Berpantang Lebih Mudah

7:30 AM

Penulisan kali ini khas untuk ibu-ibu yang baru lepas melahirkan.
Congratulations on the latest addition to the family!
byrawlins, bersalin, kurus, berpantang, premium beautiful
Baby lahir terus ada Facebook? Hehhee
Now dah bermula fasa baru dalam kehidupan anda iaitu BERPANTANG!
My mum always say this to my sisters "Nak pakai lama, kalau tak jaga, memang takleh pakai".
Kita masing-masing faham la kan apa yang my mum nak sampaikan tu.
byrawlins, bersalin, kurus, berpantang, premium beautiful
Erk...
My sisters also complained about the hideous stretch marks and the long-lasting baby fat.
Katanya ambil masa sungguh nak hilang.
Macam-macam krim digunakan tapi tak mujarab katanya.

So, I hadiahkan #PremiumBeautifulCorset to my sisters untuk dipakai sepanjang berpantang.
Kenapa?
Sebab kedua-duanya nak cepat dan taknak membuang masa untuk melilit badan dan kemudian membuka lilitan!

Proses memakai #PremiumBeautifulCorset adalah jauh lebih mudah dan cepat berbanding menggunakan bengkung tradisional.

Cara nak memakainya?

Pertama, Long Girdle.
byrawlins, bersalin, kurus, berpantang, premium beautiful
Long Girdle
  • Pakaikan seluar dalam.
  • Tarik dengan perlahan sehingga ke bahagian pinggang, kemudian bengkokkan kaki dan tarik. Selaraskan seluar dalam.
  • Tumpukan lemak yang mengalir ke sekitar bahagian paha ke dalam cawan pinggul.
  • Pemeriksaan sendiri.
Kedua, Long Bra
byrawlins, bersalin, kurus, berpantang, premium beautiful
Long Bra
  • Tetapkan puting pada bahagian tengah cawan coli.
  • Bongkokkan badan sebanyak 45 darjah dan pasangkan cangkuk.
  • Tumpukan lemak di sekitar buah dada ke dalam cawan coli.
  • Selaraskan tali coli (pastikan satu jari boleh melepasi bawah tali coli).
  • Pemeriksaan sendiri.
Last sekali adalah Waist Nipper.
byrawlins, bersalin, kurus, berpantang, premium beautiful
Waist Nipper
  • Gerakkan waist nipper ke bahagian kiri depan, pasangkan cangkuk pertama dan cangkuk yang terakhir. 
  • Kemudian pasangkan cangkuk-cangkuk yang lain dari bawah ke atas.
  • Perhatikan garisan tengah.
  • Tali belakang diikat bersilang, tarik nafas sebelum menarik tali tersebut.
Senang kan?
Kalau nak belajar cara pakai secara praktikal pun boleh saya ajar.
Of course saya akan minta rakan saya yang berpengalaman untuk membantu.
byrawlins, bersalin, kurus, berpantang, premium beautiful, testimoni
Testimoni Premium Beautiful
byrawlins, bersalin, kurus, berpantang, premium beautiful, testimoni
Testimoni Premium Beautiful
Mungkin juga akan bertanya beberapa soalan seperti berikut :
  • Bila masa yang sesuai untuk menggunakan #PremiumBeautifulCorset selepas bersalin? Takkan keluar je dari bilik bersalin terus nak sarungkan #PremiumBeautifulCorset?
Masa yang paling elok untuk mengambil ukuran ketika mengandung adalah pada bulan ke - 6 hingga 7 semasa mengandung kerana selepas bersalin, walaupun bentuk badan belum pulih kepada bentuk asal, namun ia adalah lebih kurang sama dengan bentuk badan semasa anda mengandung pada bulan ke - 6 hingga 7. Maka, perbezaan ukuran badan adalah tidak terlampau ketara. Bagi yang sedang mengandung lebih daripada 8 bulan, seeloknya ukuran badan diambil pada hari ke-3 selepas bersalin.
Bagi ibu-ibu yang melahirkan secara normal, #PremiumBeautifulCorset boleh dipakai selepas seminggu selepas bersalin. Manakala, bagi yang melahirkan bayi melalui pembedahan, dinasihatkan agar menunggu hari ke 10 - 14 selepas bersalin. Mungkin juga yang takut untuk menggunakannya kerana bekas jahitan masih basah. Seeloknya tunggu sehinga bekas jahitan tersebut sembuh dan kering. Masa keemasan bagi wanita selepas bersalin untuk menguruskan badan adalah dalam masa enam bulan pertama. Mereka yang memakainya lebih awal akan memperolehi kesan baik dalam masa singkat. Ia bukan sahaja dapat membantu memulihkan bentuk badan, malah turut dapat organ dalaman rahim ke tempat asal.
  • Berapa lamakah kita akan melihat hasilnya?
Pemakaian pakaian dalam pembentukan badan ini merupakan satu proses yang konsisten. Instant shaping memang akan kelihatan sejurus selepas menggunakannya. Untuk mengekalkan bentuk badan, anda perlu menggunakan #PremiumBeautifulCorset secara konsisten selama 1 - 6 bulan berdasarkan keadaan badan anda. Pada bulan pertama, lemak akan mula beralih. 3 bulan kemudian, lemak akan beralih ke tempat asalnya dan 6 bulan kemudian, lemak akan kekal di tempat asal. Bagi mereka yang pertama kali menggunakan #PremiumBeautifulCorset, mereka mudah berasa ketat dan tidak selesa di mana hari pertama hingga hari ke-15 merupakan tempoh penyesuaian. Selepas melalui tempoh tersebut, anda akan berasa semakin selesa.
Bagi ibu-ibu sekalian, tidak ketinggalan juga bagi kaum bapa yang menyayangi isteri masing-masing, jom hadiahkan mereka dengan  kerana ia adalah satu pelaburan yang bijak. 
Bukan sahaja kerana ia mempunyai Lifetime Warranty malah fungsi kesihatannya juga cukup banyak untuk membantu mengeratkan hubungan suami isteri dan kesejahteraan rumah tangga.
byrawlins, bersalin, kurus, berpantang, premium beautiful, testimoni
Why every girl need a Premium Beautiful?
InsyaAllah, sehingga bulan April ini saya memberikan harga yang murah untuk rakan-rakan sekalian.

Haiqal Rawlins
012.280.1977
Facebook RSS Twitter Email

You Might Also Like

0 GLAM People

Thanks for the GLAM write-ups


Click Me To Visit Bargain Shoppe

GLAM Comments

Top GLAM Friends

GLAM Tweet

Subscribe