anak kecil lagi..mana boleh tinggal selalu dan lama sangat) 
  • Membeli peralatan kardio untuk kegunaan di rumah tapi sudahnya masuk stor atau bawah katil je. Maybe sebab busy mahupun dilakukan tidak secara intensif 
  • Menyertai kertas aerobik dan lain-lain kelab kesihatan 
  • Mencuba pelbagai jenis latihan abdomen tetapi tetap tidak memberikan hasil 
Adakah anda tergolong dalam senarai di atas?
Anda dah mencuba macam-macam kaedah tapi masih tak ubah saiz badan atau hilang baby fat?

Berikut adalah cadangan yang boleh membantu mengurangkan baby fat
  • Bersenam 
    • 3 kali seminggu selama 45 minit setiap sesi
    • Melibatkan full body workout 
    • Menggunakan kaedah weight training  seperti shoulder press, curls, deadlift
  • Sensible Eating Habit
    • Jangan lupa sarapan
    • Berhenti makan roti, kek dan juga biskut 
    • Makan telur dikala sarapan 
    • Ambil lebih banyak protein untuk makan tengah hari dan malam 
    • Katakan TIDAK pada makanan ringan, gula-gula, soda, coklat dan makanan segera 
    • Banyak pengambilan sayuran dan buahanOnly eat low GI vegetables and fruits
    • Minum air
  • Kaedah paling senang dan tidak mengambil masa anda adalah menggunakan PREMIUM BEAUTIFUL
    • Guna 8 jam sehari, confirm saiz akan turun 1 - 3 saiz
    • Penggunaan berterusan dan berdisiplin akan membantu 
      • mengurangkan parut bersalin (juga boleh menghilangkan sekaligus)
      • mengurangkan strecth mark  (juga boleh menghilangkan sekaligus)
      • mengelakkan bengkak susu
      • menggalakkan pengeluaran susu badan
      • menyokong rahim selepas bersalin
More info on the benefits of Premium Beautiful, click this link >>>Benefits
So, to all the wonderful mums and the most understanding fathers out there, take one Premium Beautiful for your loved ones
Contact me via my Facebook
Nak call pun boleh - Rawlins @ 0122801977

MAHAL

6:05 AM 4 Comments A+ a-

Hello uals


Just nak share info sikit


Hari tu ada kawan citer
Kalau kita masuk kedai LV di Paris dan kebetulan kita plak bawa beg LV yang berasal dari Petaling Street atau mana-mana pasar malam di kawasan kediaman kita, jangn terkejut kalau tetiba kakitangan LV di situ datang mendekati anda sambil membawa gunting atau pisau lalu memotong atau mengoyakkan beg LV kita itu..
Kenapa?
Sebab they do not like to be associated with fake goods
Nak jaga kualiti dan juga seperti satu penghinaan kepada barang original kat situ kan


Ye la
Orang lain beli mahal-mahal
Kita plak nak bangga pakai yang ciplak dalam kedai dia kan


MOTIF!!!!


Bukan niat mencarut uals
Begini kisahnya


Ada yang bertanya kenapa Premium Beautiful ini mahal sungguh harga dia?
Dalam entri yang lepas, ials dah senaraikan segala kebaikan dan manfaat yang ada pada Premium Beautiful ini
Selain daripada segala yang ials dah listkan tu (korset mewah + korset menguruskan badan + korset kesihatan), nie ada tambahan sikit


Seperti umum tau, harga bagi Premium Beautiful yang bersaiz kecil adalah RM2,400 manakala yang besar adalah RM2,600. *kalau jumpa lagi murah baik hati-hati, maybe yang second-hand atau recon, nanti pakai lama takde kesan*


Kenapa mahal? 
Kita buat kronologi perbandingan senang je
Antara iPhone original dan iPhone dari China, mana murah?
mesti yang China murah kan
tapi apakah anda mendapat benefit serta kemudahan sepertimana dari iPhone original?
Tentulah tidak kan
Dah le xleh nak daftar applications, takde warranty, even touch screen  pun bukan touch sangat
lebih kepada menekan kan *tau pasal nie sebab ada kawan pakai...kesian kau*


Begitu juga designer's bag kan
Harga LV, Prada, Chanel semuanya ribu riban kan
Kenapa?
Sebab kualiti yang super duper babe!



But still, baju dalam je kot kan?
Mesti ada yang kata begitu kan


Tau tak dalam Premium Beautiful tu ada fiber Far-Infra-Red (FIR)?
Tau tak fiber tu diperbuat daripada apa?
Mesti tak tau kan..
FIR fiber tu dihasulkan dari sebuah batu permata yang berharga iaitu TOURMALINE
Tourmaline adalah kristal mineral yang telah dibuktikan memancarkan sinar FIR secara semulajadi
Kajian juga mendapati Tourmaline mampu meningkatkan kadar metabolisme di dalam haiwan dan tumbuhan. Ia juga mampu meningkatkan peredaran darah, mengurangkan tekanan, meningkatkan kepekaan mental dan menguatkan sistem imunisasi badan (Niwa Institute for Immunology, Japan,Int J. Biometeorol 1993 Sep; 37(3) 133-8). Kristal Tourmaline ini dipecahkan sehingga halus sebelum disulam ke dalam fiber Premium Beautidul. 

Didapati walaupun setelah dihancurkan sehingga halus, serpihan Tourmaline masih mempunyai elektrod positif dan negatif pada kedua-dua bahagian hujungnya dan elektrod itu tidak akan lenyap melainkan dididihkan sehingga 1000°C. 
Kristal Tourmaline adalah berharga dan mahal dan proses menyulam serpihan Tourmaline ke dalam fiber Premium Beautiful juga sukar dan mahal. Proses penyulaman ini memerlukan penggunaan teknologi canggih dan telah dipatenkan oleh Jepun. 
Itu lah sebabnya Premium Beautiful mahal.

Manfaat Tourmaline
* Detoksifikasi
* Membantu mengurangkan lemak
* Mengurangkan pengekalan air dalam badan
* Meningkatkan pengedaran darah
* Membantu membuang kumuhan dengan sempurna
* Membantu membersihkan hati dan buah pinggang
* Membantu menyembuhkan penyakit kulit
Pengurangan dalam maladies emosi seperti kebimbangan dan kemurungan
Membantu dalam penghapusan logam berat, racun, dan bahan karsinogen daripada badan-badan kami 
* Mengurangkan asid laktik dan asid lemak bebas
Menyembuhkan penyakit kronik dan akut

There you go, ladies and gentlemen 
Now, dah tau kan nape Premium Beautiful nie mahal?
Dah le baik untuk kesihatan, ia turut membantu mencantikkan
Then, memakai Premium Beautiful ini seumpama membalut badan anda dengan batu permata yang membawa seribu kebaikan kepada pemakainya

No wonder la mahal kan?

Nuffnang Blog Awards, Here I Come

6:39 PM 2 Comments A+ a-



OMG!!!


Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011 is just around the corner.
That's right peeps!
On 16 December 2011, the event will burst into live at Putrajaya Marriot *so damn near to my place* 
500 bloggers are expected to join in the festival from all over Asia-Pacific. The Awards aims to not only honour the region's best bloggers, but also to bring together blogger communities from across Asia-Pacific.


 I certainly can't wait for the event to happen as Volkswagen Malaysia and Putrajaya Marriot are the sponsors, so it is certainly going to be a BIG event.


I can't wait to start looking up for what to wear as I have just won Best Dressed Male in Astro B.yond IPTV event recently.
What will the Best Dressed gift be? A Volkswagen Polo perhaps?


Why should I be invited to the event?


First and foremost, I AM THE PARTY man. Without me, the party will be just another solemn gathering! I am the heart and live of the party, I promise you that!


Secondly, I am a newbie in blogging. This is the time that I could meet up with the who is who in the blogosphere and learn a few tricks as how to become the best in this realm! I want to be up there, on the stage receiving an award someday too!


Last reason for why I should be chose to  attend the event is because I need to walk the red carpet as other celebrities do! I promise you that I will rock the red carpet like nobody business and you'll gonna remember my walk for a long time!
I BRING GLAMOUR TO THE EVENT, Y'ALL!


There you have it, Nuffnang dear.
Choose me! 
Thanks!!!
MySpace


Click Me To Visit Bargain Shoppe