Haqqi - Haj & Umrah One Stop Centre

9:30 AM 24 Comments A+ a-

I have heard about Butik Haqqi a few times over the years but have not had the chance to visit there.
That was until last weekend, as I had to look for telekung as a gift for my best friend's mum.
Haqqi, keperluan haji dan umrah, jubah, telekung, Mukarramah, Aisya, Adawiyah, Az Zahrah, Mini, IzzueExclusive, Zareeth Zehra, Medisole, El-Hajj, Zulhijjah, Nosk, Al-Amein, An-Najwa, Beauty by Rawlins, Ramadan Kareem
I visited the ones in Shah Alam and here is the address for the boutique. There are other branches such as in Bangi Sentral, TTDI and Terengganu. For the locations of other boutiques, just visit here [Butik Haqqi]. The boutique is located just beside Jakel Shah Alam.
Butik Haqqi
No 13 & 15
Jalan Plumbum S7/S
Seksyen 7
40000 Shah Alam, Selangor
So what do they have in store? Literally, they have everything that everyone needs to perform haj and umrah, both for men and women. And if you browse through their website [Butik Haqqi], you will find that they also have cosmetics and healthcare products too. 
Haqqi, keperluan haji dan umrah, jubah, telekung, Mukarramah, Aisya, Adawiyah, Az Zahrah, Mini, IzzueExclusive, Zareeth Zehra, Medisole, El-Hajj, Zulhijjah, Nosk, Al-Amein, An-Najwa, Beauty by Rawlins, Ramadan Kareem
Items on sale on Haqqi's website
As I entered the boutique, I saw racks and racks of beautiful clothes for men and women on sale. And further in, I saw more items for those that will be attending Haj and Umrah such as ihram, telekung, T-shirt, jubah, slippers, Haj notes, Haj pouches, socks, hand sock and  tasbih. And the choices are endless too!
Haqqi, keperluan haji dan umrah, jubah, telekung, Mukarramah, Aisya, Adawiyah, Az Zahrah, Mini, IzzueExclusive, Zareeth Zehra, Medisole, El-Hajj, Zulhijjah, Nosk, Al-Amein, An-Najwa, Beauty by Rawlins, Ramadan Kareem
Haqqi, keperluan haji dan umrah, jubah, telekung, Mukarramah, Aisya, Adawiyah, Az Zahrah, Mini, IzzueExclusive, Zareeth Zehra, Medisole, El-Hajj, Zulhijjah, Nosk, Al-Amein, An-Najwa, Beauty by Rawlins, Ramadan Kareem
Haqqi, keperluan haji dan umrah, jubah, telekung, Mukarramah, Aisya, Adawiyah, Az Zahrah, Mini, IzzueExclusive, Zareeth Zehra, Medisole, El-Hajj, Zulhijjah, Nosk, Al-Amein, An-Najwa, Beauty by Rawlins, Ramadan Kareem
When I said the choice is endless, take the varieties of the telekung for instance.
There are Mukarramah, Aisya, Adawiyah, Az Zahrah and Mini. And for each variant, there are varieties of colours and seams too.

There are other brands too here such as IzzueExclusive, Zareeth Zehra, RTW by Nur Sajat, Seeni, Medisole, El-Hajj, Zulhijjah, Nosk, Al-Amein and An-Najwa. So, with more brands in-house, one will be able to choose from wider varieties too.
Haqqi, keperluan haji dan umrah, jubah, telekung, Mukarramah, Aisya, Adawiyah, Az Zahrah, Mini, IzzueExclusive, Zareeth Zehra, Medisole, El-Hajj, Zulhijjah, Nosk, Al-Amein, An-Najwa, Beauty by Rawlins, Ramadan Kareem
Haqqi, keperluan haji dan umrah, jubah, telekung, Mukarramah, Aisya, Adawiyah, Az Zahrah, Mini, IzzueExclusive, Zareeth Zehra, Medisole, El-Hajj, Zulhijjah, Nosk, Al-Amein, An-Najwa, Beauty by Rawlins, Ramadan Kareem
Haqqi, keperluan haji dan umrah, jubah, telekung, Mukarramah, Aisya, Adawiyah, Az Zahrah, Mini, IzzueExclusive, Zareeth Zehra, Medisole, El-Hajj, Zulhijjah, Nosk, Al-Amein, An-Najwa, Beauty by Rawlins, Ramadan Kareem
Haqqi, keperluan haji dan umrah, jubah, telekung, Mukarramah, Aisya, Adawiyah, Az Zahrah, Mini, IzzueExclusive, Zareeth Zehra, Medisole, El-Hajj, Zulhijjah, Nosk, Al-Amein, An-Najwa, Beauty by Rawlins, Ramadan Kareem
My eyes were immediately fixated towards the menswear ie jubah. The were lots and lots of jubah to choose from, with a variety of designs and colours available for my choosing.

Should you looking for a particular item or a brand, the ever smiling and ever helpful assistance are available to assist you in the search.

As I mentioned in the title, the boutique is a one-stop centre for Haj and Umrah necessities ie one doesn't have to go far to get the whole necessities. Ain't that convenient?
Haqqi, keperluan haji dan umrah, jubah, telekung, Mukarramah, Aisya, Adawiyah, Az Zahrah, Mini, IzzueExclusive, Zareeth Zehra, Medisole, El-Hajj, Zulhijjah, Nosk, Al-Amein, An-Najwa, Beauty by Rawlins, Ramadan Kareem
Haqqi, keperluan haji dan umrah, jubah, telekung, Mukarramah, Aisya, Adawiyah, Az Zahrah, Mini, IzzueExclusive, Zareeth Zehra, Medisole, El-Hajj, Zulhijjah, Nosk, Al-Amein, An-Najwa, Beauty by Rawlins, Ramadan Kareem
Haqqi, keperluan haji dan umrah, jubah, telekung, Mukarramah, Aisya, Adawiyah, Az Zahrah, Mini, IzzueExclusive, Zareeth Zehra, Medisole, El-Hajj, Zulhijjah, Nosk, Al-Amein, An-Najwa, Beauty by Rawlins, Ramadan Kareem
But if the locations are too far for you, just head on to the website and choose what you need and the boutique will have them delivered to your doorstep, via the post office.

Here are the links to the Haqqi's social media. Make sure you are subscribed to them so that you'll know the updates on the items.

Website | Facebook | Instagram | Twitter

Rawlins GLAM
012.280.1977

24 GLAM People

Write GLAM People
Emily
AUTHOR
Saturday, 26 May, 2018 delete

I had no idea there are so many things that need to be prepared for umrah. With a one-stop shop, it's so convenient now for pilgrims to get what's necessary. And it's even available online. How simple can life get?

Reply
avatar
tenku butang
AUTHOR
Saturday, 26 May, 2018 delete

wow.. tertarik tengok telekung tu.. nampak cantik bila ada bercorak.. O.. butik ni ada online jugak yea. nasib baik.. sebab yang dok jauh boleh la order online je kalau jauh nak ke shah alam ni

Reply
avatar
bonda chanteq
AUTHOR
Saturday, 26 May, 2018 delete

terima kasih dengan maklumat yang dikongsi disini....sekarang dh mudah banyak kedai yang menjual peralatan umrah....di haqqi ni nampaknya lengkap...berbanding tahun 2014 dulu, ketika suami Bonda nk pergi umrah...amat susah nak cari kedai yang menjual pakaian dan peralatan umrah...lebih-lebih lagi kami tinggal di negeri sembilan.

Reply
avatar
Monday, 28 May, 2018 delete

Omg! banyaknya pilihan. Insyaallah kalau ada masa nanti nak ajak my sis singgah haqqi dekat shah alam cari baju raya. Harga pon affordable. Rawlins dah beli baju raya belum kat sini?

Reply
avatar
Amanda Suria
AUTHOR
Monday, 28 May, 2018 delete

Akak rambang mata m tau nak pilih yg mana satu..nasib berjumpa yg berkenan di hati..best la dapat shopping kat Haqqi..ada je bermacam keperluan yang diorang sediakan untuk untuk raya kan..selain keperluan untuk ibadah haji..

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
Monday, 28 May, 2018 delete

Rambang mata nak pilih kalau macam nih. Banyak sangat warna dan deaogn yang menarik. Bestnya daoat shopping dekat Haqqi.

Reply
avatar
Monday, 28 May, 2018 delete

Yes so many stuffs u can find here..very easy and convinient la..next time if any of my parents need something for hajj or umrah, definitely will come and check here..in shah alam some more

Reply
avatar
Emilinda
AUTHOR
Monday, 28 May, 2018 delete

Wow rawlin, laju nya dah publish. Emi semalam rambang mata betul nak pilih. Banyak yang cantik2 kalau baju perempuan. Stress pulak sbb dah beli 3 pasang baju raya sebelum ni.

Reply
avatar
Pamela Yeoh
AUTHOR
Monday, 28 May, 2018 delete

wow nice the clothes. beautiful and the colors are lovely

Reply
avatar
Monday, 28 May, 2018 delete

Plan nak gi Haqqi malam nI. Harap ada lah baju yang berkenan. Dengar kata, selain kelengkapan umrah, Haqqi juga,ada jual baju raya. Tak pernah lagi sampai sana.Klu takde aral, malam ni sampai lah kot

Reply
avatar
Mrs Puex
AUTHOR
Monday, 28 May, 2018 delete

Baru dengar tentang butik haqqi ni.. Selain jual baju raya, dia ada jual utk kelengkapan haji..menarik betul.. Koleksi pon not bad.. Dgr cite mlm ni nak buat happy hours besar2an kt butik branch shah alam kan? Mcm best je nak terjah sbb dkt dgn rumah dah..hehehe..anyway thanks for sharing the info

Reply
avatar
Monday, 28 May, 2018 delete

Bukan sekadar barangan Haji atau Umrah ye?. Baju beraneka pilihan pun ada. Paling menarik perhatian ada baju RTW by Nur Sajat. Macamana la rupa baju Nur Sajat ni eh?. Telekung pun banyak pilihan tu. Warna putih menjadi pilihan kalau nak beli telekung.

Reply
avatar
Khai Artzfar
AUTHOR
Monday, 28 May, 2018 delete

wah butik ni ada kaitan dengan jakkel ke sebab sebelah je. dengar cerita malam ni ada sale lelong ye? macam nak terjah ke kalau sempat heheeh

Reply
avatar
Nadia Johari
AUTHOR
Monday, 28 May, 2018 delete

bagusla, ingat jual untuk umrah dn haji je, sekali ada baju raya ye..wah..terbaikla..kita ni belum beli lagi baju raya, tengok kawan-kawan post, banyak cantik-cantik juga

Reply
avatar
Tuesday, 29 May, 2018 delete

bestkan butik haqqi ni semua benda ada..menarik pulak tu...lps ni dah tahu dah kalau nak borong barang kelengkapan haji dan umrah datang sini jer sennag dan murah heheh

Reply
avatar
Mawardi Yunus
AUTHOR
Tuesday, 29 May, 2018 delete

dah pergi untuk jualan murah semalam. sempat beli 2 helai kurta izzue exclusive. sangat simple dan sesuai nak pakai g mana-mana

Reply
avatar
Zharif Azis
AUTHOR
Tuesday, 29 May, 2018 delete

Mmg pelbagai barangan haji dan umrah terdapat di haqqi. Tak perlu pergi ke dua tiga kedai utk cari. Cukup pergi satu kedai je, lengkap semua. Sekarang tgh buat sales gila2 sempena raya. Ya Allh boleh gila rasanya !!

Reply
avatar
Abby Onety
AUTHOR
Tuesday, 29 May, 2018 delete

Eow.... banyak gamis rupanya di jual disini. Abby akhir skhir ini senang banget pakai Gamis. Store ini menjadi piliham bagi yang ingim berhaji atau umroh ya

Reply
avatar
Mek Onie
AUTHOR
Tuesday, 29 May, 2018 delete

makin ramai yag sukakan Haqqi ni kan, tak silap onie semalam ada happy hour di butik Haqqi kan? Memang terbaiklah...dekat sangat dah tu dengan office, ada masa nak terjah nanti :D

Reply
avatar
dr-Life
AUTHOR
Tuesday, 29 May, 2018 delete

Going umrah aint as simple as we think. never know so much to prepare and it is good to know where to get almost everything in on outlet. so much convenience for all

Reply
avatar
Wednesday, 30 May, 2018 delete

Tempat ini terbaik especially bulan ramadan and for those who is going to umrah. Tak payah pergi banyak kedai, yang ni dah cukup. Semua lengkap, one stop centre.

Reply
avatar
Arisa Chow
AUTHOR
Thursday, 31 May, 2018 delete

that's quite alot of designs to choose from! Think my friend would find this post useful since she is going for umrah soon.

Reply
avatar
Asyraf
AUTHOR
Friday, 01 June, 2018 delete

Pertama kali masuk butik Haqqi terkejut macam-macam ada. Tak sangka diri ini terbelek macam-macam seleksi pakaian untuk Hari Raya dan kelengkapan Umrah Haji. InsyaAllah, one day kalau emak ayah nak pergi lagi Umrah, boleh bawak mereka ke Butik Haqqi terus ! Its all about patuh Syariah !

Reply
avatar
Monday, 04 June, 2018 delete

Wow, byknya pilihan yg lawa2. So which baju raya did u choose?

Reply
avatar

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe