Tradisi yang semakin dilupakan....

6:27 AM

Sekarang nie serba moden dan serba maju kan...
Nak shopping pun dah takyah kuar rumah...order online jer...
Nak bertani pun senang...buka farmville jer...
Semua senang kan...
Tapi human touch dah makin kurang..
Perasan tak?
Kita dah tak berapa nak kenal jiran tetangga...
Itu takpe lagi..
Ada gak yang tak kenal saudara mara...
Kenal pun kat FB jer...

Satu lagi yang ials rasa tradisi yang makin hilang sebab kemajuan adalah menghantar kad semasa perayaan
Sekarang semua wish kat FB ataupun text saja...
Wish kat FB takleh nak gantung-gantung kad kan...
Kalau dulu2 best...boleh gantung sekeliling rumah kad ucapan...
Meriah gitu....

Tapi ials nasib baik sebab ada rerakan yang masih lagi kuat mengamal tradisi sebegini...
Ada yang sanggup antar kad dari Melbourne...walaupun Melbourne tak jual kad raya...
Thanks for the thought and your hard work cari kad yang chumey!

See?
Best kan bila dapat kad..
Thanks to all of you yang bagi kad nie...
Love it so much...
Kad balasan adalah dalam perjalanan...
Yang belum bagi...hik hik hik....sama le kita kan....
Anyway
Thanks again....
Salam lebaran penuh keikhlasan

You Might Also Like

2 GLAM People

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe