Body Beautiful

10:02 AM 12 Comments A+ a-

Hello all!
Apa khabar semua?
Sihat?
Bagus...
Kekalkan kesihatan untuk terus menikmati kehidupan yang bahagia ye...

Kesihatan itu penting kan bagi semua
Kalau tak sihat camne nak bekerja kan
Kalau tak kerja mana la nak dapat duit kan
Takde duit memang takleh menikmati kehidupan la kan
Kereta tak bergerak, nak makan pun susah, nak enjoy lagi la payah kan

So, jagalah kesihatan kan.

Di samping kesihatan, percaya tak kita semua juga mementingkan penampilan diri?
Kan?
Mesti semua mengangguk setuju.
Ye la...
Sapa nak keluar rumah dalam keadaan kusut masai kan
Mesti nak nampak kemas dan berketrampilan kan

Yang lelaki mesti kata "ladies memang la nak jaga penampilan" betul tak?
Tapi lelaki pun apa kurangnya kan
Ada ke lelaki yang nak berjalan ke sana sini dengan rambut tak terurus, baju buruk, seluar koyak sana sini?
Mesti takde yang nak kan
Mesti memasing, tak kira lelaki atau perempuan, nak dress to impress kan?


Bukan nak semua jadi Mr Universe ke Ms Universe ke
Tak perlu semua itu
Yang penting, body beautiful

Apa dia body beautiful?
Cam Angelina Jolie ke, Aishwarya Rai ke, Hrithik Roshan ke?

No! No! No!
Tidak semestinya
Body beautiful ni bila badan kita merasa selesa untuk melakukan apa jua kegiatan sama ada riadah atau di rumah
Takde le merasa sakit sendi, lutut atau belakang jika buat kerja
Atau cepat letih dan semput bila melaksanakan sedikit riadah
Juga berada di tahap sedap mata orang lain memandang
Itu la body beautiful

Bila dah body beautiful, keyakinan akan meningkat
Bila keyakinan di tahap maksima, kita gembira
Bila gembira, buat apa sahaja mesti terbaik kan


So, my friends, ladies and gentlemen
Nak tau rahsia untuk jadi body beautiful sepertimana gambar di bawah?




Kalau nak tau rahsia, boleh la letak kat komen tu untuk berkongsi rahsia kan....

- Posted using BlogPress from my iPad

12 GLAM People

Write GLAM People
Sunday, 02 October, 2011 delete

apala gaknye rahsia dia tu....

Reply
avatar
Sunday, 02 October, 2011 delete

msredcheesecake : nak tau sungguh ke rahsia dia?

Reply
avatar
Sunday, 02 October, 2011 delete

waa hebatnya....aku rasa dia ini..selalu bersenam agaknya

http://cayob.blogspot.com/

Reply
avatar
Sunday, 02 October, 2011 delete

C ayob : confirm dia tak exercise sbb dia busy bisnes

Reply
avatar
aReLaN
AUTHOR
Wednesday, 05 October, 2011 delete

kan best klu ade mse utk bersenam cam dulu2.ble dh keje ni,nk bersenam pn tak larat.wiken je ada.mne la nk fit.wuuuuu

Reply
avatar
Alyne
AUTHOR
Wednesday, 05 October, 2011 delete

rawlins: apa rahsia dia.. kongsi ler.. nk jugak canteks mcm itu..

Reply
avatar
Wednesday, 05 October, 2011 delete

Alyne : pm saya di facebook untuk tau rahsia dia ok

Reply
avatar
Rendan15
AUTHOR
Sunday, 20 November, 2011 delete

http://blackkyrd.blogspot.com/

Reply
avatar
nick dot anis
AUTHOR
Monday, 19 December, 2011 delete

saya pun nak tau jgk:-)

Reply
avatar
Monday, 19 December, 2011 delete

nick dot anis : jum add saya kat FB...nanti kita story di situ...

Reply
avatar

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe